Menu
Forside/Rejsemål/Thailand/Thailands mange øer

Mere om Thailand

Det nordlige Thailand

Chiang Mai

Chiang Mai er et trafikalt knudepunkt i det nordlige Thailand, og er et rigtig godt udgangspunkt når man rejser i den nordlige del af Thailand. Fra Chiang Mai finder man et utal af aktive naturoplevelser og udflugter. Herfra er der mulighed for at tage på trekking, rafting, bade med elefanter eller rejse endnu længere nordpå. Byen er temmelig turistet, men er en hyggelig by med et hav af lokale markeder og natbazarer. Atmosfæren er afslappet, hvilket formentlig skyldes den hyggelige gamle bydel og hundredvis af templer. Vi har en endags city tour, der tager jer til nogle af byen højdepunkter, blandt andet et tempel oppe på et bjerg – hvorfra der er udsigt over hele byen! Det er ikke nødvendigvis pga. Chiang Mai at man skal rejse nordpå, men fordi man herfra kan opleve en helt speciel kultur, der er noget anderledes end i syd.

Er du i Chiang Mai, så snyd ikke dig selv for vores udflugt til "My Dream"...
Tag et par overnatninger på det mest fredsfyldte sted "My Dream Guest House" i en bungalow ned til Mekongfloden. Om aftenen laver ejeren af stedet, Nan, den lækreste thai-mad til dig og næste morgen tager han jer med ud på tur i lokalområdet. I hans egen jeep kører han jer rundt i området og fortæller om alt hvad I kommer forbi – han har masser af små historier og fortællinger om både den lokale befolkning og området. I besøger flere stammelandsbyer og kommer helt derud hvor lokalbefolkningen synes det er spændende at få besøg af jer! Selv blev vi engang budt på hjemmelavet the og en stor hjemmerullet cigar af landsbyens høvding. Jeres lokalguide taler de lokales sprog og på den måde kan man sagtens kommunikere med de lokale. Det giver ofte nogle gode historier - og ikke mindst nogle oplevelser for livet!

Chiang Rai

Chiang Rai er en lidt mindre lokal by, der ligger lidt nord for Chiang Mai. I selve byen Chiang Rai er der ikke så meget, MEN det er en rigtig hyggelig lille lokal by. Her ligger det hvide tempel, som nok er deres største attraktion – og det ligner også noget der er taget direkte ud af en film. Chiang Rai er til gengæld et sprængbræt til det der hedder ”Den Gyldne Trekant”, som ligger i den nordligste del af Thailand. ”Den Gyldne Trekant” har sit navn fordi det er der hvor Thailand støder på Laos og Burma. Her er der også udsigt til Mekong floden og turen til ”Den Gyldne Trekant” byder på mange fantastiske udsigtsposter hvor du ikke kan undgå at blive betaget af de naturoplevelser du vidner på denne tur. Derudover kan man tage på sejltur fra Chiang Rai til Thaton, som også er en rigtig flot tur.

Det centrale Thailand

Bangkok

Bangkok er Thailands hovedstad, og med sine 10 mio. mennesker kan byen være overvældende, ikke mindst pga. de mange biler og tuk-tuk'er, som bedst kan betegnes som en lille trehjulet passagerknallert. Bangkok er nok den mest autentiske storby i Asien og det er lidt som at blive ramt i ansigtet af en kultur-skovl, og så går det virkelig op for én at man er kommet langt væk hjemmefra. Noget af det, der gør byen så spændende og fascinerende er, at du får mulighed for at komme helt tæt på lokalbefolkningen og få nogle lokale oplevelser. Det kræver bare at man er forberedt og ved hvor man skal finde dem, vi anbefaler bl.a. at I tager på udflugterne ”Bangkok – på to hjul” og ”Det virkelig og autentiske Bangkok”, hvor I får mulighed for at opleve udkanten af byen, hvor der ikke er lige så mange turister der finder ud. Derudover så kan man ikke sige Bangkok uden at sige China Town og streetfood – det er et MUST-SEE. Der emmer af liv og området gemmer på de mest fantastiske madoplevelser som du ikke må snyde dig selv for.

