Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

SRI LANKA

Sri Lanka 7 dages rundrejse (sommer)

Drømme vækkes til live på denne eventyrlige rundrejse til Sri Lanka.

Når rejselysten begynder at melde sig, er Sri Lanka en varm anbefaling. På den smukke ø forsvinder tiden, mens sanserne går på den ultimative opdagelse.

Sri Lanka byder på utrolige naturoplevelser, gemte kulturperler, et imponerende dyreliv, en imødekommende befolkning og et rigeligt forsynet køkken med friske råvarer, friskfangede fisk og liflige krydderier. Og dejlige strande ikke mindst.

Sri Lanka er godt halvanden gang større end Danmark, og ligger sydøst for Indien – blot syv grader nord for Ækvator. Med 430 kilometer i længden og 220 kilometer på det bredeste sted er Sri Lanka et overskueligt rejsemål spækket med gode oplevelser. Med en natur som blandt andet præges af tropiske strande, bjerge, floder, jungle, vandfald og øen har ikke færre end tyve nationalparker, naturreservater eller på anden måde beskyttede områder.

Den sydvestlige del af Sri Lanka er den såkaldte vådzone, og her falder der omkring 2.500 mm regn årligt – hovedsagelig fra maj til september. Den nordlige del kaldes for tørzonen. Monsunen bringer 1.500 mm med sig i perioden fra december til marts. For blot at få en lille idé om mængden, falder der omkring 700 mm regn i Danmark årligt. Uanset hvad er øen aldrig større, end man kan rejse efter "det gode vejr". Når det er regnfuldt i sydvest, er det som regel solrigt i nordøst. Kort sagt: Det er altid godt vejr på Sri Lanka.

Dag til dag program

Dag 1:

For de fleste rejsende er mødet med et fremmed land forbundet med en nysgerrig eventyrlyst. Vi tilbyder en rundrejse, som lokker med bjergtagende naturscenarier, et imponerende dyreliv og en kultur som både ses, mærkes og føles – helt ind i sjælen.

Du bliver afhentet på dit hotel om morgenen, og herfra går turen til Tissamaharama via Udawalawe Nationalpark.

I nationalparken vil en to-timers safari forhåbentlig byde på masser af elefanter og andet spændende dyreliv. Safarien køres i rigtige safaribiler på ujævne veje, så selvom man føler sig godt rystet igennem efter kørslen, er det en stor oplevelse at se dyrelivet så tæt på.

Efter safarien kører du til Yala, hvor der vil være tid til at spise en frokost, inden check-in på Blue Turtle Hotel (betinget af plads).

Dag 2:

Morgenen starter med en privat tre-timers safaritur – denne gang i Yala Nationalpark. Nationalparken er det sted i verden, hvor der er den største koncentration af leoparder, og de har da også hele 978.807 kvadratkilometer at boltre sig på. Det kræver dog et trænet øje at se dem, da de er mestre i kamuflage. Chaufførerne/guiderne taler heldigvis sammen på walkie-talkie hele tiden, så de kan fordele oplevelserne til alle.

Ligesom i Udawalawe Nationalpark kører man i safaribiler, der bumler hen over de ujævne veje. Men selvom du bliver rusket lidt rundt i bilen, er det hele oplevelsen værd. Elefanter, vandbøfler, leoparder, krokodiller, bjørne, vortesvin, påfugle og mange andre dyr gør oplevelsen total. Et øjeblik føler man sig hensat til den afrikanske savanne.

Efter endt safaritur får du tid til lidt forfriskninger på hotellet, inden vi skal udforske Kataragama by og de fantastiske templer.

Om eftermiddagen er det videre til Ella med udflugt til Nine Arches Bridge også kaldet Bridge in the Sky. Det er en viaduktbro fra 1921 og er et af de bedste eksempler på jernbanebyggeri fra kolonitiden. En skøn lille gåtur til broen eller alternativt mod ekstra betaling en køretur med tuk tuk. Bagefter til hotellet i Ella, Morning Dew Hotel (betinget af plads). 

Måltider:
Morgenmad

Dag 3:

Hele dagen er til fri disposition i vidunderlige Ella. En lille søvnig backpacker by. Langs hovedgaden ligger spændende små butikker, hyggelige caféer og restauranter. Her kan du også prøve en af mange forskellige ayurvediske behandlinger, der efterlader kroppen blød, afstresset og fornyet. Bagefter kan du slentre en tur til den sydlige del af Ella som er vanvittig smuk.

