Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

REJSEBLOG

Seychellerne 2018 – La Digue

Ricko, Tilde og deres drenge har brugt 4 dage på paradis-øen La Digue, og de er alle meget begejstrede! Læs om deres oplevelser, og grundene til deres begejstring for øen - lige her!

La Digue er en af de mest romantiske øer I finder på Seychellerne. Her er den motoriserede trafik begrænset til hoteltransfers, og al resterende transport foregår enten med el-golf-vogne eller på cykel.

Mange af øens strande er smukt domineret af granitformationer, der bryder det typiske bounty-billede. Et helt fantastisk og imponerende syn!

Ricko fortæller:

”Vi har tilbragt 4 dage på La Digue og er nu kommet tilbage til Mahé.

Både Tilde og jeg må erkende at vores klare favorit-ø på turen er La Digue. Praslin er også helt fantastisk, men La Digue har lige dét der ekstra.

Det er en lille ø, og dét, der er mest fantastisk, er de få biler der kører rundt. Der kører kun et par taxaer med turister til og fra hotellerne, og et par el-golf-vogne, der typisk bliver brugt til transport mellem hoteller og færge, eller til private rundture på øen.

De fleste benytter sig i stedet af cykler – hvilket vi også valgte at gøre. Vi lejede en cykel med et barnesæde og en trehjulet cykel med en kasse bag på, hvor den ene af vores drenge kunne sidde i, som I også kan se på billederne nedenfor.

Den begrænsede motor-trafik giver en helt speciel og rolig følelse, lige meget hvor på øen man befinder sig!

***

La Digue har vanvittigt gode strande, og mange af dem! Jeg tog cyklen til den ene side af øen – op og ned… og op og ned ad bakker – men her lå der tre smukke strande i tre forskellige bugter. Lige ved siden af hinanden. Og hold nu op nogle strande! De var så lækre, og her var næsten ingen mennesker!

Tilde tog også på cykeltur rundt på øen, på hotelinspektion. Her fandt hun ligeledes flere gemte bugter med de flotteste strande, og kun med meget få eller ingen mennesker.

Det er virkelig et paradis hernede, og La Digue er helt fantastisk!

***

Vi boede på et hotel der hedder Cabanes Des Anges, som varmt kan anbefales!

Det er et hyggeligt lille hotel med 7 værelser, og kun omkring 5 minutters gang fra stranden. Her var et lille pool-område og værelserne var kæmpe store, med plads til to ekstra-opredninger.

Det værelse/lejlighed vi boede i, bestod af en lille stue med self-catering the-køkken og et soveværelse. Det fungerede rigtig godt, fordi vi havde muligheden for at lægge drengene i seng efter en lang travl dag, og derefter selv sidde og slappe af i stuen mens de sov.

Flere af aftenerne gjorde vi brug af vores self-catering køkken på værelset. Vi handlede ind hos den lokale købmand, og lavede lidt mad, som vi kunne sidde og spise ude på terrassen. Rigtig nemt og hyggeligt!

Når man sidder ude på terrassen og spiser om aftenen, er man omringet af den her lidt mærkelige, totale ro, som man kun oplever meget få steder i Østen. Det er så afslappende og stille, fordi der ikke er nogen motoriserede køretøjer der kører rundt, men kun de lokale der cykler og snakker.

Det er en hel autentisk og fantastisk bounty-stemning!

***

Et godt rejseforslag til Seychellerne, kunne minde meget om den tur vi har været på. Man starter med 2-3 dage på Mahé, hvor man har god tid til at udforske øen og den lille hovedstad Victoria.

Herfra tager man videre til Praslin og La Digue, hvor man sagtens kan bruge omkring 4 dage på hver ø.

Turen sluttes af med en enkelt dag tilbage på Mahé inden man skal flyve hjem.

Det er ikke fordi færgeturen er meget lang mellem øerne, men da vind og vejr kan være lidt uforudsigeligt, er det altid godt at være tæt på lufthavnen dagen før afrejse.

***

Prismæssigt, især i forhold til maden, er vi blevet lidt overraskede. Maden er især dyrere på hotellerne, hvor man sagtens kan betale 120-130 kroner for en pizza.

Priserne er generelt også dyrere på de mindre øer som Praslin og La Digue. De ligger i den højere ende i forhold til vores rejsemål i Østen, men kan sammenlignes meget med de danske priser.

Vi bor nu i området Beau Vallon i den nordlige del af Mahé, og her er priserne på restauranterne ikke helt ligeså høje som på hotellerne og de små øer. Vi besøgte det mest kendte og bedste pizzeria, Baobab Pizza, ved Beau Vallon stranden, og her betalte vi omkring 80 kr. for en pizza.

Hvis man vil gøre turen lidt billigere, er det heldigvis populært med ”self-catering” værelser og guesthouses – så hvis man er frisk på selv at lave mad eller smøre en hurtig sandwich til frokost, kan man sagtens leve på Seychellerne for en helt fin pris!

***

Vi glæder os meget til at få udarbejdet nogle rejseforslag til Seychellerne, der viser at det godt kan lade sig gøre at rejse herned indenfor et overkommeligt budget.

Så længe man holder sig til de rigtig hyggelige og lokale guesthouses og sørger for nogle måltider selv.

 

Alt i alt har vi alle været meget begejstrede og glade for vores tur rundt på Seychellerne, og er nu på vores sidste dag på rejsen.

Eftermiddagen og det første af aftenen skal bruges på lidt afslapning og hotelinspektion, inden vi senere flyver tilbage mod Danmark.”

 

Læs om familiens oplevelser på Praslin - LIGE HER!

Læs om familiens oplevelser på Mahé - LIGE HER!