Menu
Forside/Rejsemål/Vietnam/Mere om Vietnam

Mere om Vietnam

Hanoi - autentisk og charmerende kaos

Hanoi, der er et uundværligt stop på alle rejser til Vietnam, er landets hovedstad og måske én af de hyggeligste byer, vi har været i. Her er store søer, brede alléer med store træer og en masse små grønne parker. Gader og stræde er små og snoede, så en god stedsans er ikke dårligt. Men det, der nok er den største overraskelse, når man kommer til byen, er antallet af scootere! Og man finder hurtigt ud af, at man aldrig kommer over vejen med mindre man bare begynder at gå. Her er en vigtig regel dog: gå langsomt og i samme tempo - lad vær at stoppe op - så skal de nok flette sig uden om dig. Første gang kræver det nok lidt mod. Alternativt kan man tage en cyclo, som er  den vietnamesiske minitaxi, og opleve byen derfra. Snyd ikke dig selv for at gå i "tøj-gaden" som kun består af butikker med tøj, "skogaden", "souvenirsgaden", "gaveindpakningsgaden", "mekanikergaden eller "restaurantgaden".

I den gamle bydel er huse og bygninger fra den franske kolonitid, og et besøg i byens tidligere fængsel sætter tingene i perspektiv.

Halong Bay - et af verdens 7 vidundere

Hvad er en rejse til Vietnam uden Halong Bay? Halong Bay er natur, stemning, betagende syn, og så endnu mere smuk natur! Man forlader fastlandet i et af de smukke Drageskibe, der imponere med deres smukke detaljerede udseende og kæmpe sejl. De fleste Drageskibe forlader kysten på samme tid, hvilket gør pladsen en smule trang, men udsigten til de mange skibe, er blot endnu mere facinerende. Efterhånden som man sejler tættere ind i Halong Bay, fordeler skibene sig til forskellige steder i bugten, og man vil opleve kun at være et par skibe tilbage sammen, omgivet af høje kalkstensklipper og roligt vand. Her er der ingen stress og jag, og ingen larm. Blot muligheden for at forsøge at mætte øjnene med udsigten, hvilket ikke er muligt. På sejlturen rundt i bugten besøger man både den smukke store grotte "Cave of Surprices" og lokale flydende fiskelandsbyer. Og så er der rig mulighed for at bade direkte fra båden, sejle en tur i kajak mellem kalkstensklipperne, og ikke mindst nyde solnedgangen fra dækket med en drink i hånden. En tur med drageskib til Halong Bay er et MUST.

Hoi An - skræddernes by og måske Vietnams smukkeste by

På din rejse til Vietnam kan du også besøge Hoi An – en charmerende gammel by med smalle gader og små skæve huse i enten gyldne- eller pastelfarver. Gamle templer som i årenes løb er tilgroet af buske og træer i blomst. I Hoi An kan man finde rigtig dejlige hoteller til billige penge, hvor man kan tage sig en dukkert i poolen mens man venter på at én af byen utallige skræddere færdiggør det nye bestilte tøj. Et jakkesæt kan skræddersyes for ca. 350 kr. så husk penge og ekstra plads i kufferten. Går det helt galt, behøver du heller ikke at rejse hjem fra Vietnam uden dit nye tøj, for de lokale har fundet ud af, at der også er salg i ekstra kufferter.

Selvom byen ligger 5 km fra kysten, er det en havneby, så ved det hyggelige havnemiljø kan man nyde frisk fisk og en fantastisk udsigt.

Hue - tidligere kejserby og hovedstad

Byen der tidligere var residens for kongeslægten ligger i det centrale Vietnam. Selvom krigene har sat sine spor, findes der et utal af imponerende bygningsværker såsom Pagoder, kongelige paladser, storslåede kejsergrave og fæstningsværker. En dagsudflugt fra byen ligger den demilitariserede zone, og broen Hien Luong broen der ligger præcist på den 17. breddegrad og udgjorde grænsen, der delte landet i nord og syd under Vietnamkrigen. Man vil også besøge de berømte Vinh Moc tuneller der bl.a. blev brugt som forsyningsrute til tropper og våben på vejen mod syd. Fyldt op med byens og landets historie, er det værd at gå på oplevelse i det vietnamesiske køkken som betegnes som yderst autentisk i Hue.

Ho Chi Minh City - storby med masser af historie fra krigen

Ho Chi Minh City ligger i de sydlige del af Vietnam, og kaldes også Saigon. En by med masser af liv og i den grad fart på. Her bor ca. 5 mill. mennesker og en livlig trafik på både to og fire hjul, med og uden motor, og desuden et motto der hedder "alt kan være på en scooter". Det er en by med kinesiske pagoder og buddhistiske templer i kontrast til knapt så kønne betonbyggerier med storskærme fra den amerikanske æra. 

Fra Saigon kan man tage på udflugt til "Cu Chi Tunnels" og få en fornemmelse af hvordan Vietnamkrigen foregik. Lider man ikke af klaustrofobi, kan man endda komme ned og kravle i deres underjordiske krigshuler. Turen kan sluttes af med et besøg på krigsmuseet (war museum), men det er ikke for sarte sjæle. Husk i øvrigt at det i Vietnam ikke hedder Vietnamkrigen, men "The American War". 

