Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

REJSEBLOG

Seychellerne 2018 – Mahé

Unique Travels rejsemåls-sortiment bliver snart udvidet yderligere – Ricko og Tilde har taget deres drenge med på inspektionstur til Seychellerne! En frodig østat med bounty-strande, krystalklart vand, tropisk jungle og en fantastisk undervandsliv der venter på at blive udforsket. Første stop på turen er Seychellernes største ø, Mahé.

Seychellerne er det perfekte sted at rejse til, hvis man søger masser af ro, og omgivelser der byder på lækre strande, krystalklart vand, frodig natur.

Turismen er kun udviklet i begrænset omfang, og det smukke ørige fremstår derfor stadig uberørt og lokalt, fyldt med paradis-øer og gemte skatte.

Seychellerne består af 115 øer, der er fordelt ud på et kæmpe område i Det Indiske Ocean. Øerne er ikke særlig store, men der er stor afstand mellem flere af dem. Øerne består både af koraløer, der kun lige sniger sig op over havets overflade, og granitøer dækket af regnskov og plantager med massevis af tropisk frugt.

Øerne er omringet af et fantastisk koralrev, der også kun venter på at blive udforsket med snorkel eller dykkerudstyr - eller man kan udforske det smukke hav og de mange øer med båd. Seychellerne byder på masser af vandsportsaktiviteter.

Mahé er den største beboede ø på Seychellerne, hvor landets hovedstad Victoria ligger. Øen byder både på finkornede, lækre strande, spændende vandrestier gennem den skønne natur og smukke, gamle huse fra kolonitiden.

Bedst af alt – så er vejret altid godt på Seychellerne!

Ricko fortæller:

”Vores rundrejse i østaten Seychellerne går til tre af landets øer, Mahé, Praslin og La Digue.

Vi fløj hertil med Turkish Airlines, og det er en lang flyvetur. Vi har tidligere købt nogle puder man kan sætte foran flysæderne, så de bliver lidt mere som en lille seng, hvilket vi synes er ret godt givet ud, når vi flyver med vores to drenge - så har de muligheden for at ligge ned og sove.

Turen gik rigtig godt, Turkish Airlines er et rigtig fint flyselskab!

Ved ankomst til Mahé blev vi afhentet i lufthavnen og kørt til vores hotel, Avani, hvor vi har boet i 4 dage. Vi boede i den nordlige del af Mahé, og har nydt at ligge ved poolen, med hygge og afslapning.

Vi lejede en bil den ene dag, for at køre op nord på, til verdens mindste hovedstad, Victoria. Her gik vi rundt og kiggede på de lokale markeder og butikker, fik set byen og spist lidt mad. Det er en meget lille, men rigtig hyggelig og lokal by.

Den billigste måde at udforske øen på, er at leje en bil selv, i forhold til at leje en chauffør. Selvom man kører i modsatte vejbane, er det rigtig nemt at køre og finde rundt hernede!

Vi havde også lejet en chauffør den ene dag, til at køre os rundt til nogle hoteller og strande på den sydlige del af Mahé.

Der er ingen tvivl om, at strandene hernede er vildt lækre, med kridhvidt sand, turkisblåt hav, palmer så langt øjet rækker – og næsten ingen turister! Det betyder at der er rigtig god plads til at nyde paradis-strandende i fred og ro.

Vi har dog været lidt uheldige med vejret, da det har blæst en del, og vi har derfor ikke rigtig haft mulighed for at bade og nyde strandene til fulde.

Normalt er der højsæson på Seychellerne i den her periode, med stille og hav og næsten ingen blæst, men i år er det lidt anderledes og vinden er stærkere, hvilket betyder mere uroligt vand og større bølger.

***

Da vi ankom til Seychellerne og Mahé havde vi lidt svært ved at finde ud af, og bestemme stilen – både de lokales stil og bygningerne.

Vi spurgte vores chauffør omkring det, og fandt ud af at en stor del af sproget er caribisk, og delvist fransk og engelsk.

Grunden til at en stor del af sproget er caribisk, er pga. den omfattende slavehandel der fandt sted for længe siden blandt pirater. Det franske og engelske sprog er fordi Seychellerne var en fransk koloni og sidenhen britisk, inden landet blev selvstændigt i 1976.

Stilen i forhold til både byggestil og tøj, er dog primært caribisk inspireret.

***

I dag sejler vi videre til Praslin, hvor vi skal bo de næste 4 dage. Herfra sejler vi videre til La Digue i 4 dage og slutter af med 2 dage tilbage på Mahé, i den nordlige og mere turistede del.”

 

Læs om familiens oplevelser på Praslin - LIGE HER!

Læs om familiens oplevelser på La Digue - LIGE HER!