Bangkok er levende døgnet rundt, hvad enten det er i højhuse, templer, pagoder eller butikker. Orangeklædte munke i kontrast til moderne storcentre. Det ene øjeblik er man i byens virvar af larm og mennesker, det næste øjeblik sejler man igennem Bangkoks stille oase af flodkanaler og nyder synet af handlende i små både, orkideer og thaiernes liv ved floden.

I Bangkok kan man gøre nogle rigtig gode køb og få en hel dag til at gå med shopping - og det gælder også for mændene! Det kan f.eks. være på verdens største weekendmarked med over 15.000 boder, i MBK-centeret med 7 etagers shopping og aircondition eller på aftenmarked ved Silom Road med en masse små hyggelige boder. Skal man udforske nattelivet, kan aftenen evt. slutte af på Patpong, hvor der både er spændende natteliv, mere shopping og stripbarer.

Vi udstyrer jer selvfølgelig med alt fra gode råd om transport, massage, skræddersyet tøj og ikke mindst Bangkoks fantastiske smagsoplevelser. Vi giver jer derudover forslag til seværdigheder, hvornår I skal foretrække at se seværdighederne og hvilke seværdigheder man skal holde sig fra.

Koh Chang

Koh Chang kan prale af at være Thailands fjerde største ø og er dækket af 80% jungle. Det særlige ved Koh Chang er, at selvom øen efterhånden er blevet ret turistet, så er den stadig ret lokal og er ikke hærget af store shoppingscentre, McDonalds og lignende. Koh Chang er en del af Mu Ko Chang Marine National Park, som består af flere end 50 mindre øer, og er kendt for sin smukke natur, frodige regnskov, bjergrige landskaber, kridhvide sandstrande og høje palmer. Det er ikke mindst den tilbagelænede og afslappede stemning, der gør, at mange nyder deres badeferie i Thailand på Koh Chang, og det er muligt at finde resorts og hoteller i alle prisklasser. Desuden er der et væld af udflugtsmuligheder såsom snorkeltur, safaritur hvor I kan se elefanter, ø-hop, madlavningskurser, på tur gennem øens gemte skatte og middag omgivet af fireflies (ildfluer). Skal man ud at snorkle vil man typisk sejle til øen Kooh Mak, da snorkelmulighederne ikke er lige så gode på Kooh Chang. Øen er let at komme til - enten med fly til lufthavnen Trat eller med minibus fra Bangkok. Øens klima følger klimaet i Bangkok, med ca. 30 grader fra november til februar, endnu varmere fra marts til maj, og regnsæson fra juni til oktober. Da Koh Chang er det sted i Thailand hvor regnsæsonen slutter først, er det dermed en oplagt destination til efterårsferien. Fra Koh Chang er der blandt andet mulighed for at sejle videre til Koh Kood.

Koh Kood

Koh Kood er en af de øer vi har brugt allermest de sidste mange år. Det er en af de øer hvor turismen ikke helt er blomstret op endnu. Der er kommet flere hoteller, men øen er meget stor så det betyder, at der er ret mange veje. En af de fedeste ting du kan tage dig til på Koh Kood, er at leje en scooter og så køre vejene tynde i eget tempo. Tag et håndklæde med bagpå og find den strand I synes ser bedst ud og smid jer der – chancen for at finde en strand uden andre mennesker er ret stor, det er bare med at lede efter den.

Derudover er der en lille fiskerlandsby, et vandfald og mulighed for at tage ud og snorkle eller dykke. Omkring Koh Kood kan du tage ud og finde nogle vrag I kan tage på opdagelse omkring. Koh Kood er en af de øer hvor man tager hen og trækker stikket helt ud. Du kan bo i en bungalow og ellers bare sidde og nyde udsigten ud over vandet, solnedgangen og palmerne der svajer let. Det er et super lækkert sted. De senere år er der kommet lidt flere lokale restauranter, ikke mange, men så er der mulighed for at tage ud hvis man skulle få lyst til det. 

Koh Mak

Koh Mak er en lille ø, der ligger mellem Koh Kood og Koh Chang. Her har turismen heller ikke rigtig fået fat, men der ligger alligevel nogle rigtig hyggelige hoteller og de har virkelig formået at bygge nogle resorts der passer fuldstændig ind i drømmen om et BOUNTY-paradis - med alt hvad det indebærer af sandstrande, bungalows, palmer og en ro du kun finder de steder hvor turismen ikke er alt for dominerende.

