Menu
Forside/Udflugter/Cambodia's absolutte højdepunkter - 5 dage

Cambodia's absolutte højdepunkter - 5 dage

Oplev hovedstaden Phnom Penh med det fantastiske kongepalads og nyd en sunset sejltur på floden Tonle Sap.

Rejs tilbage i tiden og få indblik i landets brutale historie, inden du kan lade dig overvælde af det enorme Angkor Wat...

 

For ikke så mange år siden var Cambodia et land i krig og kaos. Diktaturet under Pol Pot kostede en million mennesker livet og forårsagede et af de værste folkemord som verden har set. For få år siden begyndte Cambodia at åbne grænserne op, så besøgende kunne få indblik i landet og landets historie. De fleste Cambodianere vil dog i dag helst glemme hvad der er sket. De vil blot videre og allerhelst lægge fortiden bag sig.

I dag er den gamle franske koloni stadig et meget fattigt land, men udviklingen der er i gang er ikke til at overse. Landet er ved at komme på ret køl og hvis ikke man ved det, kan man næppe forestille sig de uhyrligheder der er sket i landet.

Oplev et Cambodia i forandring på en privat tur, hvor du får alt det essentielle af landet med, samtidig med at der også er tid til at oplevelserne kan bundfælde sig.

 

Pris pr. pers. fra kun 2990 DKK

Dagsprogram

Dag 1: Bangkok – Phnom Penh: Kongepalads og Flod-sejlads

I bliver hentet på jeres hotel i Bangkok tidligt om morgenen og kørt til lufthavnen for at flyve til Cambodias hovedstad Phnom Penh. I lufthavnen venter jeres guide med et Thailand Tours skilt og I bliver herefter kørt ind til et glimrende centralt placeret tre stjernet hotel i Phnom Penh. Her har I et par timer til at slappe af eller gå lidt ud for at se på omgivelserne. Nyd en snack på en af byens hyggelige fortovsrestauranter nede ved floden.

Herefter er der standsmæssig afgang til kongepaladset med det lokale transport-middel, den trehjulede "Tuk Tuk", som selvfølgelig skal prøves. Kongepaladset er et utroligt imponerende bygningsværk dateret 1886 og samtidig kongens residens. På kongepaladset vil I ligeledes opleve "The Silver Pagoda", hvor en af mange seværdigheder er en figur i menneske størrelse som er prydet med mere end 9000 diamanter. I sandhed et kosteligt syn.

Der er tid til eftermiddagskaffe på en af de mange franske fortovscaféer, hvor man virkelig kan sidde og fornemme pulsen i Phnom Penh. Senere stiger I ombord på en båd der sejler jer en tur ud på floden Tonle Sap, hvor I kan opleve en stemningsmættet solnedgang over Phnom Penh. Turen er af en times varighed.

Aftenen er til fri disposition. Vi anbefaler middag på for eksempel "Foreign Correspondents Club" som ligger nede ved floden.

Dag 2: Phnom Penh: Killing Fields, S21 og det Russiske Marked

Efter morgenmad er der om formiddagen afgang til et kapitel i Cambodias historie som man ikke kommer udenom som besøgende til landet. Ca. 20 kilometer fra Phnom Penh ligger "Killing Fields" eller Choung Ek, hvor de røde Khmerer dræbte tusindvis af fanger under Pol Pot styret.

På stedet er der blandt andet rejst et monument til minde om de der mistede livet. Man vil se tusindvis af kranier og under rundvisningen vil man se forskellige massegrave, samtidig med at guiden vil forklare hvordan likvideringerne fandt sted. Det er en tankevækkende oplevelse at besøge stedet. Turen fortsætter herefter til Tuol Sleng museet, som førhen var en skole men som under Pol Pot blev omdannet til S-21 bedre kendt som sikkerhedspolitiets fængsel. Stedet er blevet bevaret som det blev fundet af de Vietnamesiske styrker der væltede Pol Pot og det skorter ikke på uhyggelige detaljer om de metoder der blev brugt til at knække uskyldige Cambodianere. Vi kører tilbage til en mere behagelig virkelighed i form af frokost på en lokal restaurant.

