Forside/Rejsemål/Sri Lanka

Rejser til Sri Lanka

På den smukke ø forsvinder tiden, mens sanserne går på den ultimative oplevelse.

Interessen for rejser til Sri Lanka er de seneste år steget i takt med at mange charterselskaber tilbyder rejser dertil. Sri Lanka er dog meget mere end blot sol og vand. For den rejselystne byder Sri Lanka på åndeløse naturoplevelser, gemte kulturperler, et imponerende dyreliv, en imødekommende befolkning og et køkken som bugner af friske råvarer, nyfangede fisk og fremmedartede krydderier.

Unique Travel har sammensat to rundrejseforslag som både vil overraske, underholde og begejstre – uanset om man er barn eller voksen. For Sri Lanka skal opleves – både med krop, sind og sjæl.

Vil du med?

 

Rejseforslag - 16  dage:

Rundrejse - med alt det ALLERBEDSTE fra Sri Lanka

Med et godt afsæt i form af et par dage i Negombo, går turen videre på en spændende 6 dages tur rundt til specielt udvalgte seværdigheder og spektakulære steder. Turens indhold er specielt udvalgt af Unique Travel, og vi har kun valgt det bedste af Sri Lanka og omfatter bl.a Dambulla templet, bestigning af Sigiria, teplantager, Hortons Plains National Park kendt for "verdens ende" og et omfattende dyreliv, vandfald, mulighed for River Rafting, jeepsafari på udkig efter vilde dyr i både Uda Walawe Nationalpark og Yala Nationalpark og ikke mindst den fantastiske togtur igennem en smuk naturkulisse til landbyen Ella.

Ferien sluttes af med masser af afslapning, solbadning og feriehygge under palmerne i Mirissa på et lækkert strandresort direkte ud til én af Sri Lankas bedste strande. Her er der endda sørget for halvpension. Dagene går mest med afslapning, men snyd ikke dig selv for en hval-tur, med gode chancer for at spotte blåhvaler og kaskelothvaler. 

Pris pr. person fra kun: 16.600,- DKK*


Prisen inkluderer:

 • Fly tur/retur
 • Blød-landings-pakke med afhentning i lufthavnen og 2 overnatninger i Negombo
 • 6 dages tur rundt i Sri Lanka til alle de bedste seværdigheder, engelsktalende guide, alle overnatninger på gode hoteller, alle entreér og indgange, al transport og morgenmad.
 • 6 dage på lækkert strandresort med swimmingpool direkte ud til stranden, INKL HALVPENSION.
 • Transport retur til lufthavnen inden hjemrejse er selvfølgelig også inkluderet.


KLIK HER - læs mere om vores 6 dages udflugt i Sri Lanka

 

Rejseforslag:

Tricomalee, 6 dages rundrejse og Mirissa

16 dages rejse til Sri Lanka. Med nogle af verdens bedste strande, og en spændende historie der strækker sig længere tilbage end mange andre byer i Asien, er Tricomalee bestemt et besøg værd. Er man til fantastiske koralrev, ligger Pigeon Island blot en kilometer derfra. Her er rigtig god mulighed for at gå på opdagelse under havets overflade, eller dase ved én af de små laguner. Tricomalee er blot afsættet til den spændende 6 dages rundrejse I herefter skal ud på. Bjergtagende naturscener, et imponerende dyreliv og en kultur som både ses, mærkes og føles - helt ind i sjælen. Togtur, vandfald, elefanter, teplantager, safari og Sigirias mange trappetrin op til en udsigt der absolut er det hele værd.
Mættet af de mange oplevelser som Sri Lanka har givet jer, er det tid til nogle afslappende dage i byen Mirissa, hvor I checker ind på et hyggeligt strandhotel, med hvidt sand og palmer lige uden for døren.  

