Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

THAILAND

My Dream Guesthouse

“My Dream Guest House” ligger i det nordligste Thailand i udkanten af Chiang Rai, ca. tre timers kørsel nord for Chiang Mai. Det charmerende sted bliver drevet af en lokal familie.

Luksus her består ikke af roomservice, swimmingpool, minibar og aircondition - det kan man få så mange andre steder i kongeriget. Her er luksus de store natur og kulturoplevelser, som jeres lokale guider er fremragende til at formidle.

Der er hvad der skal være, i de ganske få Riverside Bungalows stedet rummer. Rent og pænt, en god seng med myggenet, en vifte i loftet, varmt og koldt vand, og så en terrasse som nærmest er bygget ud over floden.

Det er alt, man behøver her!

Naturen og jungleområdet omkring My Dream Guest House er beboet af utallige lokale stammer med hvert deres særpræg og traditioner. 

Med kombinationen af gæstfriheden, den smukke natur, besøgene i de lokale stammelandsbyer, og en dag med udflugt til området omkring Den Gyldne Trekant, er der lagt op til oplevelser, som aldrig går i glemmebogen…   

DE OPLEVELSER DER VENTER HER - er helt UNIQUE!

Trekking-turene er naturligt afstemt efter, om der er børn med, og hvor langt man magter at gå. De lokale guider sætter også en ære i, at turene foregår i de områder og landsbyer hvor man sjældent ser ret mange turister.

I er ”off the beaten track”, og derfor er turene ofte forskellige fra gang til gang. Dette gør kun turene endnu mere autentiske, for på disse kanter er det umuligt at kontrollere alting.

Ta´ gerne børnene med. Forældre overraskes tit over, hvor langt poderne egentlig kan gå, når bare det er sjovt.

I skal også besøge nogle forskellige landsbyer og opleve, hvor primitivt de lokale lever. Man føler sig vitterligt hensat til forrige århundrede, når man ser kvinderne sidde ved gryden over bålet, mens grisene render rundt og grynter nede under træhytten. Måske fattige, men på ingen måde triste eller ynkelige. Bare anderledes end det vi er vant til! 

Denne udflugt er vores egen og udbydes kun af Unique Travel.

Dagsprogram

Dag 1:

Den lokale guide henter jer i bil ved hotellet i Chiang Mai kl. 08.00 og I kører til bjergene nordpå. Her skal I opleve Chiang Dao grotten, et af Thailands mest berømte grottesystemer. Bagefter er der frokost i den lille landsby Tha Ton tæt på grænsen til Myanmar. Turen fortsætter herfra på smukkeste vis nedad Kok floden i Longtail boat til "My Dream Guest House".

Her bliver I budt velkommen og inden længe befinder I jer siddende på terrassen i en lænestol. Pludselig føler man sig meget langt væk fra det hele. Det er I også, for det er nok svært at finde noget, der er mere autentisk og ægte i Thailand end dette sted og dette område i al almindelighed.

Restauranten har altid kolde øl/vand i køleskabet og en fin menu samensat af familien, som mestrer køkkenet. Internet virker måske en gang imellem. Herude kører man nemlig på jungle Wi-Fi!

Ankomstdagen er perfekt til et lille besøg i den nærliggende landsby, som I kan komme til ved at krydse floden via en gammel hængebro – det er en hyggelig og autentisk oplevelse i sig selv!

Dag 2:

I dag står den på ægte nordthailandsk eventyr med besøg hos lokale stammefolk og bjerglandsbyer. Første besøg er hos Yao stammen og dernæst Karen stammen. I får et helt specielt og autentisk indblik i stammernes kultur og dagligdag.

Det bliver langtfra dagens sidste oplevelse. Den næste times køretur bliver efterhånden smukkere og smukkere, og pludselig begynder teplantagerne at dukke op. Så er I ved at være så højt oppe, at det er godt at vide, at I skal ned igen, for her kan blive koldt om aftenen.