Dag 4:

Efter morgenmad på hotellet går turen med det lokale tog mod Nuwara Eliya. Her får du virkelig en fornemmelse af det lokale transportnet. Med åbne vinduer og døre kan du suge oplevelserne til dig, mens toget i næste par timer passerer igennem bjergdalene, hvor grønne søer, bjerge og floder er den maleriske kulisse. Bedste udsigtssted i toget er til venstre i kørselsretningen, og selvom toget måske virker lidt overfyldt i starten, tynder det hurtigt ud i passagertallet*.

Før check-in på hotellet går turen mod Nuwara Eliya som også kaldes Sri Lankas lille England. Temperaturen her højlandet er som en skøn engelsk forårsdag. Den blomstrende Victoria Park midt i byen og huse i country stil vidner om briternes store indflydelse. Området er omgivet af et betagende landskab med udsigt til bjerge, dale, vandfald og selvfølgelig te plantager. I besøger også en te fabrik undervejs. Den første te blev plantet på Sri Lanka tilbage i 1824. Gennem tiden er te produktionen vokset og Sri Lanka er i dag en af verdens største te eksportører.

Efter check-in på hotellet, Heaven Seven (betinget af plads), er resten af aftenen til fri disposition.

Måltider:
Morgenmad

Dag 5:

Allerede tidligt denne morgen fortsætter turen i firhjulstrækker fra Nuwara Eliya til Hortons Plains National Park. Den dækker et areal på omkring 10.000 hektar og ligger godt 2.200 meter over havet. Parken rummer et rigt plante- og dyreliv, så du vil kunne stifte bekendtskab med blandt andet elge, leoparder, vildsvin og knap 90 fuglearter.

Du skal ud på en ni kilometer lang vandrerute og opleve spektakulære udsigtspunkter. Vandreturen tager ca. 3 timer så medbring gerne drikkevand og lidt snacks, da det ikke er muligt at købe undervejs.

Vandreturen kræver ikke den store fysik, men man må på intet tidspunkt forlade stien. Undervejs kommer du blandt andet til World's End Mini, hvor udsigten er betagende. Næste punkt er World's End, som har et svimlende lodret fald på knap en kilometer. Her står tiden stille, og man lader sig forbløffe over naturens storhed. Det tredje markante punkt på vandreturen er Baker's Falls, et 15 meter højt og 25 meter bredt vandfald.

På turen videre til Kandy kan du vælge mellem to udflugtsmuligheder – alt afhængigt af, om du ønsker riverrafting eller ej. Du er garanteret masser af oplevelser.

Mulighed 1: Turen går denne dag fra Nuwara Eliya og mod Kandy, en tur på to til tre timer – afhængig af trafikken. Et kuperet terræn med smukke te plantager op af alle bjergskråninger. Et smukt syn. Masser af grøntsager sælges fra boder i området da det er et stort landbrugsområde.

Turen byder også på en udflugt til en tefabrik, hvor du får en rundvisning. Her ser du hvordan teen sorteres, tørres og hvordan produktionsmaskinerne virker.  Der er naturligvis smagsprøver og rig mulighed for at købe te med hjem.

Frokosten indtages helt tæt på et brusende vandfald. Temperaturen denne dag vil opleves lidt lavere, da du befinder dig 1.800 meter over havets overflade. I løbet af eftermiddagen ankommer du til Kandy. Resten af dagen er til fri afbenyttelse.

**Mulighed 2: Fra Nuwara Eliya går turen ad en snoet og meget kuperet vej. Denne tur "på afveje" byder på nogle af de mest fantastiske udsigter på rundrejsen. Du passerer forbi bjerge, jungle, rismarker, te plantager og små landsbyer.

Selve riverrafting-sejladsen er en unik oplevelse, og er optimal for både voksne og børn i alderen 7-8 år og opefter. Der er styr på sikkerheden med både hjelme, redningsveste og solide gummibåde. Riverrafting tager godt halvanden time. I løbet af turen er det kun "vildt" et par steder ud af de syv vandfald, som skal forceres. Mellem vandfaldene er der rig lejlighed til at nyde den vidunderlige smukke natur ved flodbredden, og den sidste halve kilometer af turen kan man bade og lade sig flyde med strømmen.

Efter riverrafting-turen køres der mod Kandy, en smuk og scenarisk tur med vandfald, te plantager og fantastisk natur.

Fælles: Efter ankomst i Kandy, er der mulighed for at se et aften danseshow med et godt indblik i den srilankanske befolknings folklore, musik og dansetraditioner. 