Pris pr. person fra kun: 15.975,- DKK*


Prisen inkluderer:

 • Fly tur/retur fra København til Colombo
 • Blød-landings-pakke med afhentning i lufthavnen og 3 overnatninger i Tricomalee
 • 6 dage rundrejse i Sri Lanka med egen guide, inkl. alle entreér og overnatninger, inkl. morgenmad.
 • 5 dage på lækkert strandhotel i Mirissa


KLIK HER - læs mere om vores 6 dages rundrejse i Sri Lanka.

Rejseforslag:

Unawatuna, 3 dages rundrejse og Mirissa

Denne populære rejse starter med et ophold i Unawatuna. Her findes et samsurium af lækre strande, store hoteller, spændende snorkle- og dykkersteder, heriblandt vragdyk, betagende udsigter, masser af vandrestier og en rigt dyreliv. Gå på opdagelse hvad enten der er i den frodige natur eller under vandet, eller slap af i palmernes skygge. Herefter venter der jer 3 spændende dage, når I skal rundt og se endnu mere af hvad Sri Lanka er for et land. I skal besøge teplantager, se vandfald, på safari i Uda Walawe Nationalpark, holde vejret over udsigten ved "Worlds End" og nyde duften og farverne på de lokale markeder. Den sidste del af rejsen skal tilbringes i Mirissa på et hotel ned til Mirissa Beach. Her er både sand, strand og svømmeturene en ren fornøjelse. Stedet emmer af god stemning, og man behøver næsten kun at sætte Bob Marley på afspilleren for at fuldende oplevelsen. Snyd ikke jer selv for en tur på havet, med båd på hvaltur og måske et glimt af  de gigantiske blåhvaler. 

Pris pr. person fra kun:

13.800,- DKK*


Prisen inkluderer: 

 • Fly tur/retur
 • Blød-landings-pakke med afhentning i lufthavnen, og hele 5 dage på lille hyggeligt hotel i Unawantuna
 • 3-dages rundrejse inkl. alle indgange og udflugter, samt morgenmad på hotellerne.
 • 6 dage på Paradise Beach Club Mirissa, direkte ud til stranden.

  
KLIK HER - læs mere om vores 3 dages rundrejse i Sri Lanka

Rejseforslag:

Badeferie på Sri Lanka
(Negombo, Unawatuna og Mirissa)

Denne 16 dages rejse til Sri Lanka, er en lækker badeferie på Sri Lanka. Der findes masser af stedert, 3 dage i Negombo, hvor der både er tid til afslapning på stranden og til at nyde bylivet, og de mange fiskeres liv ved havnen når dagens fangst bringes ind. Et rigtig godt sted at starte ferien.

Derfra går turen videre til Unawatuna, her er gode strande, lækre hoteller og masser af muligheder for snorkling og dykning, og er man til vragdyk er det stedet at besøge. For dem som hellere vil udforske naturen oven vande, findes der masser af gode vandrestier til smukke udsigtsposter. Og er man bare til afslapning, så er stranden og de rolige bølger stedet at tilbringe tiden. Om aftenen er der - som mange andre steder i Sri Lanka - rig mulighed for at gå ud og spise  og shoppe om aftenen.

Ferien sluttes af på et lækkert strandresort direkte på nogle af Sri Lankas bedste strande - Paradise Beach Club. Mirissa er det mindst turistede område på Sri Lanka, men der er stadig mulighed for at gå ud og spise lokalt om aftenen. Snyd ikke dig selv for en tur med båd på hvalsafarai, hvor chancerne for at spotte blå-hvaler, kaskelot hvaler og delfiner er ganske god.

En ren badeferie på Sri Lanka kan sagtens gå til nogle af de mange andre badeferiedestinationer på øen, såsom Bentota, Hikkaduwa eller Trincomalee.

