Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

SAFARI OG DYRELIV

Dubai & Sri Lanka - to verdener, én rejse

Dubai er et af de mest imponerende og overvældende storbyer i verden. Alt er muligt og alle forsøger at overgå hinanden i vilde lækre designs og arkitektur. Når Sri Lanka efterfølgende breder sine vinger af frodige naturoplevelser, er det synligt for enhver, at der er tale om en helt anden verden, end den man kom fra i Dubai. Det er to vidt forskellige steder, vidt forskellige indtryk og vidt forskellige oplevelser - det kan ikke sammenlignes. Og DERFOR er det en fantastisk og spændende rejsekombination! For man får SÅ meget med hjem i bagagen.

Dag 1-3: Dubai - intet mindre end imponerende

Du starter rejsen i millionbyen Dubai. Her kan du lade dig forføre af alle de mange seværdigheder, som de rige sheiker gerne dyster om, skal være større, dyrere, vildere, mere eksklusive, hurtigere eller mere betagende end seværdigheden ved siden af. Denne evige "konkurrence" betyder også, at oplevelsen af Dubai - lige så snart du træder ud i lufthavnen, faktisk - er noget, man slet ikke kan forestille sig på forhånd! Allerede i lufthavnen bliver du mødt af storslået design, og det bliver kun større og mere imponerende, som man bevæger sig ind mod bymidten.

Bybilledet er i Dubai primært præget af luksus - eksklusive hoteller, dyre biler, kæmpe shoppingcentre osv. - og det er en helt speciel oplevelse. Men også i Dubai finder man kontraster - for foruden mekkaet af muligheder for shopping, aktiviteter osv., så er der også masser af sightseeing både i den nye og den gamle bydel. En rigtig god måde at lære mere om millionbyens historie er ved at tage på en guidet city-tour gennem både den nye og gamle bydel.

Du har 3 overnatninger i denne enestående by.

Måltider:
Morgenmad

Dag 4: Transfer til Sri Lanka

Du ankommer i Negombo, hvor du kan bruge resten af dagen på at slappe af og få de første indtryk af den srilankanske kultur. Smid skoene og gå en tur i vandkanten. Tag et stille øjeblik mens solen går ned ud over havet.

Måltider:
Morgenmad

Dag 5: Unesco tempel og kongepalads

Du bliver hentet af chaufføren på hotellet i Negombo.

På køreturen mod Dambulla Cave Temple får du et fint indtryk af Sri Lankas farvestrålende og fremmedartede kultur. Ved foden af Dambulla Cave Temple fascineres man af de mange indhuggede trin, der fører én til The Golden Temple. Det imponerende bygningsværk, som kom på Unesco's Verdensarvliste i 1991, ligger udhugget i en cirka 150 meter høj og 600 meter bred klippe. Bag tempelkomplekset findes fem af områdets i alt 80 huler med 153 statuer af Buddha, tre statuer af srilankanske konger og fire statuer af guder og gudinder. Hulerne indeholder desuden smukke vægmalerier, som strækker sig over et 2.100 kvadratmeter stort område. Prikken over i'et er den tre etager høje Buddha-statue, som skuer ud over landet.

Selvom turen op til templet får sveden til at pible frem på panden, så sørger de mange udsigtsposter for, at man også får lejlighed til at nyde udsigten og de mange aber, som nysgerrigt følger flowet af turister.

Vel nede igen kører chaufføren mod Sigiriya, hvor du får god tid til at tjekke ind på Sigiriya Jungles (betinget af plads) og slappe af. Derefter går turen gennem gamle tempelhaver med små søer, inden I atter starter en opstigning – denne gang 1.200 trin op mod Sigiria Rock Fortress, ruinerne af det gamle kongepalads, som ligger i 200 meters højde.

På vejen op bør du stoppe og betragte de smukke vægmalerier, som er levn fra en svunden tid. Sigiria Rock Fortress er – ligesom Dambulla Cave Temple – også på Unesco's Verdensarvliste, og det er ikke uden grund. Stedet fungerede som hovedstad omkring år 477, indtil kongedømmet flyttede hovedstaden til Anuradapura i år 495. Siden har Sigiria Rock Fortress været munkekloster frem til det 14. århundrede. Fra toppen er der 360 grader mageløs udsigt, og du skal unde sig selv oplevelsen – selvom det stiller krav til konditionen.

Efter endt besøg kører du tilbage til hotellet, hvor du resten af aftenen kan slappe af.

Måltider:
Morgenmad

Dag 6: Sri Lankas største helligdomme

Efter morgenmaden på hotellet starter dagen med et par timers køretur fra Sigiriya og ned mod Kandy. Turen byder på et kuperet terræn med svimlende bjerglandskaber, smukke teplantager og maleriske landsbyer. Undervejs stopper du i en lokal landsby, Habarana, hvor du besøger en skole med navnet hedder Moragaswewa Vidyalaya*. På turen ned mod Kandy kommer du også forbi en træskærings-fabrik, hvor du får et indblik i dagligdagen og produktionen på fabrikken.