Det er et fedt sted og det tager ikke lang tid at komme fra Koh Mak til hverken Koh Kood eller Koh Chang. På Koh Mak er der også mulighed for snorkling og ellers bare tage rundt på øen, der ikke er så stor. Det tager ikke lang tid at komme hele vejen rundt på øen. Det er en af de øer man skal vælge hvis man netop ønsker at komme væk fra de turistede områder, og er på udkig efter en hyggelig ø der er meget bounty-agtig.

Koh Samet

Koh Samet ligger 2 timers tid fra Bangkok. Det er en lille ø med få, men gode hoteller – det er dog ikke en helt uberørt ø, da der kommer en hel del dagsturister fra de omkringliggende øer. Koh Samet er bestemt en mulighed hvis man gerne vil have bounty-oplevelsen, men ikke vil rejse lige så langt. Det er en hyggelig ø, men det er ret afgørende at man bor de rigtige steder for ikke at føle man bliver overrendt af dagsturister.

Koh Munnork Private Island

Mellem Bangkok og Koh Chang ligger Koh Munnork Private Island. Det er virkelig en paradis-ø og der ligger kun ét hotel på øen. Det er til gengæld et rigtig hyggeligt hotel, med et dejligt poolområde. Strandene er også rigtig gode og der er god mulighed for snorkling lige fra strandkanten. Det er et rigtig godt sted hvis man lige har et par dage, hvor man gerne vil helt ned i gear. Så kan man tage derud i et par dage inden man tager videre til Koh Chang eller Bangkok. Koh Munnork er perfekt hvis du går med drømmen om at holde ferie på en rigtig paradis-ø, uden for mange mennesker og med ægte bounty-stemning.

Hua Hin

Hua Hin ligger blot 3 timers kørsel syd for Bangkok, og er derfor den letteste badeferie-destination at nå på kortest mulig tid fra hovedstaden. Hua Hin finder du på Thailands østkyst, og området kan (næsten) besøges året rundt, da monsunen ikke er så kraftig i dette område. Strandene langs kysten er smukke, ikke de bedste i Thailand, men absolut værd at bade på. Hua Hin er et meget børnevenligt område – der er hoteller med pool og vandrutsjebaner, så det er et oplagt sted at holde badeferie med børnene.

Selve byen er rigtig hyggelig med små gader og en afslappet stemning. Her findes restauranter i alle afskygninger (også med europæiske retter), butikker, massagesteder, supermarkeder, en enkelt McDonald's og et ganske stort aftenmarked, hvor du godt kan gøre en god handel. Desuden har byen altid været den thailandske kongefamilies foretrukne feriested – nok mest fordi det er lidt at komme dertil, stemningen er god, vejret og godt. Her er faktisk alt hvad man har brug for. Hua Hin er ydermere blevet et populært golf-mekka med golfbaner i verdensklasse - både for begyndere, øvede og proffer.

Det sydlige Thailand

Koh Samui

Koh Samui ligger på østkysten og er Thailands tredjestørste ø, og én af de få øer med en lufthavn. Det gør selvfølgelig, at mange turister kommer til Koh Samui, men øen har bevaret sin charme, og du kan stadig finde små fredelige strande, der lever op til ønsket om en skøn badeferie i Thailand. En ekstra lille, men VIGTIG, detalje, er at Koh Samui har nogle af de absolut bedste strande i hele Thailand.

En af de gode ting ved Koh Samui er, at den lækre badeferie kan kombineres med fine restauranter, barer, diskoteker og butikker, hvis man har lyst. Du kan f.eks. leje en scooter for en dag og tage på opdagelse på den smukke ø, eller kombinere opholdet med et ø-hop til Koh Tao eller Koh Phangan. 

For børnefamilier, der er vant til charterferier, er en rejse til Koh Samui et rigtig godt alternativ - og ofte billigere end charterrejsen! 