Pris pr. person fra kun: 9.800,- DKK*


Prisen inkluderer:

 • Fly tur/retur fra København til Colombo
 • Blød-landings-pakke med afhentning i lufthavnen og 3 overnatninger på hotel i Negombo, INKL. HALVPENSION
 • 5 overnatninger på Sri Lankas sydspids Unawatuna, INKL. MORGENMAD
 • 5 overnatninger på lækkert strandresort i Mirissa, INKL. HALVPENSION
Rejseforslag:

Kombinér spændende Sri Lanka og
det kridhvide strandparadis på Maldiverne

En skøn kombination af nogle spændende og oplevelsesrige dage i Sri Lanka, med engelsktalende guide og masser af seværdigheder håndplukket af Unique Travel, så I bliver præsenteret for alt det bedste på den hellige ø Sri Lanka. Der er i sandhed tale om oplevelser som både øjet og kameraet vil nyde godt af. Ferieminderne fra denne tur vil helt sikkert varer for evigt. 

Kameraet er nok det eneste der ikke får lov at holde ferie, for når I skal tilbringe et par skønne dage i Mirissa (tag f.eks. på blå-hval-safari) og efterfølgende afslappende badeferie i det bogstavelige ferieparadis på Maldiverne, så bliver der rigeligt at tage billeder af. Man kan helt enkelt ikke lade være!

Oplevelser, minder og selvforkælelse - denne rejse vil du ikke snyde dig selv for...

Pris pr. person fra kun: 20.295,- DKK*


Prisen inkluderer:

 • Fly fra København til Colombo, hjemrejse fra Male på Maldiverne
 • Blød-landings-pakke med afhentning i lufthavnen og 1 overnatning i Negombo, INKL. HALVPENSION
 • 6 dages tur rundt i Sri Lanka til alle de bedste seværdigheder, engelsktalende guide, alle overnatninger på gode hoteller, alle entreér og indgange, al transport og morgenmad
 • 2 dage på lækkert strandresort med swimmingpool direkte ud til stranden, INKL HALVPENSION
 • Transport retur til lufthavnen og fly til Male (Maldiverne)
 • 5 overnatninger på lækkert resort på Maldiverne, INKL. HALVPENSION
 • Transport mellem lufthavnen og resortet med speedbåd tur/retur er selvfølgelig også inkluderet. 

 

KLIK HER - læs mere om vores 6 dages udflugt i Sri Lanka

  

Trincomalee:

Det er nok de færreste som ved, at Sri Lanka har nogle af verdens flotteste strande. Har man taget den lange rejse fra Danmark, så skal man unde sig selv at tage til Trincomalee. Byen er én af de ældste byer i Asien og har en lang og spændende historisk fortid. Trincomalee er desuden kendt for sine strande som regnes for nogle af verdens bedste.

Uppuveli Beach er både bred, lang og næsten mennesketom. Her er ingen kamp om liggestole eller en plads i første række. Man kan støde på et par køer som ligger og daser, og nyde synet af fiskerne som hiver nettet i land fra strandbredden. Bagerst danner palmerne en malerisk bagkulisse – en kontrast til det azurblå hav, hvor der er rig lejlighed til at bade, dase og snorkle.

Har man tid og lyst, kan man drage godt 15 kilometer nordpå, hvor Nilaveli Beach og Pigeon Island lokker med nye oplevelser. Nilaveli Beach er en smule mere besøgt af både turister og lokale, men det giver liv og stemning – på den gode måde. Ud over at dykke, snorkle og bade kan man også på gode dage surfe i brændingen. Det tager godt et kvarter at sejle ud til nationalparken, Pigeon Island, som ligger godt en kilometer fra kysten. Med små, naturlige laguner, hvide strande og et fantastisk koralrev, er der garanteret store oplevelser. Både sorttippede revhajer, skildpadder og hundredevis af revfisk kan opleves under havoverfladen.


