Menu
Forside/Udflugter/Sri Lanka/Alt det bedste, inkl. ADAMS PEAK - 7 dage

Alt det bedste, inkl. ADAMS PEAK - 7 dage

Rundrejsen indeholder i store træk det samme som 6 dages turen, men krydret med oplevelsen at bestige det storslåede Adams Peak. Selvom man måske når toppen med bankende puls og rystende knæ, er belønningen det hele værd, når man fra "toppen af verden" ser solen stå op mod øst...

7 dages rundrejse indeholder det samme som rundrejsen på 6 dages.

- Men på denne tur er udflugten til Adams Peak inkluderet.

 

Adams Peak besøges årligt af tusinder af pilgrimme, der forcerer de 5.200 trin mod toppen i 2.000 meters højde. På toppen kan Buddhas fodaftryk, ifølge buddhisterne ses i klippen, mens hinduer mener at det er Shiva's fodaftryk. Kristne er overbeviste om apostelen Thomas' fodaftryk, mens muslimer er sikre på, at fodaftrykket tilhører Adam, Islams første profet. Trods den forvirrende historie vandrer folk side om side på vej mod toppen og et fælles mål.

Selvom det er både hårdt og udmattende at vandre mod Adams Peak, sørger små boder for at sælge lidt mad og vand, så man ikke går helt sukkerkold. I starten er trappetrinene brede og behagelige, men længere oppe bliver passagen smallere og stejlere. Med bankende puls og rystende knæ bliver man belønnet tifold for anstrengelserne på toppen af verden, når solen står op mod øst.

Som nævnt er det en tur der giver sved på panden, men de fleste vil kunne gennemføre turen med lidt vilje, nogle flasker vand og belønningen for øje.

 

Dagsprogram

Dag 1:

For de fleste rejsende er mødet med et fremmed land forbundet med en nysgerrig eventyrlyst. Hos Unique Travel tilbyder man en rundrejse som lokker med bjergtagende naturscenarier, et imponerende dyreliv og en kultur som både ses, mærkes og føles – helt ind i sjælen.

Hvis man allerede ér ankommet til Sri Lanka, bliver man hentet af chaufføren på hotellet i Negombo eller i Colombo. Har man valgt at starte rundrejsen allerede ved ankomst, bliver man hentet i lufthavnen.

På køreturen mod Dambulla Cave Temple får man et fint indtryk af Sri Lankas farvestrålende og fremmedartede kultur. Ved foden af Dambulla Cave Temple fascineres man af de mange indhuggede trin, der fører én til The Golden Temple. Det imponerende bygningsværk, som kom på Unesco's Verdensarvliste i 1991, ligger udhugget i en cirka 150 meter høj og 600 meter bred klippe. Bag tempelkomplekset findes fem huler (af områdets i alt 80 huler) med 153 statuer af Buddha, tre statuer af srilankalske konger og fire statuer af guder og gudinder. Hulerne indeholder desuden smukke vægmalerier, som strækker sig over et 2.100 kvadratmeter stort område. Prikken over i'et er den tre etager høje Buddha-statue som skuer ud over landet.

Selvom turen op til templet får sveden til at springe frem på panden, så sørger de mange udsigtsposter for, at man også får lejlighed til at nyde udsigten og de mange aber, som nysgerrigt følger flowet af turister.

Vel nede igen kører chaufføren mod Sigiria, hvor man får god tid til at tjekke ind på Elephas Resort (betinget af plads) og slappe af. Derefter går turen gennem gamle tempelhaver med små søer, inden man atter starter en opstigning – denne gang 1.200 trin op mod Sigiria Rock Fortress, ruinerne af det gamle kongepalads, som ligger i 200 meters højde.

På vejen op bør man stoppe op og betragte de smukke vægmalerier som levn fra en svunden tid. Sigiria Rock Fortress er – ligesom Dambulla Cave Temple – også på Unesco's Verdensarvliste, og det er ikke uden grund. Stedet fungerede som hovedstad omkring år 477, indtil kongedømmet flyttede hovedstaden til Anuradapura i år 495. Siden har Sigiria Rock Fortress været munkekloster frem til det 14. århundrede. Fra toppen er der 360 grader mageløs udsigt, og man skal unde sig selv oplevelsen – selvom det stiller krav til konditionen.

Efter endt besøg køres man tilbage til hotellet, hvor man kan slappe af resten af aftenen eller tage på en gåtur rundt til de lokale landsbyer - hvis tiden er til det.

Dag 2:

Efter morgenmaden på hotellet starter dagen med en to- til tre timers køretur fra Sigiria og ned mod Kandy. Turen byder på et kuperet terræn med svimlende bjerglandskaber, smukke teplantager og maleriske landsbyer. Undervejs stopper vi i en lokal landsby, Habarana, hvor vi besøger en skole der hedder Moragaswewa Vidyalaya*. På turen ned mod Kandy kommer vi også forbi en træskærings-fabrik, hvor vi får et indblik i dagligdagen og produktionen på fabrikken.

Kandy er ligeledes en UNESCO-by, og fremstår som Sri Lankas spirituelle centrum, og her får man mulighed for at se Spice Garden i Matale og Royal Botanical Garden. Der bliver et besøg på Gem Bureau, hvor man kan se en film om Sri Lankas minedrift. Her kan man også købe forskellige smykker.

Kandy har en af Sri Lankas største helligdomme, nemlig Temple of the Tooth, et gigantisk kompleks der både rummer selve templet, tempelsøen og det kongelige palads. Inde i templet finder man ét af Sri Lankas mest betydningsfulde buddhistiske levn, nemlig en tand fra selveste Buddha, som opbevares sikkert i et juvelbesat skrin.

Efter vi har besøgt Temple of the Tooth, har I rigelig med tid til at shoppe i de farverige butikker samt se det spændende udvalg på de lokale markeder. 

Resten af eftermiddagen bruger vi på et besøg til Peradeniya, og nærmere bestemt Royal Botanical Gardens. Den botaniske have startede i år 1374 ud med at være en besøgshave for kongen af Gampola og Kandy. Der er mere end 5.000 forskellige træsorter og planter.

Om aftenen kan der, hvis I ønsker det, blive arrangeret et danseshow, hvor man får et indblik i den srilankalske befolknings folklore, musik og dansetraditioner. 

Efter check-in på Thilanka Hotel (betinget af plads), er resten af aftenen til fri afbenyttelse.

Dag 3:

På denne dag kan man vælge mellem to udflugtsmuligheder – alt afhængig af, om man ønsker at river rafte eller ej. Fælles for begge ture er, at man er garanteret masser af oplevelser – uanset om man vælger den ene eller den anden tur.

Mulighed 1:Turen fra Kandy mod Adams Peak byder på fantastiske udsigter. Et kuperet terræn med smukke teplantager op af alle bjergskråninger behøver ingen forklaring. Det er en oplevelse! Det er et landbrugsområde som tydeligt ses med boder, hvorfra der sælges gulerødder, porrer og andre grøntsager. Man kommer forbi bjerge, jungle, rismarker, teplantager og via en hængebro krydser vi en flod, inden vi kommer til en lokal landsby.

**Mulighed 2: Fra Kandy går turen ad en snoet og meget kuperet vej, og denne tur "på afveje" byder på nogle af de mest fantastiske udsigter på rundrejsen. Man kommer forbi bjerge, jungle, rismarker, teplantager og landsbyer.

Selve river rafting-sejladsen er en unik oplevelse, og er optimal for både børn og voksne i alderen 7-8 år og opefter. Der er styr på sikkerheden med både hjelme og redningsveste og solide gummibåde. River raftingen tager godt halvanden time, og i løbet af turen er det kun "vildt" et par steder ud af de syv vandfald, som skal forceres. Mellem vandfaldene er der rig lejlighed til at nyde den vanvittig smukke natur ved flodbredden, og den sidste halve kilometer af turen kan man bade og lade sig flyde med strømmen.

