Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

VIETNAM

Real Sapa og Homestay med lokalt nattog

Stilheden er larmende og synet ned over risterasserne i forskellige niveauer malende smukt. På den indre nethinde nærmest en eksplosion af grønne nuancer. Sapa er et af Vietnams absolutte højdepunkter. Minderne herfra vil du sent glemme.

Sapa er i sig selv en lille by, der ligger 1650 meter over havet med udsigt til Vietnams højeste bjerg Fan Si Pan (3143 meter). Byen blev først i 1993 åbnet for turister, og antallet af besøgende er siden steget markant. I bjergbyens gader ligger butikker med vandreudstyr side om side med souvenirbutikker, hvor de mange rejsende shopper efter unikke smykker og tøj lavet af de lokale bjergstammer. Og det er netop på grund af disse to ting, at Sapa er blevet så populært: minoritetsgrupper og vandreture.

Dette sted er det perfekte udgangspunkt for vandreture, et nærmere kig på de smukke ris terrasser og ikke mindst for at komme ud at bo hos de lokale ved et såkaldt "Homestay".

Dagsprogram

Dag 1:

Sapa oplevelsen starter allerede i Hanoi, hvor der om aftenen er afgang med toget.

Der er plads til fire personer i hver kupé. Det er ordnede forhold, rene lagner, en god halvhård madras og gratis te og vand. Sælgerne, der går rundt i toget, ved dog godt, at mange rejsende sover fint efter et par øl, og råber gennem vognene "beer and everything".

Der er heller ikke så meget andet at fornøje sig med, foruden den første halve times tid, hvor toget passerer så tæt på folks lejligheder, at man kan se, hvad der kører i TV'et.

Togturen frem og tilbage er den bedste måde at komme til Sapa på. For de fleste en oplevelse i sig selv. Men for de der ikke bliver lullet i søvn af togets vuggen frem og tilbage, er der håb. Om ikke lang tid vil en ny vej stå færdig og transporttiden vil blive kortere end de otte timer med tog, som turen tager uden forsinkelser.

Dag 2:

Efter en nat med det vuggende tog ankommer man, om morgenen, til den smukke bjergby Sapa. Temperaturen er dalet en smule, i takt med, at man på turen hertil kunne se risterrasserne blive højere og højere. Et billedskønt syn af grøn i alle nuancer!

Turen fra stationen til Sapa bliver smukkere og smukkere, jo tættere vi kommer på bjergbyen. Risterasserne får flere og flere etager, og det betyder, at I er højere oppe i luftlagene, hvilket kan mærkes på temperaturen, der bevæger sig i modsat retning.

Der er smukt i alle retninger omkring Sapa. Jeres "Homestay Trek" begynder efter morgenmaden med, at man går ud fra Sapa, og slutter med en overnatning hos en lokal familie. I starter med at gå igennem Cat Cat landsbyen, hvor der er mulighed for at overvære et lokalt musikshow, hvis man har lyst, og tiden er til det. Efterfølgende går turen ned til Muong Hoa dalen, der ligger tæt ved, i retning mod Then Y Linh og Lao Chai landsbyerne.

Med start i Sapa vandrer man, inden længe, igennem de smukke risterasser og nyder farvespillet i markerne op langs kløften. På vejen møder man adskillige farvestrålende Hmong kvinder på vej til markedet i byen. Børnene hilser med det karakteristiske "halloooo", mens arbejderne i rismarken har overskud til et smil.

I Lao Cai spiser I en lækker frokost på en lokal restaurant, inden den sidste times trekking til Ta Van.

Det er landidyl, så billedskønt, at det virker helt kulisseagtigt. I ankommer til landsbyen Ta Van, hvor høns, listige katte, gryntende grise og ligeglade hunde render omkring i en skøn uorden. Ud over det, sker der ikke meget. Man kan blot prøve at følge de lokales sysler for at forstå, hvad de kan få tiden til at gå. Men man opdager dog hurtigt, at de lokale hele tiden er i gang i markerne, i gang med madlavning, med reparation af hus eller værktøj, eller med at væve. Det er et meget interessant indblik at få i et liv, der nærmest ikke kan være mere fjernt fra en danskers hverdag.

I aften bliver I indlogeret hos en lokal værtsfamilie, i en bungalow med eget privat badeværelse, lige ved siden af familiens eget private hjem. Det er en helt UNIQUE oplevelse, hvor I virkelig får lov at mærke dagligdagen på egen krop! En helt fantastiske og berigende oplevelse hos de imødekommende og venlige familier.

Ta Van landsbyen huser flere homestays. Det har medført, at den første bar er åbnet i byen, hvor man kan slutte dagen med den lokale øl, der hedder 333, eller man kan prøve den lokale brændevin. Man indhentes dog hurtigt af træthed efter dagens indtryk. De lokale går i seng ved otte-ni tiden om aftenen. Den del af landsbylivet adopterer man hurtigt.

Måltider: Frokost og aftensmad.

Dag 3:

Efter morgenmaden er det afsked med værtsfamilien. Turen går ind til centrum af landsbyen Ta Van. Her besøger I et lokalt kunstværksted, hvor I kan lære, hvordan de lokale Hmong-folk laver deres traditionelle indigo-farvede batik-stof. Besøget hos dette traditionelle værksted giver jer endnu et unikt indblik i hverdagen hos de lokale i Nordvietnam – og mulighed for selv at prøve kræfter med håndværket.

Herefter fortsætter turen igennem bambus-skoven, og I kommer forbi det smukke vandfald i Giang Ta Chai landsbyen. Her vil der være god tid til at slappe af og bade i vandfaldets klare vand, inden I spiser en lækker frokost på en lokal restaurant.

Efter frokost er der transport til hotellet i Sapa, og resten af dagen er til fri afbenyttelse. I bliver indlogeret på enten Topas Eco Lodge eller Amazing Hotel.

Læs mere om Sapa og Topas Eco Lodge lige her!

OBS: Vær opmærksom på, at der også findes en version af turen, hvor begge nætter i Sapa er i homestay. 

Måltider: 
Morgenmad og frokost.

Dag 4:

Den sidste dag er der, efter morgenmaden, transport med Topas Luxury Bus tilbage til Hanoi City.

Måltider: Morgenmad.

Få tilbud på udflugten Se flere ture på rejsemålet

 

Book denne udflugt

Udfyld formularen herunder, eller kontakt os på info@uniquetravel.dk eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at booke denne udflugt.

Du kan booke udflugten uanset om din rejse er arrangeret gennem Unique Travel eller ej.