Koh Phangan

Badeferie i Thailand kan med rette indebære et besøg til Koh Phangan, som ligger lige nord for Koh Samui. Man kan også sagtens kombinere de to øer - der sejler både mellem øerne flere gange om dagen. Koh Phangan har en lidt roligere stemning omkring sig end Koh Samui, og der er mulighed for at bo helt ned til én af de mange vidunderlige strande med det fineste hvide sand.

Hotellerne på Koh Phanhan er lidt anderledes end dem du finder på Koh Samui, de godt kan føles lidt charter-agtige – mest af alt pga. indretningen og den helt fantastiske service der bliver ydet på stederne. På Koh Phangan er der flere bungalowhoteller at vælge imellem og der er en tendens til at hotellerne på Koh Phangan yder lidt bedre service og gør sit for at kunderne ønsker at komme tilbage dertil.

Koh Phangan har alt, hvad der kræves til en lækker badeferie i Thailand. Øen er relativt stor og har derfor også lidt flere områder man kan tage på opdagelse i. Vi bruger mest øens østkyst, da den del er lidt mere børnevenlig og uden alt for meget fest og farver.

Koh Tao

Koh Tao er den mindste ø på østkysten og ligger nord for Koh Phangan. Ligesom Koh Phangan, er Koh Tao en lidt mere ”ungdommelig” ø og der kommer heller ikke så mange charterturister derud. Øen er et dykkerparadis, med mulighed for at snorkle og tage dykkercertifikat, og tage på opdagelse i det fantastiske undervands-univers der omringer øen.

Øens afslappede stemning er de seneste år blevet kombineret med flere lækre resorts, der har forstået at kombinere to ting, som normalt ikke hænger sammen - nemlig lækre strande med koralrev, der er perfekt til snorkling direkte fra sandkanten. Noget af Thailands bedste dykning/snorkling findes på Koh Tao, hvor masser af farverige fisk holder til, og hvis du er heldig, kan du måske se et glimt af (den ufarlige) Black Tip Reef Shark.

På Koh Tao kan du bo i bungalows helt ned til stranden, og der er noget for ethvert budget, når ønsket er en badeferie i Thailand. 

Koh Yao Yai & Koh Yao Noi

Koh Yao Yai og Koh Yao Noi ligger en kort sejlads fra det pulserende Phuket og Krabi, og det er en gåde, hvordan disse to smukke øer fortsat kan ligge så uberørt hen. Der er en smule mere liv med flere resorts, få butikker m.v. på Koh Yai Noi, men gældende for begge øer er, at de er omgivet af smukke strande, høje limstensklipper, her er fred og ro, masser af rismarker og lokalbefolkningen er helt autentisk.

Det er ikke turisme, der er i fokus, men derimod arbejdet i rismarkerne, gummiplantagerne og køkkenhaverne.  En sejltur i kajak omkring øernes kyster kan anbefales, da du derved nemt kan finde frem til grotter, skjulte laguner med strand og regnskov, og dyreliv i form af aber og farverige fugle. Vi kan også anbefale at du lejer en scooter og kører rundt på øerne for at se dig om på egen hånd. Det er muligt at få scooteren med ombord på båden, som sejler mellem øerne, og en inspektion af begge øer er meget anbefalelsesværdig.

De to øer er oplagte destinationer for børnefamilier og til barselsrejser, fordi de blot ligger en halv time med speedbåd fra både Krabi og Phuket, og dermed ikke kræver de helt vilde rejseplaner at kommer dertil.

Koh Lanta

Koh Lanta er en frodig, bjergrig og lidt større ø ud for Thailands vestkyst. De fleste strande er lavvandede og på trods af øens størrelse, er der en afslappet stemning overalt på øen. Her er ingen shoppingcentre eller lignende, men vi anbefaler at du går en tur i øens havneby Saladan, hvor atmosfæren er hyggelig, og du kan gå på opdagelse i de små butikker, dykkershops, madboder og restauranter.

På Koh Lanta findes uspoleret natur og lokalbefolkningen lever et sparsomt hverdagsliv. Øen byder også på lidt barer og natteliv, men det er begrænset til bestemte steder på øen. Øen er meget besøgt af børnefamilier på grund af de rolige strande, men er I et kærestepar, der ønsker at ligge for jer selv på en bred hvid sandstrand, så findes der også romantiske steder som disse.  

