Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

TANZANIA

'The Great Migration' i Serengeti og badeferie på Zanzibar

Serengeti nationalpark er mest kendt for 'the great migration', hvor 2 millioner gnuer, 500.000 zebraer og 200.000 gazeller vandrer tværs over parken i deres søgen efter frisk græs. Synet af de prægtige dyr, der vandrer skulder ved skulder er imponerende og tiltrækker folk fra hele verden. Det er et af verdens største vandringer af pattedyr.

Denne safari bliver tilrettelagt, så den passer til dyrenes naturlige adfærd og vandring. Ruterne tager udgangspunkt i, hvor dyrene befinder sig og bliver ændret efter sæson. De store flokke af dyr følger et bestemt mønster baseret på regntider og muligheden for føde. Dyrene bevæger sig langsomt med uret fra syd, vest, nord og tilbage mod syd.

Vores meget erfarne driver guides vil gøre alt for, at I kommer til at opleve 'the great migration' - men som med al safari, så er det en lige portion af viden, erfaring og held, at lande midt i den helt store oplevelse. Det er derfor, at vi vælger at arbejde med de bedste guides. 

Januar, februar og marts - gnuerne kælver i syd

Efter regntiden er sletten omkring Ndutu syd for Serengeti frodig og det lave grønne græs giver næring til de kælvende gnuer. Der bliver født ca. 500.000 gnu-kalve - måske er I så heldige, at overvære en fødsel og opleve, hvordan den lille kalv med det samme rejser sig på sine spinkle ben og vaklende følger med flokken videre. Det er livsfarlig at blive liggende. Rovdyrene ligger på lur og øjner et nemt bytte. Sletten er perfekt for gnuerne - den er åben og rovdyrene kan spottes på lang afstand.

I tidsrummet ca. 1 december til ca. 1. april vil vi starte safarien i Ndutu syd for Serengeti og efter 2 nætter bevæge os ind i Serengeti for 2 overnatninger. 

Et eksempel på dette program kan ses nedenfor.

April, maj til 15. juli - 1 million dyr vandrer i kilometerlange kolonner

Græsset i syd er ved at være gult og tørt og det er tid til at vandre mod det centrale Serengeti og 'Western Corridor' for at finde føde.

Her kan I være så privilegerede at opleve et af de verdens største naturfænomener, hvor mere end en million dyr i op til 40 km lange kolonner kommer marcherende.

I den 'Western Corridor' samles dyrene inden de modigt krydser Grumeti floden. I floden venter omkring 3.000 store krokodiller tålmodigt på det årlige festmåltid. 

Alt efter hvor dyrene befinder sig, kommer vi til at bo på enten Embalakai Autentic Camp, på Mbalageti Serengeti i Western Corridor eller et helt tredje sted, der passer til dyrenes færden.

15. juli til 1. oktober - 'River crossing'

Med udgangspunkt i Tanzania Bush Camp Mara i Nord-Serengeti vil vi gøre alt for, at I kan opleve den store attraktion 'river crossing' - enten når gnuerne krydser Mara-floden til Kenya eller når de krydser floden igen, på deres vej tilbage mod syd.

Det er ved Mara-flodens breder, der er taget nogle af de mest ikoniske 'Great Migration' fotos. Hvor de enorme flokke kaster sig ud i vandet og står skulder ved skulder.

I august og september befinder dyrene sig i Masai Mara nationalpark i Kenya. Det er derfor et dårligt tidspunkt at tage på 'The great migration'-safari. Dog bliver omkring halvdelen af dyrene på den tanzaniske side af Mara-floden og en gang imellem kan man være heldig at opleve, at mindre grupper bestående af 500-1000 dyr krydser floden for at komme over på den anden side. 

Fra 15. juli til 1. oktober vil vi anbefale i alt 5 nætter i Serengeti for at opleve 'river crossing'.

1. oktober til ca. 1. december - 2 millioner gnuer, 500.000 zebraer og 200.000 gazeller vender tilbage 

De 2 millioner gnuer, 500.000 zebraer og 200.000 gazeller følger regntiden og vandrer tilbage til den sydlige del af Serengeti og Ndutu, hvor livets cirkel starter forfra.

Selv om vi kalder safarien 'The Great Migration Safari' er der ikke nogen garanti for at vi ser den, men chancerne er store og vores erfarne driver guides vil gøre deres bedste og med en 4-5 nætter i Ndutu/Serengeti er der rigtig stor chance.


Program
Januar, februar og marts - gnuerne kælver i syd


Dag 1: Ankomst til Kilimanjaro Airport og privat transfer til hotellet

Vi overnatter på Planet Lodge Arusha - en smuk grøn oase lidt udenfor Arusha.

De små hytter ligger spredt mellem bananpalmer, velplejede græsplæner og blomster. Hver hytte har sin egen skyggefulde terrasse. Poolen er omkranset af natursten og liggestole, hvor I kan slappe af med en kold øl.

Dag 2: 'The great migration' I Ndutu

Efter morgenmaden, kl. 8.00, kører I fra Arusha mod Ngorongoro Conservation area. Efter ca. 2,5 time ankommer I til gaten til Ngorongoro. Efter tjek ind til parken kører i mod Ndutu, som ligger syd for Serengeti.

Ndutu er et meget smukt område, der er kendt for sine frodige græssletter, hvor dyrene finder frisk græs efter regntiden. Her vil der være mulighed for at se 'The great migration' hvor 2 millioner gnuer, 500.000 zebraer og 200.00 gazeller græsser indtil tørken tvinger dem videre mod nye græsgange.

I denne periode kælver gnuerne og zebraerne foler. Der bliver født 500.000 gnuer, som med det samme rejser sig og følger flokken.

Det er regnen der styrer dyrenes vandring og hvis migrationen ikke er i Ndutu, vil I have mulighed for at gå på foto-jagt efter migrationen, når I ankommer til Serengeti.

'The big five' med løver, leoparder, næsehorn, bøfler og elefanter findes i stort antal i Ndutu og Serengeti nationalpark.

Sent eftermiddag kører vi til Tanzania Bush Camp Ndutu, hvor i bliver budt hjerteligt velkommen. Om aftenen bliver der serveret mad til lydene af dyrene fra savanne og en løve, der brøler i det fjerne.

Campen er en fuldt udstyret luksus camp ude midt på savannen. Stedet emmer af ægte afrikansk safaristemning med beigefarvede telte, træmøbler og en lækker blød seng. Hver telt har sin egen veranda med udsigten direkte ud over savannen. Er man heldig kan man opleve, at dyrene kommer helt tæt på.

Der lever mange løver i området og leoparderne har etableret et større teritorium omkring campen. Det er derfor muligt, at få lov til at opleve de store kattedyr på tæt hold. Om ikke andet, så kan i falde i søvn til lyden af løverne, der brøler. Om morgenen er der liv i trætoppene, hvor tusindvis af fugle byder dagen velkommen. 

Dag 3: Heldags safari i Ndutu

Vi tilbringer hele dagen i Ndutu og leder efter 'the great migration' - og får samtidig den unikke mulighed for at kigge efter 'the big five'. Når der er byttedyr, så er der også rovdyr. I dette område er der rigtig mange løver og leoparder.

Vores erfarne driver guides kender terrænet og taler sammen med de andre guider i området.

Vi overnatter igen på Tanzania Bush Camp Ndutu, hvor i kan trække jer tilbage til jeres veranda og nyde den uspolerede udsigt ud over savannen og forsøge at spotte en leopard.

Dag 4: Serengeti Nationalpark - Afrikas ikoniske safaridestination

Vi kører mod Serengeti Nationalpark. Det spektakulære Serengeti er den ikoniske safari destination i hele Afrika. Her er der igen mulighed for både at opleve 'the great migration' med mere en 2 millioner dyr, der bevæger sig efter regnen i deres søgen efter nye frodige græsgange og 'the big five'.

Vi overnatter på Embalakai Autentic Camps - luksustelte med garanteret udsigt.

Teltene ligger i hjertet af Serengeti og er indrettet til at give den ultimative komfort med varm bruser, toilet, strøm og store senge. Siderne i teltet kan åbnet helt op, så man føler, at man ligger ude midt på savannen. Der er myggenet for alle vinduer.  

Hvert telt har en terrasse med siddepladser og et bord. Læn jer tilbage med en kold øl og lyt til fuglene, der synger.

Her kan man virkelig forbinde med naturen.  

Dag 5: Hele dagen i den ikoniske nationalpark Serengeti

Vi fordyber os i Serengeti nationalpark og følger den store migration på tæt hold.

Hvis i ønsker det, så er det muligt - mod ekstrabetaling - at starte dagen med en ultimativ ballonsafari, hvor i kommer til at se savannen ovenfra uden at forstyrre dyrene.

Efter en fuldstændig fantastisk dag kører vi tilbage til vores værelser på Embalakai Autentic Camps.

