Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

SRI LANKA

Sri Lanka 7 dages rundrejse (vinter)

Væk drømmen til live med denne eventyrlige rundrejse til "den hellige ø", Sri Lanka.

Når rejselysten begynder at rive i kroppen, og blodet bruser i forventning om nye og unikke oplevelser, så er flere og flere begyndt at spejde mod Asien – nærmere betegnet Sri Lanka. På den smukke ø forsvinder tiden, mens sanserne går på opdagelse.

Sri Lanka er meget mere end blot sol og vand. For den rejselystne byder Sri Lanka på fabelagtige naturoplevelser, gemte kulturperler, et imponerende dyreliv, en imødekommende befolkning og et køkken som bugner af friske råvarer, friskfanget fisk og eksotiske krydderier.

Sri Lanka er godt halvanden gang større end Danmark, og ligger sydøst for Indien – blot syv grader nord for Ækvator. Med 430 kilometer i længden og 220 kilometer på det bredeste sted er Sri Lanka et overskueligt rejsemål, fyldt med oplevelser. Naturen består af bjerge, floder, jungle, vandfald og tropiske strande. Øen har ikke færre end tyve nationalparker og naturreservater.

Den sydvestlige del af Sri Lanka er den såkaldte vådzone. Her falder der omkring 2.500 mm regn årligt – hovedsagelig fra maj til september. Den nordlige del kaldes for tørzonen. Monsunen bringer 1.500 mm med sig i perioden fra december til marts. For blot at få en lille idé om mængden falder der årligt omkring 700 mm regn i Danmark. Uanset hvad er øen aldrig større, end man kan rejse efter "det gode vejr". Når det er regnfuldt i sydvest, er det som regel solrigt i nordøst. Kort sagt: Det er altid godt vejr på Sri Lanka.

Dag til dag program

Dag 1:

For de fleste rejsende er mødet med et fremmed land forbundet med en nysgerrig eventyrlyst. Vi tilbyder en rundrejse, som lokker med bjergtagende naturscenarier, et imponerende dyreliv og en kultur som både ses, mærkes og føles – helt ind i sjælen.

Hvis du allerede ér ankommet til Sri Lanka, bliver du hentet af chaufføren på hotellet i Negombo eller i Colombo. Har du valgt at starte rundrejsen allerede ved ankomst, bliver du hentet i lufthavnen.

På køreturen mod Dambulla Cave Temple får du et fint indtryk af Sri Lankas farvestrålende og fremmedartede kultur. Ved foden af Dambulla Cave Temple fascineres man af de mange indhuggede trin, der fører én til The Golden Temple. Det imponerende bygningsværk, som kom på Unesco's Verdensarvliste i 1991, ligger udhugget i en cirka 150 meter høj og 600 meter bred klippe. Bag tempelkomplekset findes fem af områdets i alt 80 huler med 153 statuer af Buddha, tre statuer af srilankanske konger og fire statuer af guder og gudinder. Hulerne indeholder desuden smukke vægmalerier, som strækker sig over et 2.100 kvadratmeter stort område. Prikken over i'et er den tre etager høje Buddha-statue, som skuer ud over landet.

Selvom turen op til templet får sveden til at pible frem på panden, så sørger de mange udsigtsposter for, at man også får lejlighed til at nyde udsigten og de mange aber, som nysgerrigt følger flowet af turister.

Vel nede igen kører chaufføren mod Sigiriya, hvor du får god tid til at tjekke ind på Elephas Resort (betinget af plads) og slappe af. Derefter går turen gennem gamle tempelhaver med små søer, inden I atter starter en opstigning – denne gang 1.200 trin op mod Sigiria Rock Fortress, ruinerne af det gamle kongepalads, som ligger i 200 meters højde.

På vejen op bør du stoppe og betragte de smukke vægmalerier, som er levn fra en svunden tid. Sigiria Rock Fortress er – ligesom Dambulla Cave Temple – også på Unesco's Verdensarvliste, og det er ikke uden grund. Stedet fungerede som hovedstad omkring år 477, indtil kongedømmet flyttede hovedstaden til Anuradapura i år 495. Siden har Sigiria Rock Fortress været munkekloster frem til det 14. århundrede. Fra toppen er der 360 grader mageløs udsigt, og du skal unde sig selv oplevelsen – selvom det stiller krav til konditionen.

Efter endt besøg kører du tilbage til hotellet, hvor du resten af aftenen kan slappe af.