Kandy er ligeledes en UNESCO-by, og fremstår som Sri Lankas spirituelle centrum. Her får du mulighed for at se Spice Garden i Matale og Royal Botanical Garden. Et besøg på Gem Bureau, viser en film om Sri Lankas minedrift. Her kan også købes forskellige smykker.

Kandy har en af Sri Lankas største helligdomme, nemlig Temple of the Tooth, et gigantisk kompleks der både rummer selve templet, tempelsøen og det kongelige palads. Inde i templet finder man ét af Sri Lankas mest betydningsfulde buddhistiske levn, nemlig en tand fra selveste Buddha, som opbevares sikkert i et juvelbesat skrin.

Efter besøget i Temple of the Tooth, har du rigelig med tid til at shoppe i de farverige butikker samt se det spændende udvalg på de lokale markeder. 

Resten af eftermiddagen besøger du den royale botaniske have Peradeniya. Haven var i begyndelsen af 1374 en besøgshave for kongen af Gampola og Kandy. Der er mere end 5.000 forskellige træsorter og planter.

Om aftenen kan der, hvis du ønsker det, blive arrangeret et danseshow med indblik i den srilankanske befolknings folklore, musik og dansetraditioner. 

Efter check-in på Thilanka Hotel (betinget af plads) er resten af aftenen til fri disposition.

Måltider:
Morgenmad

Dag 7: Tæt på naturen

På denne dag kan du vælge mellem to udflugtsmuligheder – alt afhængig af, om du ønsker at riverrafte eller ej. Fælles for begge ture er garanti for masser af oplevelser.

Mulighed 1: Turen går denne dag fra Kandy og mod Nuwara Eliya, en tur på to til tre timer – afhængigt af trafikken. Et kuperet terræn med smukke te plantager op ad alle bjergskråninger. Et skønt syn. Det er også et landbrugsområde så her sælges store mængder af grøntsager.

Turen byder også på en udflugt til en tefabrik med rundvisning. De viser hvordan teen sorteres, tørres og hvordan produktionsmaskinerne virker. Der er naturligvis smagsprøver og rig mulighed for at købe forskellig te med hjem.

Frokosten indtages ved et flot vandfald, som du kan komme helt tæt på. Temperaturen denne dag vil opleves lidt lavere, da du befinder sig 1.800 meter over havets overflade. I eftermiddagstimerne ankommer du til Nuwara Eliya med check-in på hotellet. Resten af dagen er til fri afbenyttelse.

**Mulighed 2: Fra Kandy går turen ad en snoet og meget kuperet vej. Denne tur "på afveje" byder på nogle af de mest fantastiske udsigter på rundrejsen. Du kommer forbi bjerge, jungle, rismarker, te plantager og landsbyer.

Selve riverrafting-sejladsen er en unik oplevelse, og er optimal for både voksne og børn i alderen 7-8 år og opefter. Der er styr på sikkerheden med både hjelme, redningsveste og solide gummibåde. Riverrafting tager godt halvanden time. Turen er det kun "vild" et par steder ud af de syv vandfald, som skal forceres. Mellem vandfaldene er der rig lejlighed til at nyde den vanvittig smukke natur ved flodbredden, og den sidste halve kilometer af turen kan man bade og lade sig flyde med strømmen.

Fælles: Turen fortsætter mod Nuwara Eliya, som også kaldes Sri Lankas lille England. Temperaturen her i højlandet er som en skøn engelsk forårsdag. Den blomstrende Victoria Park midt i byen og huse i country stil vidner om briternes store indflydelse. Området er omgivet af et betagende landskab med udsigt til bjerge, dale, vandfald og selvfølgelig te plantager. I besøger også en te fabrik undervejs. Her viser de hvordan teen sorteres, tørres og hvordan produktionsmaskinerne virker. Der er naturligvis smagsprøver og rig mulighed for at købe te med hjem. Den første te blev plantet på Sri Lanka tilbage i 1824. Gennem tiden er te produktionen vokset og Sri Lanka er i dag en af verdens største te eksportører.

Herefter er der check-in på hotellet, Galway Heights (betinget af plads), og resten af aftenen er til fri afbenyttelse.

Måltider:
Morgenmad

Dag 8: Spektakulær vandretur

Allerede tidligt om morgenen fortsætter turen i firhjulstrækker fra Nuwara Eliya til Hortons Plains National Park. Nationalparken dækker et areal på omkring 10.000 hektar og ligger godt 2.200 meter over havet. Parken rummer et rigt plante- og dyreliv, så man vil kunne stifte bekendtskab med blandt andet elge, leoparder, vildsvin og knap 90 fuglearter.

Du skal ud på en ni kilometer lang vandrerute og opleve spektakulære udsigtspunkter. Vandreturen tager ca. 3 timer så medbring gerne drikkevand og lidt snacks, da det ikke er muligt at købe undervejs.

Vandreturen kræver ikke den store fysik, men man må på intet tidspunkt forlade stien. Undervejs kommer man blandt andet til World's End Mini, hvor udsigten er betagende. Næste punkt er World's End, som har et svimlende lodret fald på knap en kilometer. Her står tiden stille, og man lader sig forbløffe over naturens storhed. Det tredje markante punkt på vandreturen er Baker's Falls, et 15 meter højt og 25 meter bredt vandfald.