Dag 6: Ngorongoro krateret - med garanti for at se vildt  

Vi kører til Ngorongoro krateret og udforsker den smukke natur og de vilde dyr.

I Ngorongo krateret finder i verdens tætteste bestand af store dyr. Der lever omkring 20.000-30.000 gnuer, zebraer, gazeller, næsehorn, løver, flodheste, bøfler og elefanter i krateret. Kombinationen af frodig regnskov, en stor savanne og sletter dækket af hedelandsskab giver de ultimative vilkår.

Krateret kaldes for menneskenes vugge. Her er fundet 3,6 millioner år gamle fodspor. Området er så unikt, at det i 1979 blev optaget på UNESCOs liste over verdensarv. 

Den sidste nat på savannen foregår på Pembeni Rhotia Lodge - luksustelte, der ligger udenfor parkerne i Rhotia Valley. Ved bålet deler vi dagens eventyr, mens den storslåede stjernehimmel rejser sig og hyænernes hyl blander sig med nattens lyde. 

Fra teltene er det muligt at nyde den naturlige skønhed i omgivelserne og den betagende udsigt over Ngorongoro nationalpark.

Den lækre mad bliver tilberedt af ingredienser fra lejrens økologiske haver. 

Dag 7: Transfer fra Tanzania til Zanzibar

Fra Arusha Airport flyver vi ud til Zanzibar, hvor I bliver hentet af jeres chauffør og kørt til Warere Beach Resort. Her får i en uge i paradiset.

Warere Beach Resort ligger i den nordlige del af Zanzibar – strandene i dette område er blandt de smukkeste på øen. Det familieejede resort ligger lidt udenfor Nungwi omgivet af natur og enkelte resorts. 

Dag 8 til 13: Bo i paradiset

Chwaka bugten er billedskøn og uberørt af turismen. Stranden er helt fantastisk med det hvide sand og azurblå hav. Træerne vælter næsten ned i det smukke vand. Her kan I finde ro og tid til fordybelse.

Michamvi Sunset Resort er et lille privatejet resort med en skøn pool helt nede ved det hvide sand. Ved lavvande trækker vandet sig langt ud og i stedet bruges poolen til at blive kølet ned, når I ligger ved stranden. Ved højvande ligger vandet helt op til strandbaren.

Den tropiske have er bygget op, så der er mulighed for at finde en skyggefuld krog med hængekøje eller I kan smide jer i det varme sand på stranden. 

Ejerne gør en ære i at give gæsterne en personlig oplevelse af stranden og kulturen. Morgenmaden og frokosten bliver serveret på terrassen helt ned til det azurblå vand. I den autentiske strandbar serveres kolde drinks og om eftermiddagen hjemmebagt kage. Om aftenen bliver maden serveret forskellige steder. Mellem træerne, ved poolen, ved et bål på stranden eller med kulturel underholdning.

Hotellets placering ud til bugten gør, at I kan opleve den smukkeste solnedgang fra terrassen og stranden. Solens sidste stråler kaster et helt specielt lys ud over havet og træerne. Nattens dæmpede lyde tager over og der falder ro på.

100m fra resortet ligger en meget hyggelig lokal beachbar med musik og fantastisk stemning. Nyd en kold øl eller et dejligt måltid ved vandkanten, eller et besøg på en af de lokale "rasta-barer" (Sagando eller Milele) i landsbyen.

I skal bo i Sea View Room. Værelserne er store, lyse og luftige og er optimale til børnefamilier. Alle sengene er med myggenet. Værelserne nede ved jorden har sin egen lille forhave, mens værelserne på første sal har sin egen balkon. Der er havkig fra alle husene. 3 værelser ligger helt ned til stranden.

Michamvi Sunset Resort inviterer til fantastiske oplevelser med windsurfing, snorkling og kanosejlads. Hvad med en autentisk sejltur i solnedgangen med en lokal dhow, deres små fiskerbåde eller en tur op langs floden.

Den sidste dag vil i blive afhentet på hotellet og kørt til Zanzibar Airport.

Hos Unique Travel skræddersyr vi hver eneste rejse ud fra kundens ønsker, og dette rejseforslag skal derfor blot tjene til inspiration.

Få et personligt rejsetilbud Se flere bestseller

 

Få et skræddersyet rejsetilbud med udgangspunkt i dette rejseforslag

Udfyld formularen, eller kontakt os på info@uniquetravel.dk eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at få udarbejdet et gratis rejsetilbud baseret på dette rejseforslag.