Efter frokost er der en kort køretur ud til det russiske marked hvor der kan købes alt mellem himmel og jord. Oplevelsen af at være på markedet er sandsynligvis større end fristelsen for at købe alt det tingeltangel der bliver faldbydt. Det er mere power-looking end power-shopping. Vi er tilbage på hotellet henad eftermiddagen. Resten af dagen er til fri disposition. Guiden hjælper gerne med anbefalinger, hvis det skal være middag ude i byen.

Dag 3: Phnom Penh – Siam Reap (Angkor Wat)

Der er afgang til lufthavnen henad formiddagen. En kort flyvning og ikke lang tid efter ankommer I til jeres hotel i Siam Reap. Der bliver tid til at slappe lidt af på hotellet, og tidligt på eftermiddagen er det blevet tid til at opleve et af verdens syv vidundere – nemlig Angkor Wat. I sandhed et af verdens mest utrolige bygningsværker. Angkor Wat ligger kun ca. fem kilometer fra Siam Reap men strækker sig over et imponerende område på ca. 60 kvadratkilometer. Det er ikke muligt at se hele området på én dag, hvorfor der denne dag bliver lagt vægt på templerne Preah Ko, Bakong og Lolei som ikke ligger langt fra det fantastiske hovedtempel Angkor Wat.

Sidste besøg på dagen bliver Phnom Bakheng, som ligger på en høj med udsigt over en stor del af tempelområdet. Den perfekte beliggenhed for en smuk solnedgang. Oplevelserne ved Angkor Wat er overvældende og det er derfor meget passende at skulle tilbage efter solnedgangen.

Dag 4: Siam Reap (Angkor Wat)

Der er afgang til Angkor Wat templerne før både solopgang og morgenmad. Vi skal opleve Bayon templet som er kendt som templet med de enorme ansigts-relieffer. Vi kører herefter tilbage til hotellet og får morgenmad efter en forhåbentlig smuk solopgang.

I løbet af formiddagen kører vi for sidste gang ud til Angkor Wat for blandt andet at opleve hovedtemplerne Angkor Thom samt Ta Prom som delvist er blevet opslugt af junglen. Mæt af oplevelser og templer kører vi tilbage til Raffles og tager den lidt med ro. Tidligt på eftermiddagen er der mulighed for at se lidt mere af byen, hvor vi foreslår en snack på en af de mange hyggelige restauranter i Siam Reap. Efter en kort sightseeing i Siam Reap kører vi til udkanten af byen, hvor den flydende landsby ligger, direkte ned til Tonle Sap søen. Her bor folk af vietnamesisk afstamning i træhuse sat op på pæle i søen. Et specielt og spændende område som vi ser fra søsiden – nemlig via en lille båd der sejler os rundt. Vi er tilbage hen under aftenen, sikkert godt trætte. Aftenen er til fri disposition.

Dag 5: Siam Reap – Bangkok

Der bliver om formiddagen tid til afslapning - før afhentning til lufthavnen. Efter en times flyvetur, er I tilbage i Bangkok lufthavn, hvor I bliver hentet og kørt til jeres hotel.

 

Pris pr. pers. fra kun 2990 DKK

 

Start/slut sted:

Turen kan afsluttes og begyndes i enten Bangkok, Phnom Penh, Siam Reap, Sihanoukville eller Koh Chang.

Kombinér f.eks. denne spændende og indholdsrige tur med en rejse til Thailand. 

Prisen inkluderer:

  • 2 overnatninger i standard værelser med morgenmad (Phnom Penh)
  • 2 overnatninger i standard værelser med morgenmad (Siam Reap)
  • Engelsktalende guide
  • Alt transport i Cambodia
  • Alle entréer
  • River cruise

 

Prisen inkluderer ikke:

  • Visum til Cambodia som købes i lufthavnen når i lander i Phnom Penh (ca. 30 USD)
  • Afgangsskat som betales i lufthavnen i Siam Reap (ca. 25 USD)
  • Udenrigsflybilletter (eksempelvis fra Bangkok til Phnom)
  • Indenrigsfly og transfers, herunder indenrigslufthavnsskatter

 

 

Pris pr. pers. fra kun 2990 DKK

Pris pr. pers. fra kun 2990 DKK

BOOK NU

Bestil udflugten