Koh Lipe

Koh Lipe er Thailands sydligste ø, og ligger ikke langt fra Koh Lanta og den Malaysiske grænse. Det betyder, at et besøg på den fredelige tropiske ø både kan kombineres med en badeferie i Thailand og en badeferie i Malaysia.

Koh Lipe er et ægte bounty-paradis og du kommer helt ned i gear! De seneste år er øen blevet noget mere turistet og det skal man være opmærksom på. Når det så er sagt så er øen helt fantastisk, og der er bl.a. mulighed for at bo i 2-etagers bungalows direkte på stranden, hvor øverste etage udgør soveværelset - så man om morgenen kan slå glasdørene op og nyde solopgangen over havet DIREKTE FRA SENGEN.

Så er I til romantik, afslapning, sol, dykning og snorkling – så er Koh Lipe et rigtig godt bud på en enestående badeferie i Thailand.

Koh Ngai

Koh Ngai ligger ikke langt fra Koh Lanta, og er derfor en rigtig god kombinationsmulighed, hvis turen går forbi Koh Lanta. Her er absolut stilhed, kridhvide sandstrande og hyggelige træbungalows med direkte udsigt over vandet. Her emmer stemningen af ø-liv.

En ting man skal være opmærksom på er, at stor forskel på hvor høj- eller lavvande det er på øen - det kommer meget an på hvornår på året man besøger øen. Spørg ind til det, når I snakker med os, så skal vi nok sørge for at I lander på den rigtige strand!

Det er også her du finder Emerald Cave, som ligger en lille sejltur fra Koh Ngai. Emerald Cave er en helt hul klippe og ved besøg bliver alle udstyret med redningsveste og skal fra båden svømme ind igennem en kulsort grotte. Svømmeturen belønnes dog big time, når du rammer lysningen og solstrålerne, der skinner ned i klippen. Her afsløres et lille stykke fantastisk natur med sandstrand, grønne planter og bevoksning. Det er i sandhed et GEMT paradis!

Krabi

Krabi ligger på vestkysten i det sydlige Thailand, og kan kendes på de smukke tårnhøje kalkstenklipper, der rejser sig rundt om byen. Der er masser af sol, strand og efterhånden også en del restauranter og souvenirshops - alt hvad man forbinder med en badeferie i Thailand.

For de aktive er dykning og klatring på de mange klipper en mulighed.

Derudover er Krabi kendt for det område der hedder Ao Nang og Railay Bay - som er en lukket bugt hvor man sejler fra Ao Nang ud til Railay Bay – her finder du nok den bedste strand på fastlandet i Thailand. Der er en helt fantastisk stemning på Railay Bay – strandene er meget børnevenlige og der ligger ikke så mange hoteller.

Et MUST når man besøger Railay Bay, er at tage sig til til at sætte sig på stranden om aftenen -der er en helt fantastisk udsigt fra stranden, hvor de her kalkstensklipper bryder frem på hver side af stranden, så kan man sidde der, med den mest vidunderlige udsigt, drikke en kold øl - og bare betragte den smukke solnedgang bag kalkstensklipperne.

Det er lidt mere bounty-agtigt stemning og mere ro på Railay Bay sammenlignet med Ao Nang, hvor der er lidt flere turister, markeder og aktivitetsmuligheder. Et andet plsu er, at det ligger tæt på lufthavnen, og man nemt kan komme tur/retur. Krabi er i det hele taget et godt udgangspunkt for udflugter ind i landet, eller ad vandveje til de mange smukke og spændende øer udenfor kysten, såsom Phi Phi Island.

Krabi har en gennemsnits dagtemperatur på omkring 33 grader og generelt ret høj luftfugtighed. På vestkysten falder de største mængder regn mellem maj og oktober, pga. sommermonsunen. Det behøver dog ikke at betyde hele dage med regn, men oftest bare nogle timer midt på dagen.

Khao Lak

Khao Lak ligger ca. 2 timer nord for Phuket, og består af en lang kyststrækning, med brede og flotte gyldne sandstrande, der indbyder til lange gåture i vandkanten. Hotellerne ligger godt fordelt på den lange kyststrækning, og det giver en god fornemmelse af luft og ro omkring én. Hotellerne er rigtig gode og lækre og de fleste af dem er direkte ud til sand og vand.

