Menu
Forside/Udflugter/Sri Lanka/4 dages udflugt på Sri Lanka - spækket med oplevelser!

4 dages udflugt på Sri Lanka - spækket med oplevelser!

En lidt kortere tur på øen Sri Lanka, men oplevelserne er der ikke sparet på. Teplantager, grøn og frodig natur, ubeskrivelig udsigt ved "Worlds end", safari i Uda Walawe Nationalpark, vandfald og mulighed for at slentre blandt lokale markeder, med alle deres farverige og duftende kulturelle skatte.

Vejret er altid godt på Sri Lanka og oplevelser er der mange af.

Hvis man ikke ønsker én af vores 6 eller 7 dages udflugtsture, så kan denne 4 dages tur være et godt alternativ.

Vi har samlet nogle af de største oplevelser i et tæt pakket program på blot 4 dage.

For de fleste rejsende er mødet med et fremmed land forbundet med en nysgerrig eventyrlyst. Hos Unique Travel tilbyder man en 4-dages udflugt som lokker med bjergtagende naturscenarier, et imponerende dyreliv og en kultur som både ses, mærkes og føles – helt ind i sjælen.

Dagsprogram

Dag 1:

Hvis man allerede ér ankommet til Sri Lanka, bliver man hentet af en chauffør på hotellet i Negombo eller i Colombo. Har man valgt at starte udflugten allerede ved ankomst, bliver man hentet i lufthavnen.

Herfra går turen mod UNESCO-byen Kandy - på vejen besøger vi Peradeniya, og nærmere bestemt Royal Botanical Gardens. Den botaniske have startede i år 1374 ud med at være en besøgshave for kongen af Gampola og Kandy. Der er mere end 5.000 forskellige træsorter og planter.

I kan vælge imellem at bruge de par timer vi har i Kandy på at kigge på de mange markeder eller spise frokost.

Omgivet af et kuperet terræn med svimlende bjerglandskaber, smukke theplantager og maleriske landsbyer ligger byen Kandy, en UNESCO-by som fremstår som Sri Lankas spirituelle centrum. I Kandy findes én af Sri Lankas største helligdomme, Temple of the Tooth, som er et gigantisk kompleks der både rummer tempel, tempelsø og det kongelige palads. Inde i templet finder man ét af Sri Lankas mest betydningsfulde buddhistiske levn, nemlig en tand fra selveste Buddha, som opbevares sikkert i et juvelbesat skrin. Man må ikke snyde sig selv for et besøg i det overdådige tempelkompleks, som rummer fortid, nutid og fremtid i en vidunderlig sammenblanding.

Efter vi har besøgt Temple of the Tooth, vil der være check-in på Thilanka Hotel (betinget af plads), og resten af aftenen er til fri afbenyttelse.

Dag 2:

På denne dag kan man vælge mellem to udflugtsmuligheder – alt afhængig af, om man ønsker at river rafte eller ej. Fælles for begge ture er, at man er garanteret masser af oplevelser – uanset om man vælger den ene eller den anden tur.

Mulighed 1: Turen går denne dag fra Kandy og mod Nuwara Eliya, en tur på to til tre timer – afhængig af trafikken. Et kuperet terræn med smukke teplantager op af alle bjergskråninger behøver ingen forklaring. Det er en oplevelse! Det er et landbrugsområde som tydeligt ses med boder, hvorfra der sælges gulerødder, porrer og andre grøntsager.

Turen byder også på en udflugt til en tefabrik, hvor man får en rundvisning. Her ser man blandt andet, hvordan teen sorteres, tørres og hvordan produktionsmaskinerne virker. Hvis man har lyst, kan man selv begive sig ud i plantagen med en spand, hvor man selv kan prøve at plukke te. Der er naturligvis smagsprøver og rig mulighed for at købe te med hjem.

Frokosten indtages ved et flot vandfald, som man kan komme helt tæt på. Temperaturen denne dag vil opleves lidt lavere, da man befinder sig 1.800 meter over havets overflade. I eftermiddagstimerne ankommer I til Nuwara Eliya, hvor der tjekkes ind på hotellet. Resten af dagen er til fri afbenyttelse.

*Mulighed 2: Fra Kandy går turen ad en snoet og meget kuperet vej, og denne tur "på afveje" byder på nogle af de mest fantastiske udsigter på rundrejsen. Man kommer forbi bjerge, jungle, rismarker, teplantager og landsbyer.

Selve river rafting-sejladsen er en unik oplevelse, og er optimal for både børn og voksne i alderen 7-8 år og opefter. Der er styr på sikkerheden med både hjelme og redningsveste og solide gummibåde. River raftingen tager godt halvanden time, og i løbet af turen er det kun "vildt" et par steder ud af de syv vandfald, som skal forceres. Mellem vandfaldene er der rig lejlighed til at nyde den vanvittig smukke natur ved flodbredden, og den sidste halve kilometer af turen kan man bade og lade sig flyde med strømmen.

