Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

REJSEBLOG

Ricko i Afrika – Garden Route, fra Kenton til Cape Town

Sidste del af Rickos Afrika-rejse, går langs den naturskønne og fantastiske Garden Route, ned til Cape Town. Slutningen af hans rejse har været fyldt med helt fantastiske og specielle oplevelser, der virkeligt har gjort indtryk! Læs om den sidste del af turen her, og se de vilde billeder.

”Så er vi ved at være færdige på vores Garden Route-tur, og er næsten nået til Cape Town. Vi startede lidt bag fra med turen– normalt starter man i Cape Town, kører nord på, og slutter omkring Port Elizabeth området.

Generelt er det lidt svært at putte ord på Garden Route og beskrive oplevelsen af turen, for det er virkelig en storslået natur- og dyreoplevelse. Det håber jeg også I kan se på billederne, for det er virkelig svært at beskrive.

Vi kørte nord fra og ned til Kenton, som opfattes lidt som et pensionist-område. Der bor 3000 mennesker, hvor størstedelen er pensionister, og det er et virkelig fint område, med flotte, flotte huse. Sådan opleves og ser Kenton by ud 11 måneder om året, men når vi når december, så rejser de ældre væk, og de unge overtager byen. I december måned er der i Kenton omkring 20.000 unge mennesker, og masser af fest og farver.

Kenton har et desuden super fantastisk strandområde, hvor vi var nede og få en lille dukkert. Det overrasker mig faktisk hvor mange virkelig lækre og gode strande der er langs Sydafrikas kyst.

Fra Kenton gik turen ned langs kysten, hvor den ”officielle” Garden Route starter. Vi startede med at køre til Garden Route Nationalpark, og havde en overnatning inde midt i nationalparken i en lille træhytte. Vi var på en trekkingtur langs en bjergskråning og over nogle hængebroer, der krydsede både floder og hav.

En vanvittig flot tur, og et helt fantastisk område! Nationalparken har flere forskellige trekkingture man kan vælge imellem, og det er virkelig et fantastisk sted at gå på opdagelse.

Mange af de lokale benytter sig også af nationalparken, og bor i hytter helt ned til vandet, hvorfra man kan nyde solnedgangen om aftenen. Der er også muret en masse grille op, rundt i nationalparken hvor man kan nyde noget lækker mad i de naturskønne og rolige omgivelser.

Næste dag kørte vi fra nationalparken op til et sted hvor man kan springe bungy jump fra 216 meters højde. Jeg fik nogle fantastiske billeder deroppe fra, og det så ud til at folk synes det var en fed oplevelse. Der var også mulighed for at købe en ”bridge walk”, hvor man går på en stål-gangbro, der er bygget under broen hvor de springer bungy jump fra. Den gåtur er i sig selv skræmmende nok, hvis du spørger mig!

Dagen efter kørte vi videre ned langs kysten, og generelt overraskede det mig meget, hvor stor forskel der er mellem rig og fattig. Man kører gennem både fantastisk natur, små landsbyer, meget fattige områder, og også meget rige områder bygget op af kæmpe villaer og paladser. Det hele ligger så tæt på hinanden, og kontrasterne er meget store!

Vi skulle overnatte i en by der hedder Knysna, der også ligger lige ved kysten – lidt af et rigmands-feriested, med mange store sommerhuse på bjergskråningerne med udsigt direkte ud over vandet. På vejen dertil var der nogle helt fantastiske udkigsposter, hvor man går ud på en klippeudsats, og kigger ud over de meget brutale klipper, hvor bølgerne slår ind mod dem. Virkelig flot!

Vi var en tur nede i en virkelig flotte by, og fik noget virkelig lækkert mad, inden vi kørte op ad et af bjergene hvor vi overnattede på et Guest House – og hold nu op en udsigt der var derfra!

Man kunne kigge ud over hele havet lige fra sengen, og sidde og nyde solnedgangen fra terrassen med en kold øl. Virkelig fantastisk, og helt sikkert et sted mange vil nyde godt af! Det er det perfekte sted at sætte tempoet lidt ned, efter en begivenhedsrig dag.

Vi kørte fra de lidt finere strandbyer videre ned forbi området der bliver kaldt Lake District. Det er et helt fantastisk smukt naturområde med mange, mange søer, bjerge og klipper - en virkelig flot køretur!

Når man kører langs Garden Route, får man virkelig oplevet en masse forskelligt, både natur og kultur. Man kører både i områder med små bløde bakker, gennem store klipper, gennem byer og gennem meget frodige områder med forskellige frugtplantager. Vi kørte f.eks. igennem Sydafrikas Wine Districts, hvor vi besøgte en af de lokale vingårde. Her betalte vi et lille beløb, og smagte på 10 forskellige vine. Vingårdene der bærer præg af den britiske indflydelse er meget, meget gamle, og vildt flotte, med smukke haver, plantager og huse - en virkelig god oplevelse.

Herfra kørte vi til det område der hedder Mossel Bay. Her oplever man virkelig den helt igennem, vanvittigt smukke kyststrækning, næsten resten af vejen ned til Cape Town. Man kører helt ude ved havet, lidt ligesom Highway 1 i Californien, hvor man bevæger sig langs snoede bjergveje der er bygget næsten helt nede ved vejkanten – virkelig, virkelig en kæmpe oplevelse, med virkelig smuk natur!

Alt i alt vil jeg sige at Garden Route er en helt fantastisk oplevelse! På turen kan man både opleve den travle storby, i Cape Town, nationalparker, meget skiftende naturoplevelse, søer, bjerge, hav, byer og forskelligartet kultur – i sammenhæng med de helt fantastiske safari-oplevelser man kan finde oppe omkring Port Elizabeth.

Cape Town

Cape Town er fyldt med forskellige kulturer, etniciteter og en helt fantastisk historie. Der er så meget historie forbundet med Cape Town, helt tilbage fra før piraterne – det har tilhørt både britterne, hollænderne, tyskerne, franskmændene og portugiserne. Der er SÅ meget kultur hernede, som ligesom er blandet fuldstændig sammen.

På den ene side er det en storby som mange andre, og så er der områder som det der hedder Bo-Kaap, der er fyldt med farverige huse, som Cape Town også er meget kendt for. Der er mere alternative og hippe områder, der er områder fyldt med lokale markeder, og så er der fantastiske udkigsposter man kan komme til med byens kabelbane.

Det er en mærkelig blanding, både mellem kulturerne, mellem rig og fattig, og den generelle levevis. Det er sådan en meget blandet oplevelse, en meget blandet storby, fyldt med mange forskellige indtryk. Jeg er i hvert fald ikke vant til at se så store forskelle, som der eksempelvis er i de her forskellige byområder.

En helt speciel, og fantastisk oplevelse!”