Dag 2:

Efter morgenmaden på hotellet starter dagen med et par timers køretur fra Sigiriya og ned mod Kandy. Turen byder på et kuperet terræn med svimlende bjerglandskaber, smukke teplantager og maleriske landsbyer. Undervejs stopper du i en lokal landsby, Habarana, hvor du besøger en skole med navnet hedder Moragaswewa Vidyalaya*. På turen ned mod Kandy kommer du også forbi en træskærings-fabrik, hvor du får et indblik i dagligdagen og produktionen på fabrikken.

Kandy er ligeledes en UNESCO-by, og fremstår som Sri Lankas spirituelle centrum. Her får du mulighed for at se Spice Garden i Matale og Royal Botanical Garden. Et besøg på Gem Bureau, viser en film om Sri Lankas minedrift. Her kan også købes forskellige smykker.

Kandy har en af Sri Lankas største helligdomme, nemlig Temple of the Tooth, et gigantisk kompleks der både rummer selve templet, tempelsøen og det kongelige palads. Inde i templet finder man ét af Sri Lankas mest betydningsfulde buddhistiske levn, nemlig en tand fra selveste Buddha, som opbevares sikkert i et juvelbesat skrin.

Efter besøget i Temple of the Tooth, har du rigelig med tid til at shoppe i de farverige butikker samt se det spændende udvalg på de lokale markeder. 

Resten af eftermiddagen besøger du den royale botaniske have Peradeniya. Haven var i begyndelsen af 1374 en besøgshave for kongen af Gampola og Kandy. Der er mere end 5.000 forskellige træsorter og planter.

Om aftenen kan der, hvis du ønsker det, blive arrangeret et danseshow med indblik i den srilankalske befolknings folklore, musik og dansetraditioner. 

Efter check-in på Skyloft Kandy Hotel (betinget af plads) er resten af aftenen til fri disposition.

Måltider:
Morgenmad

Dag 3:

På denne dag kan du vælge mellem to udflugtsmuligheder – alt afhængig af, om du ønsker at riverrafte eller ej. Fælles for begge ture er garanti for masser af oplevelser.

Mulighed 1: Turen går denne dag fra Kandy og mod Nuwara Eliya, en tur på to til tre timer – afhængigt af trafikken. Et kuperet terræn med smukke te plantager op ad alle bjergskråninger. Et skønt syn. Det er også et landbrugsområde så her sælges store mængder af grøntsager.

Turen byder også på en udflugt til en tefabrik med rundvisning. De viser hvordan teen sorteres, tørres og hvordan produktionsmaskinerne virker. Der er naturligvis smagsprøver og rig mulighed for at købe forskellig te med hjem.

Frokosten indtages ved et flot vandfald, som du kan komme helt tæt på. Temperaturen denne dag vil opleves lidt lavere, da du befinder sig 1.800 meter over havets overflade. I eftermiddagstimerne ankommer du til Nuwara Eliya med check-in på hotellet. Resten af dagen er til fri afbenyttelse.

**Mulighed 2: Fra Kandy går turen ad en snoet og meget kuperet vej. Denne tur "på afveje" byder på nogle af de mest fantastiske udsigter på rundrejsen. Du kommer forbi bjerge, jungle, rismarker, te plantager og landsbyer.

Selve riverrafting-sejladsen er en unik oplevelse, og er optimal for både voksne og børn i alderen 7-8 år og opefter. Der er styr på sikkerheden med både hjelme, redningsveste og solide gummibåde. Riverrafting tager godt halvanden time. Turen er det kun "vild" et par steder ud af de syv vandfald, som skal forceres. Mellem vandfaldene er der rig lejlighed til at nyde den vanvittig smukke natur ved flodbredden, og den sidste halve kilometer af turen kan man bade og lade sig flyde med strømmen.

Fælles: Turen fortsætter mod Nuwara Eliya, som også kaldes Sri Lankas lille England. Temperaturen her i højlandet er som en skøn engelsk forårsdag. Den blomstrende Victoria Park midt i byen og huse i country stil vidner om briternes store indflydelse. Området er omgivet af et betagende landskab med udsigt til bjerge, dale, vandfald og selvfølgelig te plantager. I besøger også en te fabrik undervejs. Her viser de hvordan teen sorteres, tørres og hvordan produktionsmaskinerne virker. Der er naturligvis smagsprøver og rig mulighed for at købe te med hjem. Den første te blev plantet på Sri Lanka tilbage i 1824. Gennem tiden er te produktionen vokset og Sri Lanka er i dag en af verdens største te eksportører.

Herefter er der check-in på hotellet, Heaven Seven (betinget af plads), og resten af aftenen er til fri afbenyttelse.

Måltider:
Morgenmad

Dag 4:

Allerede tidligt om morgenen fortsætter turen i firhjulstrækker fra Nuwara Eliya til Hortons Plains National Park. Nationalparken dækker et areal på omkring 10.000 hektar og ligger godt 2.200 meter over havet. Parken rummer et rigt plante- og dyreliv, så man vil kunne stifte bekendtskab med blandt andet elge, leoparder, vildsvin og knap 90 fuglearter.

Du skal ud på en ni kilometer lang vandrerute og opleve spektakulære udsigtspunkter. Vandreturen tager ca. 3 timer så medbring gerne drikkevand og lidt snacks, da det ikke er muligt at købe undervejs.

Vandreturen kræver ikke den store fysik, men man må på intet tidspunkt forlade stien. Undervejs kommer man blandt andet til World's End Mini, hvor udsigten er betagende. Næste punkt er World's End, som har et svimlende lodret fald på knap en kilometer. Her står tiden stille, og man lader sig forbløffe over naturens storhed. Det tredje markante punkt på vandreturen er Baker's Falls, et 15 meter højt og 25 meter bredt vandfald.

Når du kommer tilbage til udgangspunktet, er der mulighed for at købe vand, te, kaffe eller lignende, inden du køres til den lokale banegård. Med det lokale tog går turen mod Ella, og her får man virkelig en fornemmelse af det lokale transportnet. Med åbne vinduer og døre kan du suge oplevelserne til dig, mens toget i tre timer bevæger sig frem gennem dalene, hvor grønne søer, bjerge og floder er den maleriske kulisse. Den bedste udsigt i toget er til højre i kørselsretningen, og selvom toget måske virker lidt overfyldt i starten, tynder det hurtigt ud i passagertallet.***

Vel fremme i Ella venter en bil og kører dig direkte til hotel Morning Dew hotel Ella (betinget af plads). 

Måltider:
Morgenmad

Dag 5:

Hele dagen er til fri disposition i vidunderlige Ella. En lille søvnig backpacker by. Langs hovedgaden ligger spændende små butikker, hyggelige caféer og restauranter. Her kan I også prøve en af mange forskellige Ayurvediske behandlinger, der efterlader kroppen blød, afstresset og fornyet. Bagefter kan du slentre en tur til den sydlige del af Ella som er vanvittig smuk. 

Dag 6:

Tidligt denne morgen er der udflugt til Nine Arches Bridge også kaldet Bridge in the Sky. Det er en viaduktbro fra 1921 og er et af de bedste eksempler på jernbanebyggeri fra kolonitiden. En skøn lille gåtur til broen eller alternativt mod ekstra betaling en køretur med tuk tuk.

Herefter bliver du kørt fra Ella til Udawalawe Nationalpark, og undervejs kommer du forbi et smukt og brusende vandfald, som helt sikkert også fortjener et foto stop

I nationalparken skal du på en to-timers safari på udkig efter forhåbentlig masser af elefanter og andet spændende dyreliv. Safarien køres i rigtige safaribiler på ujævne veje, så selvom man føler sig godt rystet igennem efter kørslen, er det en stor oplevelse at se dyrelivet så tæt på.

Efter safarien køres du til Yala, hvor der vil være tid til at spise en frokost, inden check-in på Blue Turtle Hotel (betinget af plads).

Aftenen bruger vi på at udforske Kataragama by og de fantastiske templer.

Måltider:
Morgenmad

Dag 7: 

Tidlig op denne morgen og afgang til Yala National Park. Her findes den største koncentration af leoparder i hele verden. Det kræver dog lidt held og et trænet øje at spotte dem da de er sande mestre i at kamuflere sig. Heldigvis taler guiderne sammen over walkien så de kan fordele oplevelserne til alle besøgende. Ligesom i Udawalawe Nationalpark kører man i rigtige safaribiler, der bumler hen over de ujævne veje. Men selvom man bliver kastet lidt rundt i bilen, er det hele oplevelsen værd. Elefanter, vandbøfler, leoparder, krokodiller, bjørne, vortesvin, påfugle og mange andre dyr gør oplevelsen total. Et øjeblik føler man sig hensat til den afrikanske savanne. Efter endt safaritur transport tilbage til hotel eller videre til lufthavnen.

 

 

 

 

 

 

Få tilbud på udflugten Se flere ture på rejsemålet

 

Book denne udflugt

Udfyld formularen herunder, eller kontakt os på info@uniquetravel.dk eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at booke denne udflugt.

Du kan booke udflugten uanset om din rejse er arrangeret gennem Unique Travel eller ej.