Efter river rafting-turen køres der mod Nuwara Eliya - denne tur byder på et besøg hos en tefabrik og teplantage, og flotte udsigter med smukke vandfald.

Fælles: før vi checker ind på vores hotel, tager vi på en mindre tur til Nuwara Eliya, som også bliver kaldt for "Lille England". Området er omgivet af flotte bjerge, dale, vandfald og teplantager. 

Herefter er der check-in på hotellet, St. Andrews (betinget af plads), og resten af aftenen er til fri afbenyttelse.

Dag 3:

Allerede tidligt om morgenen går turen i firhjulstrækker fra Nuwara Eliya til Hortons Plains National Park. Nationalparken dækker et areal på omkring 10.000 hektar og ligger godt 2.200 meter over havet. Parken rummer et rigt plante- og dyreliv, så man vil kunne stifte bekendtskab med blandt andet elge, leoparder, vildsvin og knap 90 fuglearter.

På en ni kilometer lang rute kommer man til de mere spektakulære udsigtspunkter, og den tre timer lange rundtur kræver godt med vand, kiks og chokolade, så man har noget at styrke sig på. Der findes ingen muligheder for at købe noget mad eller drikke undervejs.

Vandreturen kræver ikke den store fysik, men man må på intet tidspunkt forlade stien. Undervejs kommer man blandt andet til World's End Mini, hvor udsigten er betagende. Næste punkt er World's End, som har et svimlende lodret fald på knap en kilometer. Her står tiden stille, og man lader sig forbløffe over naturens storhed. Det tredje markante punkt på vandreturen er Baker's Falls, et 15 meter højt og 25 meter bredt vandfald.

Når man kommer tilbage til udgangspunktet, er der mulighed for at købe vand, te, kaffe eller lignende, inden I køres til den lokale banegård. Med det lokale tog går turen mod Ella, og her får man virkelig en fornemmelse af det lokale transportnet. Med åbne vinduer og døre kan man suge oplevelserne til sig, mens toget i tre timer okser fremad i bjergdalene, hvor grønne søer, bjerge og floder er den maleriske kulisse. Bedste udsigtssted i toget er til højre i kørselsretningen, og selvom toget måske virker lidt overfyldt i starten, tynder det hurtigt ud i passagertallet.**

Vel fremme i Ella holder der en bil og venter på jer, og I bliver kørt direkte til hotellet, The Mountain Heavens (betinget af plads). Ella er en lille, hyggelig og søvnig backpackerby med en 100 meter lang hovedgade som rummer små butikker, caféer og restauranter. Den sydlige del er vanvittig smuk, og indbyder til en rask gåtur. Ella er et besøg værd – om ikke andet så for at prøve en af de ayurvediske behandlinger, der efterlader kroppen blød, afstresset og fornyet.

Dag 4:

På denne anden sidste rundrejsedag bliver I kørt fra Ella til Udawalawe Nationalpark, og undervejs kommer I forbi et smukt og brusende vandfald, som helt sikkert fortjener et foto-ophold.

I nationalparken vil en to-timers safari forhåbentlig byde på masser af elefanter og andet spændende dyreliv. Safarien køres i rigtige safaribiler på ujævne veje, så selvom man føler sig godt rystet igennem efter kørslen, er det en stor oplevelse at se dyrelivet så tæt på.

Efter endt safaritur køres der tilbage til hotellet, hvorfra man enten kan rejse videre på badeferie eller tage til lufthavnen.***

 

Pris pr. pers. fra kun 3700 DKK

Pris pr. pers. fra kun 3700 DKK

 

Prisen inkluderer:

  • Alle indgange og udflugter som beskrevet i programmet
  • Morgenmad på hotellerne
  • Transfers, togbilletter og andet transport som beskrevet i programmet

 

De andre måltider skal man selv sørge for, og det giver rig mulighed for enten at spise på hotellet eller lade dufte og smagsløg føre jer til en lokal restaurant i byen.

 

BEMÆRK: 

* Vælger I rifterrafting, vil der være et tillægsgebyr på 150 kr. pr. person.

** Togturen afhænger af pladstilgængelighed - hvis 2. klasse er fyldt, booker vi 3. klasse. 

*** Grundet skiftende sæson v. sommer og vinter på Sri Lanka, køres rundturen i omvendt rækkefølge i sommersæsonen. Alle aktiviteter på de enkelte dage vil være de samme.

Det er vigtigt at medbringe lange bukser ved besøg i templerne, ligesom man stiller sine sko eller sandaler uden for komplekset.

 

Pris pr. pers. fra kun 3700 DKK

Pris pr. pers. fra kun 3700 DKK

BOOK NU

Bestil udflugten