Efter river rafting-turen køres der tilbage mod Adams Peak, hvor I indlogeres på Slightly Chilled Hotel (betinget af plads).

Dag 4:

Turen mod Adams Peak starter allerede mellem midnat og klokken 02. På grund af tidspunktet er vejen/trinene mod toppen godt oplyst.

Adams Peak besøges årligt af tusinder af pilgrimme, der forcerer de 5.200 trin mod toppen i 2.000 meters højde. På toppen kan Buddhas fodaftryk, ifølge buddhisterne ses i klippen, mens hinduer mener at det er Shiva's fodaftryk. Kristne er overbeviste om apostelen Thomas' fodaftryk, mens muslimer er sikre på, at fodaftrykket tilhører Adam, Islams første profet. Trods den forvirrende historie vandrer folk side om side på vej mod toppen og et fælles mål.

Selvom det er både hårdt og udmattende at vandre mod Adams Peak, sørger små boder for at sælge lidt mad og vand, så man ikke går helt sukkerkold. I starten er trappetrinene brede og behagelige, men længere oppe bliver passagen smallere og stejlere. Med bankende puls og rystende knæ bliver man belønnet tifold for anstrengelserne på toppen af verden, når solen står op mod øst.

Når man er kommet ned igen, er der besøg på en teplantage, hvor man får en rundvisning. Her ser man blandt andet, hvordan teen sorteres, tørres og hvordan produktionsmaskinerne virker. Hvis man har lyst, kan man selv begive sig ud i plantagen med en spand, hvor man selv kan prøve at plukke te. Der er naturligvis smagsprøver og rig mulighed for at købe te med hjem.

Efter endt besøg går turen mod Nuwara Eliya, hvor der er mulighed for at shoppe og slappe af.

Dag 5:

Allerede tidligt om morgenen går turen i firhjulstrækker fra Nuwara Eliya til Hortons Plains National Park. Nationalparken dækker et areal på omkring 10.000 hektar og ligger godt 2.200 meter over havet. Parken rummer et rigt plante- og dyreliv, så man vil kunne stifte bekendtskab med blandt andet elge, leoparder, vildsvin og knap 90 fuglearter.

På en ni kilometer lang rute kommer man til de mere spektakulære udsigtspunkter, og den tre timer lange rundtur kræver godt med vand, kiks og chokolade, så man har noget at styrke sig på. Der findes ingen muligheder for at købe noget mad eller drikke undervejs.

Vandreturen kræver ikke den store fysik, men man må på intet tidspunkt forlade stien. Undervejs kommer man blandt andet til World's End Mini, hvor udsigten er betagende. Næste punkt er World's End, som har et svimlende lodret fald på knap en kilometer. Her står tiden stille, og man lader sig forbløffe over naturens storhed. Det tredje markante punkt på vandreturen er Baker's Falls, et 15 meter højt og 25 meter bredt vandfald.

Når man kommer tilbage til udgangspunktet, er der mulighed for at købe vand, te, kaffe eller lignende, inden I køres til den lokale banegård. Med det lokale tog går turen mod Ella, og her får man virkelig en fornemmelse af det lokale transportnet. Med åbne vinduer og døre kan man suge oplevelserne til sig, mens toget i tre timer okser fremad i bjergdalene, hvor grønne søer, bjerge og floder er den maleriske kulisse. Bedste udsigtssted i toget er til højre i kørselsretningen, og selvom toget måske virker lidt overfyldt i starten, tynder det hurtigt ud i passagertallet.***

Vel fremme i Ella holder der en bil og venter på jer, og I bliver kørt direkte til hotellet, The Mountain Heavens (betinget af plads). Ella er en lille, hyggelig og søvnig backpackerby med en 100 meter lang hovedgade som rummer små butikker, caféer og restauranter. Den sydlige del er vanvittig smuk, og indbyder til en rask gåtur. Ella er et besøg værd – om ikke andet så for at prøve en af de ayurvediske behandlinger, der efterlader kroppen blød, afstresset og fornyet.