Negombo:

I regntiden kan Negombos brede, fine sandstrande godt være lidt voldsomme, da bølger på op til to meter kan gøre badningen til en udfordring. Men udenfor regntiden er Negombos strande en oplevelse – på mere end én måde. Rejser man med børn er det gule sand perfekt til sandslotte, og havvandet er både varmt og roligt. Der er masser at se på, når man befinder sig i strandkanten. Her er der blandt andet et stort fiskeområde med fiskemarkeder – faktisk den vigtigste på Sri Lanka, så ofte kan man få lov til at se med, når fiskerne kommer ind med deres fangst. Det er en uforglemmelig oplevelse at se, hvordan de fremmedartede fisk bliver ordnet på srilankansk manér.

Negombo har mange hoteller og flere luksushoteller som gør, at bylivet er som man kender det fra sydeuropæiske feriedestinationer. Området er absolut et besøg værd.


Colombo:

På Sri Lankas veslige del finder man det økonomiske centrum og landets hovedstad. Byen er fyldt med vidunderlig arkitektur fra kolonitiden og spændende historiske monumenter. I det 5. århundrede var Columbo en pulserende havneby, hvor handlende fra Asien og Vesten udvekslede kanel og ædelstene.

Det var under englændernes styre, at Columbo blev udpeget som Ceylon's (Sri Lanka's) officielle hovedstad i 1815. Byen er et vidunderligt miks af gammelt og nyt, en pulserende by med synlige tråde til kolonitidens indflydelse og nutidens skyline. Columbo har små autentiske gadekøkkener og gourmetrestauranter, farverige markeder og dyre modebutikker.

Et af de ældste kvarterer i Columbo er Pettah, hvor der er rig mulighed for shopping. Med buddhistiske templer, moskeer og hinduistiske helligdomme er Pettah et multietnisk område med et væld af spændende udflugtsmål. Man kan eksempelvis fordybe sig i det hollandske historiske museum og Wolwendaal-kirken, blot to steder hvor kolonitidens betydning for Sri Lanka sætter nutiden i perspektiv.

"Fort" huser Columbos finansielle sektor, og her finder man også præsidentens bolig, det gamle parlament, børsen, World Trade Center Columbo og bankernes hovedsæder. Fort ligger ved havnen og lidt længere mod syd finder man Galle Face eller Galle Face Green, et 5 hektar stort græsområde som har været brugt til golfbane og hestevæddeløb, men som i dag fungerer som park. Her nyder mange srilankanere at holde deres fridage, hvor fantastiske gadekøkkener sørger for store kulinariske oplevelser.


Bentota:

Er man pjattet med vand og vandsportsaktiviteter, så bør man nå at besøge Bentota i løbet af ferien. Selve stranden ligger på en aflang halvø og er et yndet turistudflugtsmål, men på trods af populariteten er strandene ikke overrente - tværtimod.

Længere ude fra kysten dannes der bølger, så selv på dage hvor det ikke blæser, er der rig lejlighed til at surfe og boltre sig i det lune havvand. Er man mere til fart og spænding, kan man leje vandski og vandscootere på stranden.

Bentota er også kendt for det unikke arbejde med havskildpaddeopdræt. Faktisk bliver de lokale betalt mere for at aflevere skildpaddeæg, end hvis de havde solgt det på markedet. Æggene bliver gravet ned i store sandkasser, hvor de ligger mellem 50 og 70 dage, Når skildpaddeæggene udklækkes, sættes de små skildpadder i damme med vand, indtil de efter et par dage slippes løs i havet.

En ting man ikke skal snyde sig selv for i Bentota, er at se solnedgangen fra strandkanten. Sammen med det gyldne sand som nærmest lyser i varme orange nuancer, er en solnedgang helt unik på disse kanter.


Hikkaduwa:

Området ved Hikkaduwa har været et yndet turistmål siden 1970'erne. Det er larmende, levende, pulserende og kaotisk – men på en charmerende måde. Små og fredfyldte oaser gør badebyen Hikkaduwa til et kontrastfyldt område, men man kan ikke gøre andet end at flyde med strømmen. Her leves livet.

De lyse, finkornede badestrande er et sandt eldorado, hvis man er vild med at snorkle og dykke. De fascinerende koralrev lokker turister fra hele verden til området.