Strandene er gode, ikke så gode som ude på mange af øerne, men bestemt et besøg værd. Derudover så er det et meget børnevenligt område med gode børnevenlige hoteller.

Khao Lak er et godt udgangspunkt til snorkel- og dykkerture til Similan Island, og ikke mindst et godt udgangspunkt for dagsture til Khao Sok nationalpark og jungle, som ligger blot 1 times kørsel derfra. Kort sagt - et roligt og lækkert sted, men med masser af muligheder.  

Khao Sok

Khao Sok National Park ligger ca. 3 timers kørsel fra Phuket og der er al mulig grund til at tage dertil. Det er en naturoplevelse udover det sædvanlige!

Der er et hav af udflugtsmuligheder der uden tvivl vil være med til at gøre din rejse helt uforglemmelig. Der er mulighed for at indlogere sig i junglen i en træhytte i trætoppene. Der er mulighed for at tage på trekkingture, kanoture, bade med elefanter, madlavningskurser, turen på Cheow Lan Lake, flerdags trekkingture i junglen – vi kunne blive ved.

Khao Sok nationalpark er også et børnevenligt område og så ligger det tæt på lufthavnen - så der er al mulig grundt til at tage Khao Sok med som et stop på rejsen. Især hvis du er til storslåede naturoplevelser og aktiv ferie. Det er helt sikkert ikke en oplevelse du glemmer lige med det samme.

Kanchanaburi

Kanchanaburi er det område hvor broen over River Kwai ligger. Det er et meget naturskønt område. Det ligger ca. 3-4 timer fra Bangkok. Her bruger vi rigtig meget det der hedder Hintok River Camp, eller Floathouse. Her er der enten mulighed for at bo på floden i et par dage eller tage på en 1-dagstur hvor man tager fra Bangkok til Kwai. Her får man alle de her storslåede oplevelser kirkegården, broen over floden, Erawan vandfald, River Kwai floden, så kan man vælge at blive et par nætter og nyde stilheden og den smukke natur. Der er der mulighed for at tage nattoget videre gennem Thailand fra Kanchanaburi.

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi er en rigtig paradis-ø! Det er en lille ø, men man hverken kan eller skal bruge mindre end nogle dage på øen. Alle vegne skyder blændende smukke kalkstensklipper op, og havet omkring øen er turkisgrønt og helt klart - hvilket giver mulighed for rigtig god dykning og snorkling.

Det fantastiske undervands liv findes ikke mindst ved den øde nabo-ø Phi Phi Lai. Du kan leje din egen lille båd (inkl. skipper) for en dag, og selv bestemme tempoet. 

Phi Phi Island er ret turistet, men der findes dog nogle isolerede resorts, som gør Phi Phi til et lille stykke af paradis. Vi bruger bl.a. Phi Phi the Beach Resort og Relax Beach Resort - her får du en super fed oplevelse, og der er gode snorkle steder og fantastiske strande omkring. Phi Phi blev desværre hårdt ramt af tsunamien i 2004, hvor øen blev ødelagt og mange mistede livet og stadig i dag gør man et forsøg på, at få helet såret, og det er faktisk næsten alt der efterhånden er genopbygget.

Phuket

Phuket er en ø, der er forbundet til fastlandet med en bro - 50 km lang og 20 km bred - og absolut stedet med flest turister, i hele Thailand. Livet leves døgnet rundt på de hvide strande, hvor der er mulighed for både afslapning, volleyball, vandski og gogo-barer. I Karon og Patong findes et mekka af forlystelser, shoppingcentre og natteliv.

Phuket er blevet Skandinaviens foretrukne rejsemål i Thailand, når det gælder badeferie, da mange charterselskaber tilbyder rejser til området, og fordi det er så nemt at komme dertil.

Vi vil anbefale at gøre det lige så nemt - og noget billigere - andre steder i Thailand, for vi har besøgt Phuket, og der er ingen tvivl om, at dem, der holder ferie her, er yderst tilfredse - men vi kan ikke lade være med at synes, at de ikke har set "det rigtige Thailand".