Menu
Forside/Rejsemål/Seychellerne/Mere om Seychellerne

Mere om Seychellerne

Mahé

Seychellernes mange øer er indbegrebet af hvide sandstrande, turkisblåt hav og grønne palmer - og øen Mahé er ingen undtagelse.

Mahé er den største ø på Seychellerne, og byder både på lækre strande og oplevelser for hele familien. Her er der både aktiviteter til lands i junglen eller i landets hovedstad, Victoria og til vands med snorkling, dykning og vandsportsaktiviteter.

De kridhvide strande danner en tydelig kontrast til de høje og jungle-beklædte bjerge og frodige plantager der præger hele midten af øen - et betagende syn!

Seychellernes hovedstad, Victoria, der ligger på Mahés østside, på den nordlige halvdel af øen, er verdens mindste hovedstad. Og ja, den er heller ikke særlig stor. Byens 3-4 kulturelle seværdigheder, herunder et meget særpræget hindu tempel, er forholdsvis hurtig overskuet. Der findes nogle få butikker hvor man kan gå på opdagelse, men ingen større shoppingcentre eller lignende. Det lokale fiskemarked er dog et besøg værd, hvor de lokale forsøger at råbe højest for at få solgt dagens fangst. Tag en slentretur rundt i byen, og sug indtryk til dig.

I forhold til transport på Mahé er det forholdsvis dyrt at køre rundt i taxa eller med privatchauffør, så det kan bedst betale sig at leje en bil selv.

På Seychellerne kører de i den modsatte side af vejbanen, end vi gør i Danmark, men både skiltning og veje er rigtig fine – så det er nemt at finde ud af!

Den sydlige del af Mahé er den mere stille og mindre turistede del. Her finder I med sikkerhed uspoleret natur og uberørte paradis-strande – som I kan have helt for jer selv! Hotellerne hernede er færre, og det samme er butikker og restauranter – det betyder mere begrænsede muligheder, men dog også en følelse og oplevelse der er anderledes end mange andre steder. På flere af strandene her kommer der hvert år skildpadder op og lægger æg i sandet, og man kan være heldig at være ”på det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt” og overvære sådan en seance.
Fra okt-maj er vandet helt roligt og med en magisk grøn farve, der indbyder til snorkling og badning.

På den nordlige del af øen, som også er den mest besøgte, finder I den billedskønne og kendte strand, Beau Vallon. Det er her hovedparten af Seychellernes turister tager til, men på trods af dette, er der altid god plads på den lækre bounty-strand.

Læs mere om Mahé - LIGE HER! 

Praslin

Praslin er den andenstørste ø på Seychellerne og den naturskønne ø huser en af verdens bedste og smukkeste strande, Anso Lazio. Herfra kan man snorkle ud direkte fra stranden og her ligger der ofte rokker i det lave klare vand, og ikke meget længere ude i det skønne hav finder man store områder med farverige koraller og tropiske fisk.

På Praslin finder man også nationalparken Vallée de Mai – en af verdens ældste regnskove. I nationalparken findes det fredede dobbelt kokosnødde-træ, og de store dobbelte kokosnødder (Coco de Mer) som Seychellerne er kendt for, da det KUN er på øen Praslin de findes. Det tager ca. 25 år for et træ at blive modent nok til at bære frugt, og det tager ca. 5 år for ”nødden” at nå sin store størrelse. Det er derfor ikke helt uden grund, at man kommer til at punge ud, hvis man vil købe en nød med hjem som souvenir. Til dem der kan nøjes med mindre, findes der et hav af små efterligninger.

Brug jeres tid på Praslin til at udforske den skønne natur på de anlagte stier, besøg nogle af de omkringliggende øer, slap af på stranden og oplev det travle, farverige og imponerende undervandsliv mellem øer og klippeformationer.

Ligesom på Mahé er den bedste og billigste måde at komme omkring på øen, at leje sin egen bil. Det giver jer nogle helt andre muligheder for at udforske øen – i jeres eget tempo – og desuden er det en del billigere end at leje en taxa eller privatchauffør.

Læs mere om Praslin - LIGE HER! 

La Digue

La Digue er en ÆGTE paradis-ø, og med sikkerhed en af de mest romantiske øer I finder på Seychellerne.

Her er afslappet stemning, naturskønne omgivelser og fred i fokus – antallet af motoriserede køretøjer er meget begrænset, og det fortrukne transportmiddel er i stedet cyklen.

Lej en cykel, og kør en tur ud og udforsk øens mange bounty-strande, imponerende klippeformationer og lokalliv. Der er næsten garanti for at I kan finde ”jeres egen” strand eller lagune et sted.

Strandene er kridhvide, brede, lange og omgivet af krystalklart hav – og det bounty-lignende billede bliver afbrudt af de kendetegnende bløde klippeformationer der tilfældigt bryder op af det pudderhvide sand. Det giver helt fantastiske udsigter, og det er denne slags strande Seychellerne er kendt for!

Læs mere om La Digue - LIGE HER!

Har du spørgsmål?

Ricko sidder klar til at hjælpe med råd og vejledning.

Man til Tors 09-16.30 & Fre 09-15

Unique Travel er medlem af rejsegarantifonden