Efter check-in på Skyloft Kandy Hotel (betinget af plads) er resten af aftenen ellers til fri disposition.

Måltider:
Morgenmad

Dag 6:

Kandy er en UNESCO-by, og fremstår som Sri Lankas spirituelle centrum. Efter morgenmaden får du mulighed for at se Spice Garden i Matale og Royal Botanical Garden. Du besøger Gem Bureau, hvor du kan se en film om Sri Lankas minedrift. Her kan også købes forskellige smykker.

Kandy har en af Sri Lankas største helligdomme, nemlig Temple of the Tooth. Et gigantisk kompleks der både rummer selve templet, tempelsøen og det kongelige palads. Inde i templet finder du ét af Sri Lankas mest betydningsfulde buddhistiske levn, nemlig en tand fra selveste Buddha, som opbevares sikkert i et juvelbesat skrin.

Herefter besøger du den royale botaniske have Peradeniya. Haven startede i året 1374 som en besøgshave for kongen af Gampola og Kandy. Der er mere end 5.000 forskellige træsorter og planter.

Turen tager dig herfra videre mod Sigiriya. En køretur der byder på et kuperet terræn med svimlende bjerglandskaber, smukke te plantager og maleriske landsbyer, og undervejs kommer du forbi en træskærings-fabrik, hvor du får et indblik i dagligdagen og produktionen på fabrikken.

På køreturen mod Dambulla Cave Temple får du et fint indtryk af Sri Lankas farvestrålende og fremmedartede kultur. Ved foden af Dambulla Cave Temple fascineres man af de mange indhuggede trin, der fører én til The Golden Temple. Det imponerende bygningsværk, som kom på Unesco's Verdensarvliste i 1991, ligger udhugget i en cirka 150 meter høj og 600 meter bred klippe. Bag tempelkomplekset findes fem huler af områdets i alt 80 huler. Her finder du 153 statuer af Buddha, tre statuer af srilankanske konger og fire statuer af guder og gudinder. Hulerne indeholder desuden smukke vægmalerier, som strækker sig over et 2.100 kvadratmeter stort område. Prikken over i'et er den tre etager høje Buddha-statue, som skuer ud over landet.

På turen op til templet får du lejlighed til at nyde udsigten og de mange aber, som nysgerrigt følger flowet af turister.

Vel nede igen kører chaufføren mod Sigiria, hvor du får god tid til at tjekke ind på Elephas Resort (betinget af plads) og hvis der er tid, arrangeres der en tur rundt til de lokale landsbyer.

Måltider:
Morgenmad

Dag 7:

Den sidste dag går turen gennem gamle tempelhaver med små søer, inden du atter starter en opstigning – denne gang 1.200 trin op mod Sigiria Rock Fortress, ruinerne af det gamle kongepalads, som ligger i 200 meters højde.

På vejen op bør du stoppe og betragte de smukke vægmalerier, som er levn fra en svunden tid. Sigiria Rock Fortress er – ligesom Dambulla Cave Temple – også på Unesco's Verdensarvliste, og det er ikke uden grund. Stedet fungerede som hovedstad omkring år 477, indtil kongedømmet flyttede hovedstaden til Anuradapura i år 495. Siden har Sigiria Rock Fortress været munkekloster frem til det 14. århundrede. Fra toppen er der 360 grader mageløs udsigt, og man skal unde sig selv oplevelsen – selvom det stiller krav til konditionen.

Efter endt besøg går turen mod Trincomalee, og undervejs stopper du i en lokal landsby, Habarana, hvor du besøger en skole, der hedder Moragaswewa Vidyalaya***, inden du bliver kørt til hotellet.

Trincomalee er en lokal fiskerby mod nordøst og én af de ældste byer i Asien. Her er én af verdens bedste strande, hyggelige hoteller, små og stemningsfulde butikker og lokale restauranter. Stedet er ikke særlig turistet, og derfor er priserne også temmelig lave. Trincomalee er et besøg værd, når man har brug for at komme helt ned i gear, nyde de skønne strande, palmesus og lyden af  af blide bølgeskvulp.

Måltider:
Morgenmad

Få tilbud på udflugten Se flere ture på rejsemålet

 

Book denne udflugt

Udfyld formularen herunder, eller kontakt os på info@uniquetravel.dk eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at booke denne udflugt.

Du kan booke udflugten uanset om din rejse er arrangeret gennem Unique Travel eller ej.