På toppen ligger Mae Salong, som er en meget speciel og interessant by. Alt er stort set kinesisk efter, at en gruppe kinesere i fordums tid fandt stedet med de stejle skråninger, som er meget velegnet til at dyrke te. I dette område serveres også dagens frokost. Bagefter bliver I budt indenfor på én af tefabrikkerne til smagsprøver.

I kører herefter videre gennem bjergene, og når til sidst til Mount Bo området, hvorfra der er nogle fremragende udsigter ind i Myanmar. Området har til tider været farligt at færdes i med hyppige granatnedslag på begge sider, som følge af borgerkrigen i Myanmar. Der er våbenhvile for tiden, men flere militære checkpoints. Det er dog ganske ufarligt. Her holdes en lille eftermiddagspause med en kop kaffe eller te, før turen igen går ned ad bjergene.

Efter nedkørsel fra bjergene ender I ved Thailands nordligste punkt i Mae Sai. En travl grænseby befolket med kinesere, thaier og burmesere, der skal have afsat både lovlige varer, men også alt det smuglergods, der bliver transporteret over grænsefloden efter mørkets frembrud.

Fra Mae Sai er der en times kørsel til Den Gyldne Trekant, hvilket er stedet, hvor Myanmar, Laos og Thailand mødes. Har man lyst, er der tid til et besøg på opiumsmuseet, der viser historien om det, som området også er blevet kendt for - nemlig dyrkning af opium og handel med samme. Her vil I kunne få en forfriskning nede ved Mekong floden med udsigt til Laos.

Efter en lang og begivenhedsrig dag går turen tilbage til My Dream Guesthouse, hvor I kan nyde en kølig øl eller vand på terrassen med udsigt over floden. Men der går nok ikke længe, før trætheden tager over efter de mange nye indtryk.

Dag 3:

I dag skal I ud at køre i jeep/bil og vandre gennem junglen. Nyd udsigten de næste par timer, hvor I med garanti vil bjergtages af den meget smukke jungle, der nydes, alt imens, I snor jer op ad bjergets kringlede veje. I vil gøre flere holdt undervejs, hvor I skal ud at betræde både teplantager og rismarker samt få et indblik i de lokale farmers hverdag.

Endestationen bliver hos en stammelandsby, nemlig hos Lahu stammen. Her tilberedes en velsmagende lokal frokost.

Sæt jer ned og bare observer; Måske sidder Gammelfar der i døråbningen i sin farvestrålende sarong med noget, der ligner en cigar. De generte unger som prøver at sælge en flaske vand. Flokke af møgbeskidte griseunger der jagter deres mor, så de kan få noget mad. Høns der prøver at piske stemningen op, og så de lokale der upåvirkede og ustressede udfører alle deres daglige gøremål.

Herfra er der en lille gåtur gennem junglen, før I ankommer til et vandfald og et tiltrængt brusebad. Her kan man svømme helt ind under vandfaldet, og der er ikke mere tryk på end, at alle størrelser kan være med. Sidste del af trekking-turen foregår normalt i bil. I besøger måske flere bjergstammer hvis tid og vejrforhold tillader.

Sidste etape er turen til Chiang Rai lufthavn og undervejs et besøg i Wat Rong Khun, bedre kendt som Det Hvide Tempel. Et unikt tempel, der skiller sig ud gennem den hvide farve og brugen af ​​glasstykker i gipsen, der funkler i solen. Den hvide farve betegner Buddhas renhed, mens glasset symboliserer Buddhas visdom og Dhamma, den buddhistiske lære.

Måltider: Mad på udflugter er også inkluderet i prisen.

Få tilbud på udflugten Se flere ture på rejsemålet

 

Book denne udflugt

Udfyld formularen herunder, eller kontakt os på info@uniquetravel.dk eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at booke denne udflugt.

Du kan booke udflugten uanset om din rejse er arrangeret gennem Unique Travel eller ej.