Dalat - det smukke højland

Brug din rejse til Vietnam til at komme helt ind under huden på Vietnameserne i det smukke højland Dalat, hvor bare turen dertil byder på smuk udsigt. En gudesmuk lille by, med park og sø, og hvor man kan leje en hestevogn til at køre en romantisk tur. Det er ofte hertil at Vietnameserne tager på bryllupsrejse. Et besøg på Dalat marked er virkelig en oplevelse for alle sanser, og et udemærket sted at spise frokost. Er det en lille bod på første sal smider de blot deres plastikspand ned til de sælgende og kan få minutter efter trække friske grøntsager tilbage i spanden. Byen har også en del motorcykler, hvis ejere kalder sig "Easy-riders". På vores rejse til Vietnam arrangerede vi at tage på en heldags tur med to easy-riders, som kørte os rundt til de forskellige seværdigheder og fortalte livligt over en god frokost. Det var så godt og så billigt, at vi hyrede dem igen dagen efter. Sagde hvilke ting vi godt kunne tænke os at se (bomulds-fabrik, rismarker, små landsbyer, vandfald osv) og så fandt de frem til de steder de ville vise os. Denne dag var vi helt ude hvor der i hvert fald ikke kommer turister særlig ofte, og vi blev endda indbudt til at være med i produktionen af bomuld. 

Sapa - risterrasser i 1650 meters højde

Sapa er på blot 10 år gået fra at være en isoleret by i bjergene, til at være Vietnams 2. største turistattraktion. Beliggende i det nordlige Vietnam, klods op og ned af grænsen til Kina, byder Sapa på muligheden for at gå mellem rismarkerne, møde de lokale minoritetsgrupper, beundre deres farvestrålende tøj og følge de lokales arbejde i rismarkerne med deres vandbøfler og primitive værktøj. Sapa er også kendt for sine vældig populære lørdag- og søndagsmarkeder, hvor der sælges alverdens farvestrålende tøj, tørklæder, dyr, frugt og grønt, og 1000 andre ting. I områderne omkring Sapa er der desuden rig mulighed for trekking i det smukke bjergrige landskab der omgiver byen. Det vil være nødvendigt, at hyre en lokalguide der kender ruten, og som undervejs kan fortælle om kultur og traditioner hos de minoriteter I møder. Klimaet i Sapa er køligt, med en gennemsnitstemperatur på 15-18 grader, køligt om sommeren og koldt om vinteren. Fra maj til augist regner det en del. Det er muligt at kombinere Hanoi med et par dage i Sapa.     

Phan Thiet og Mui Ne - golf, afslapning og smukke strande

Din rejse til Vietnam kan med fordel sluttes af med nogle skønne afslappende dage ved Mui Ne stranden. Phan Thiet og Mui Ne ligger i forlængelse af hinanden, ca. 200 km. nordøst for Ho Chi Minh City og ud til kysten. Phan Thiet, som er en typisk vietnamesisk fiskerlandsby, hvor hovedattraktionen er de mange små hyggelige restauranter i centrum, og havnen hvor der er liv når de små farverige både kommer ind med dagens fangst, og Mui Ne, den smukke langstrakte strande, der regnes for at være Vietnams bedste strandområde. Her findes også de berømte røde sanddyner, der breder sig så langt øjet rækker. En solnedgang her er ekstra smukt, og selvfølgelig noget der skal opleves. Her er der plads til afslapning, sol- og badeferie, og for de mere aktive, er der mulighed for både kite- og windsurfing, sandboarding og mange andre former for vandsport. For de golfinteresserede er det et must at besøge Vietnams bedste golfbaner "Ocean Dunes" lige udenfor byen.

Phu Qouc - en lille tropeø med børnevenlige strande

Har du børn med på din rejse til Vietnam, eller værdsætter du bare rolige, lavvandede, hvide sandstrande, så kan Pho Qouc være et ideelt sted at afslutte din rundrejse i Vietnam. På øen der er vietnamesisk, men egentlig ligger tættere på Cambodia i den thailandske golf, findes nogle ubeskriveligt smukke sandstrande der strækker sig så langt øjet rækker. Øen ligger beskyttet mod det kinesiske hav, og derfor er vandet roligt, varmt og dejligt. Her er plads til afslapning, solbadning og en omgang massage. Und dig selv at rejse dig fra solstolen, og besøg et af de mange markeder. Det største ligger i byen Doung Dong, hvor man kan føle det som om, at samtlige af øens 90.000 indbyggere er på vej gennem markedets smalle veje på deres motorcykler og scootere. Alt foregår dog i gåtempo, og bare det er en kæmpe oplevelse i sig selv. Skal solstolen forlades i mere end et par timer, er der fra Phu Qouc mulighed for at tage på ture ud og snorkle og dykke på levende koralrev, og der arangeres også jeepture ind i den jungleklædte nationalpark. I virkeligheden byder øen på så meget afslapning eller så mange oplevelser, som du ønsker...     

Nha Trang - badeliv og fremragende seafood

Hvis du kan lide at gå på stranden, skal du rejse til badebyen Nha Trang - pulserer strandlivet på den lange brede sandstrand. Byen har sin helt egen charme, der udspringer fra den livlige kyst og aktive havneby. Nyd et par dage i solen ved stranden, kun afbrudt af en skøn massage eller fodbehandling fra én af de lokale. Der er også en masse sælgere der tilbyder alt lige fra mad og frugt, til T-shirts og drikkevarer. Om aftenen er der flere barer og diskoteker, hvor man ikke bliver ruineret af drinkspriserne. Området er et af de absolut populæreste for strand-, bade- og daseferie i Vietnam.

 

Se også vores andre destinationer: