Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

SEYCHELLERNE

Praktisk info om Seychellerne

Gode råd

Myggespray
Medbring myggespray hjemmefra ellerkøb derefter myggespray på et apotek (”Drug Store”) eller supermarked. Sørg for at vælge det produkt med mest DEET i - det er det, der virker.

Solcreme
Der er mulighed for at købe solcreme på Seychellerne hvis der ikke er plads i kufferten eller hvis I skulle løbe tør.

Vand
Drik rigeligt med vand – en god huskeregel er ca. 1 liter vand pr. 10 grader, så 3-4 liter pr. dag – og gerne 5 liter om dagen, hvis man også vil nyde øl.
Drik ikke vandet fra hanen. Vand kan købes billigt alle vegne. Vær ligeledes forsigtig med isterninger i din læskedrik, for de er ofte er ofte lavet af vand fra hanen.

Adapter
Adapter til strøm er nødvendigt på Seychellerne.

Aircondition
Aircondition kan de ikke finde ud af at styre på Seychellerne! Husk altid at medbringe en varm trøje.

Drikkepenge

På Seychellerne er det ikke forventet, at der bliver givet drikkepenge, da der oftest er tilføjet et servicegebyr på forhånd. Der bliver dog stadig sat stor pris på en symbolsk beløb, og selvfølgelig i de enkelte tilfælde, for der ikke er tilføjet servicegebyr på forhånd.

  • Drikkepenge på restauranter og barer er som sagt oftest allerede en del af regningen, men der bliver sat stor pris på lidt ekstra – her giver man gerne 5-10% oveni regningen, hvis man synes at servicen har været god.
  • På hotellet vil jeres piccolo og stuepiger sætte pris på omkring 10-12 SCR. Giv piccoloen drikkepenge på dagen, og vent med at give stuepigen drikkepenge til sidste dag på hotellet.
  • Hvis I deltager i en udflugt, så vil guiden blive glad for 50-150 SCR – beløbet vil være afhængig af om det er en halvdags- eller heldagstur.
  • Taxachaufførerne forventer ingen drikkepenge, da et servicegebyr altid er tilføjet på forhånd. Normalvis lader de lokale dog chaufførerne ”beholde resten”, og runder prisen op til nærmeste lige tal.

Valuta

Valuta (SCR/Seychelliske Rupee) kan ikke veksles hjemmefra – medbring i steder USD eller Euro. Både amerikanske dollars og Euro er nemt at få vekslet til den lokale valuta. Der findes hæveautomater næsten alle steder (ATM), og det er også muligt at betale med kort de større butikker og restauranter – I skal dog være opmærksomme på at der kan blive opkrævet et ret stort gebyr ved kortbetaling, så det er derfor en god idé at medbringe en god del kontanter!
Medbring altid to hævekort/kreditkort, og undersøg forbrugsgrænsen på begge.
Når I betaler med kort på en betalingsautomat, skal I altid vælge at betale i lokal valuta – så sparer I en omveksling.

Landets skikke

På Seychellerne finder man mange forskellige kulturer og befolknings-afstamninger – hvilket betyder at I, det meste af tiden, kan gå klædt ligesom I ville hjemme i Danmark. Det er dog velset at man om aftenen tager lidt pænere tøj på, f.eks. når man går ud og spiser – mænd bør have lange bukser og lukkede sko på.
Hvis I besøger moskéer og templer skal I selvfølgelig respektere den pågældende kultur, og tildække både skuldre og ben.

Skal vi søge visum?

Nogle lande kræver at der søges visum. For rejser til Seychellerne vil man som dansk statsborger med dansk pas, automatisk få op til 90 dages turistvisum ved indrejse i landet, hvorfor der ikke skal søges visum hjemmefra.
Er man bo siddende i Danmark, men ikke er dansk statsborger med dansk pas, skal man undersøge visumreglerne på Udenrigsministeriets hjemmeside: http://um.dk/


Hvilke vacciner skal jeg have?

Brug denne hjemmeside, til at guide jer til hvilke vacciner I bør have, når I skal ud at rejse: https://sikkervaccination.dk/
Vi anbefaler desuden at I kontakter egen læge, for råd og information om de forskellige vaccinationer.