Dag 6:

På denne anden sidste rundrejsedag bliver I kørt fra Ella til Udawalawe Nationalpark, og undervejs kommer I forbi et smukt og brusende vandfald, som helt sikkert fortjener et foto-ophold.

I nationalparken vil en to-timers safari forhåbentlig byde på masser af elefanter og andet spændende dyreliv. Safarien køres i rigtige safaribiler på ujævne veje, så selvom man føler sig godt rystet igennem efter kørslen, er det en stor oplevelse at se dyrelivet så tæt på.

Efter safarien køres I til Yala, hvor der vil være tid til at spise en frokost, inden check-in på Blue Turtle Hotel (betinget af plads).

Aftenen bruger vi på at udforske Kataragama by og byens fantastiske templer.

Dag 7:

Morgenen starter med en privat tre-timers safaritur – denne gang i Yala Nationalpark. Nationalparken er det sted i verden, hvor der er den største koncentration af leoparder, og de har da også hele 978.807 kvadratkilometer at boltre sig på. Det kræver dog et trænet øje at se dem, da de er mestre i kamuflage. Chaufførerne/guiderne taler dog sammen på walkie-talkie hele tiden, så de kan fordele oplevelserne til alle gæsterne.

Ligesom i Udawalawe Nationalpark kører man i safaribiler, der bumler hen over de ujævne veje. Men selvom man bliver kastet lidt rundt i bilen, er det hele oplevelsen værd. Elefanter, vandbøfler, leoparder, krokodiller, bjørne, vortesvin, påfugle og mange andre dyr gør oplevelsen total. Et øjeblik føler man sig hensat til den afrikanske savanne.

****Efter endt safaritur køres der tilbage til hotellet, hvorfra man enten kan rejse videre på badeferie eller tage til lufthavnen.

 

Pris pr. pers. fra kun 6355 DKK

Pris pr. pers. fra kun 6355 DKK

Prisen inkluderer:

  • Rundrejse på 7 dage/6 nætter
  • afhentning i lufthavnen eller på dit hotel
  • alle entreer, togbilletter, jeep safari
  • bil eller minibus med aircondition, samt alle vejafgifter
  • overnatninger på 4 og 3-stjernet hoteller, inkl. morgenmad
  • engelsktalende guide

 

Prisen inkluderer ikke:

  • Frokost og aftensmad, samt drikkevarer
  • personlige udgifter
  • evt. opgradering af hoteller

 

BEMÆRK:

Højsæsonen for Adams Peak er mellem Poya day i december og Poya day i Maj - hvilket betyder at der i denne periode vil være gadelamper og andre fasciliteter op ad bjerget. Hvis man vælger at besøge Adams Peak uden for sæsonen er det vigtigt især at medbringe en lommelygte, en varmere jakke, regnjakke og gode sko.

* Skolebesøget på dag 2 er afhængig af dagene. Skolen er lukket lørdag og søndag, og også på helligdage og i skoleferier.

** Vælger I riverrafting, vil der være en tillægsgebyr på 150 kr. pr. person

*** Togturen afhænger af pladstilgængelighed - hvis 2. klasse er fyldt, booker vi 3. klasse. 

**** Grundet skiftende sæson v. sommer og vinter på Sri Lanka, køres rundturen i omvendt rækkefølge i sommersæsonen. Alle aktiviteter på de enkelte dage vil være de samme.

Pris pr. pers. fra kun 6355 DKK

Pris pr. pers. fra kun 6355 DKK

BOOK NU

Bestil udflugten