Hikkaduwa har et bredt udvalg af barer og restauranter, og man må under ingen omstændigheder gå glip af de lokale fiskerestauranter som blandt andet serverer hummer og andre lækkerier til særdeles lave priser.

Man keder sig aldrig i Hikkaduwa, for den centrale placering langs hovedvejen mellem Galle og Columbo gør, at man nemt kan komme til eksempelvis bjergbyen Kandy, hvor man kan nyde Sri Lankas smukke natur, og den sydlige provins' hovedstad, Galle, som rummer spændende kolonihistorie.


Unawatuna:

På Sri Lankas sydspids finder man et område som grundet turismen har givet køb på sandstrand i forhold til hotelkomplekser. Ikke desto mindre er der stadig lækre strande som byder på ideelle snorkelmuligheder og bodysurfing. Man finder ikke de helt store bølger på denne strand, da bølgerne brydes af revet længere ude.

Er man vild med at dykke og altid har drømt om vragdyk eller at udforske undervandshuler, så er Unawatuna stedet. Vragdykkere kan blandt andet gå på opdagelse på "Lord Nelson", et fragtskib som forliste i starten af 2000. En times kørsel syd for Unawatuna kan man kigge nærmere på det 33-meter lange "Rangoon".

Har man lyst til at gå på opdagelse til fods, har Unawatuna en del gode vandrestier. Svimlende udsigter over havet, skyggefulde lunde og et mangeartet dyreliv gør oplevelsen total. Her kommer man helt ned i gear, og finder måske tid til en lur på én af de små og isolerede strande som ligger afskærmet af palmer og tæt bevoksning.


Mirissa:

Fire kilometer sydøst for Weligama på Sri Lankas sydligste spids ligger idylliske, stemningsfulde og afslappede Mirissa. En halvø af sand fører én ud til én af de mest fotograferede steder i Mirissa. Ved lavvande kan man via halvøen gå ud til en lillebitte ø, hvor det mægtige Indiske Ocean åbenbarer sig foran én.

Og netop oceanet er endnu en god grund til at besøge Mirissa. Hvalture drager dagligt ud på dybet for at møde de gigantiske blåhvaler, der sammen med kaskelothvaler og forskellige arter delfiner gør Mirissa helt speciel. Faktisk er Mirissa sammen med Dondra Head og Trincomalee blandt verdens bedste steder at spotte blåhvaler. Hvalerne kan ses hele året, men december og april regnes for de bedste perioder. Til gengæld frarådes det at tage på hvalsafari i perioden fra maj til juli, da monsunen sætter søsygen på en stærk prøve.

På Mirissa Beach er 95 procent af stranden rent sand, og det gør svømme- og badeturen til en rendyrket fornøjelse. De sidste 5 procent er klipper, som gør snorkelforholdene rigtig gode, men hvor man skal tage sig i agt for søpindsvinene. På strandens højre side er surfer-forholdene helt i top, da det er her, de store bølger bryder. Lyt efter den høje Bob Marley-musik – dét er surfernes paradis.

 

* Der tages forbehold for prisændringer. Til prisen skal servicegebyr tillægges.

 
Har du spørgsmål?

Ricko sidder klar til at hjælpe med råd og vejledning.

Man til Tors 10-16.30 & Fre 10-15

Rejs med os fordi...

 • Specialister

  Vi har Danmarks bedste kendskab til Thailand og Østen. Alle steder vi anbefaler har vi personligt oplevet.

 • Bedste priser

  Vi laver Danmarks billigste rundrejser i Østen.

 • Totalløsning

  Vi inspirerer jer til en anderledes ferie fyldt med oplevelser og præsenterer jer for en komplet løsning.

Gratis Rejsetilbud

Lad os sammensætte et skræddersyet rejsetilbud på netop din drømmerejse.

Unique Travel er medlem af rejsegarantifonden