Når du kommer tilbage til udgangspunktet, er der mulighed for at købe vand, te, kaffe eller lignende, inden du køres til den lokale banegård. Med det lokale tog går turen mod Ella, og her får man virkelig en fornemmelse af det lokale transportnet. Med åbne vinduer og døre kan du suge oplevelserne til dig, mens toget i tre timer bevæger sig frem gennem dalene, hvor grønne søer, bjerge og floder er den maleriske kulisse. Den bedste udsigt i toget er til højre i kørselsretningen, og selvom toget måske virker lidt overfyldt i starten, tynder det hurtigt ud i passagertallet.***

Vel fremme i Ella venter en bil og kører dig direkte til hotel Morning Dew hotel Ella (betinget af plads). 

Måltider:
Morgenmad

Dag 9: Afslapning og hygge

Hele dagen er til fri disposition i vidunderlige Ella. En lille søvnig backpacker by. Langs hovedgaden ligger spændende små butikker, hyggelige caféer og restauranter. Her kan I også prøve en af mange forskellige Ayurvediske behandlinger, der efterlader kroppen blød, afstresset og fornyet. Bagefter kan du slentre en tur til den sydlige del af Ella som er vanvittig smuk. 

Måltider:
Morgenmad

Dag 10: Safari i Udawalawe Nationalpark

Tidligt denne morgen er der udflugt til Nine Arches Bridge også kaldet Bridge in the Sky. Det er en viaduktbro fra 1921 og er et af de bedste eksempler på jernbanebyggeri fra kolonitiden. En skøn lille gåtur til broen eller alternativt mod ekstra betaling en køretur med tuk tuk.

Herefter bliver du kørt fra Ella til Udawalawe Nationalpark, og undervejs kommer du forbi et smukt og brusende vandfald, som helt sikkert også fortjener et foto stop

I nationalparken skal du på en to-timers safari på udkig efter forhåbentlig masser af elefanter og andet spændende dyreliv. Safarien køres i rigtige safaribiler på ujævne veje, så selvom man føler sig godt rystet igennem efter kørslen, er det en stor oplevelse at se dyrelivet så tæt på.

Efter safarien køres du til Yala, hvor der vil være tid til at spise en frokost, inden check-in på Blue Turtle Hotel (betinget af plads).

Aftenen bruger vi på at udforske Kataragama by og de fantastiske templer.

Måltider:
Morgenmad

Dag 11:  Safari i Yala Nationalpark

Tidlig op denne morgen og afgang til Yala National Park. Her findes den største koncentration af leoparder i hele verden. Det kræver dog lidt held og et trænet øje at spotte dem da de er sande mestre i at kamuflere sig. Heldigvis taler guiderne sammen over walkien så de kan fordele oplevelserne til alle besøgende. Ligesom i Udawalawe Nationalpark kører man i rigtige safaribiler, der bumler hen over de ujævne veje. Men selvom man bliver kastet lidt rundt i bilen, er det hele oplevelsen værd. Elefanter, vandbøfler, leoparder, krokodiller, bjørne, vortesvin, påfugle og mange andre dyr gør oplevelsen total. Et øjeblik føler man sig hensat til den afrikanske savanne.

Efter endt safaritur går turen videre til strandbyen Unawatuna.

Måltider:
Morgenmad

Dag 12-15: Smukke strande, palmer og hygge

I Unawatuna finder du små lækre strande. Bølgerne brydes af revet længere ud og giver derfor gode snorkelmuligheder. Er du vild med dykning kan du også komme på vragdyk eller udforske undervandshuler. Vragdykkere kan blandt andet gå på opdagelse på "Lord Nelson", et fragtskib som forliste for mere end 20 år siden.

Er du mere til landaktiviteter findes der flere gode vandrestier der inviterer til at gå på opdagelse. Du kan også besøge nærliggende Galle by med et af de ældste kystfyrtårn og det historiske fort. Det blev oprindeligt bygget af portugiserne tilbage i 1600-tallet. Se også Fredspagoden der ligger på bjergsiden. Den er placeret så det ser ud som om den vokser ud af junglen. Mahayana sekten byggede den som et initiativ til at etablere fred i den srilankanske konfliktzone.

Måltider:
Morgenmad

Dag 16: Hjemrejse

Alting har en ende og det er tid til at sige farvel eller på gensyn Sri Lanka.

Måltider:
Morgenmad

 

 

Hos Unique Travel skræddersyr vi hver eneste rejse ud fra kundens ønsker, og dette rejseforslag skal derfor blot tjene til inspiration.

Få et personligt rejsetilbud Se flere forslag til Dubai

 

Få et skræddersyet rejsetilbud med udgangspunkt i dette rejseforslag

Udfyld formularen, eller kontakt os på info@uniquetravel.dk eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at få udarbejdet et gratis rejsetilbud baseret på dette rejseforslag.