Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

Guidet rundtur i Angkor Wat med tidligere munk

Ricko har været nydt solopgangen, spændende fortællinger og unikke templer – han har været på tur til Angkor Wat med en lokalguide, der tidligere selv har været munk i Angkor Wat. Han har fået en unikt indblik i hverdagen, set gemte hjørner af templerne og kørt i en amerikansk jeep fra Vietnamkrigen.

I morges var jeg på tur til Angkor Wat, som ligger i Siem Reap i Cambodia.

Hvad vi typisk anbefaler, når man besøger Cambodia, er omkring tre nætter i Siem Reap, hvoraf man bruger den ene dag på at udforske Angkor Wat templerne.

Vi tilbyder på nuværende tidspunkt to forskellige udflugter til Angkor Wat – den ene er en cykeltur, og den anden er den jeep-tur jeg har været på i dag.

Cykelturen i Angkor Wat er på omkring 20-25km., hvor man cykler rundt inde i junglen med en lokalguide, og leder efter de mange templer der gemmer sig mellem træerne. Det er en fed måde at udforske Angkor Wat på, både fordi man får rørt sig lidt, men også fordi man kommer væk fra de mere populære stier gennem junglen, hvor de guidede TukTuk-turer blandet andet kører. Man får set en lidt anden vinkel af Angkor Wat, og på cykel har man adgang til nogle helt andre dele, end en TukTuk og en jeep, og man kan nå områder man ikke ville kunne nå på en enkelt dag på gåben.

På Jeep-turen kører man i gamle amerikanske jeeps, tilbage fra Vietnam-krigen, som er blevet gjort i stand. Man bliver hentet tidligt (klokken 04.45), får en madpakke med morgenmad med til turen, og så bliver man kørt til Angkor Wat. Ved ankomst skal man købe et adgangspas, for at få lov at komme ind i junglen og til templerne.

Første stop på Jeep-turen er Hovedtemplet, Angkor Thom – det er stadig HELT mørkt, og her står man så og venter på at solen står op over templet. Det er en MEGET speciel oplevelse. Man går ind i templet, når det er helt mørkt – det er kulsort, man kan ikke engang se at der er et tempel – og så ser man hvordan omgivelserne ændrer sig fuldstændig, i takt med at solen står op. Virkelig fantastisk!

Når solen er stået helt op, og hele templet er oplyst, så viser ens private guide rundt i det store tempel. Min guide, var helt klart én af de bedste guides jeg nogensinde har haft. Han fangede, og fastholdte min interesse hele vejen igennem den her heldagsudflugt, hvor vi besøgte nogle af de forskellige templer i Angkor Wat.

Min guide havde faktisk selv været munk inde i Angkor Wat - da han var 14 år gammel, valgte han at blive munk i Angkor Wat, hvilket var kort efter krigen var slut. Krigens slutning betød meget fattigdom, og dårlige muligheder for uddannelse i Cambodia, fordi der havde været krig i mange år. Min guide var munk i Angkor Wat i 7 år, hvor han så fik en skolemæssig uddannelse, og samtidig lærte en masse om kulturen i templerne, om meditation og de mange andre forskellige ting man skulle gennem på de her 7 år.

Det her valg, har betydet at han har kunnet få et job som dette, som freelance lokalguide, og kan tjene penge til hans familie. Og det er jo en gave at kunne få en lokalguide, der virkelig har været inde under huden på stedet, og kan fortælle så mange specielle historier, og så meget om kulturen, på en helt anden vis, end andre guider ville kunne – hvis ikke de selv havde været munke på Angkor Wat. Det var virkelig fantastisk at få et unikt indblik i hverdagen i templerne og junglen, og man kunne tydeligt mærke, at han kendte andre veje og stier rundt i junglen og gennem templerne – som ikke typisk ville være den rute man ville tage.

Jeg har besøgt Angkor Wat to gange – og sidste gang var på egen hånd, og jeg må sige at det var en helt anden oplevelse at have en lokalguide med. Det giver virkelig et helt andet indblik i både kultur, dagligdag og historie – så jeg vil KLART anbefale, at man tager på en guidet tur, fremfor selv at udforske templerne.

Jeg vil også klart anbefale at man tager en morgentur, som den jeg også har været på. Her er der både meget færre mennesker, det er ikke lige så varmt at gå rundt, og så var oplevelsen med solopgangen bare helt utrolig.

På Jeep-turen besøgte vi 4 forskellige tempel-områder, blandt andet Hovedtemplet, Angkor Thom - hvor vi så solopgangen, Bayon-templet – der især er kendt for dekorationerne med de mange ansigter, Jungle-templet, Ta Prohm – som er mest kendt fra filmen Tomb Raider, og forskellige dele af Angkor Park.

En helt fantastisk oplevelse jeg har haft i dag – det er to meget forskellige oplevelser man får, med cykelturen og Jeep-turen, men på begge kommer man ind under huden på Angkor Wat, på en fantastisk måde. Så det er egentlig mest hvad man er til… Begge er klart anbefalelsesværdige, og udflugter hvor man lærer en hel masse om Angkor Wat.