Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

REJSEBLOG

På safari - Ricko besøger Green Fire Game Lodge i Sydafrika

Få den helt autentiske afrikanske safari oplevelse med dyrene helt tæt på. Man bor helt isoleret i det privatejede Balule Nature Reserve. Det tager ca. en time at tilbagelægge de 10 km fra hovedvejen.

Green Fire Game Lodge ligger i det private reservat Balule Nature Reserve på ca. 50.000 hektar og grænser op til det gigantiske Kruger National Park. Vegetationen er næsten regnskovsagtig og mangfoldigheden sikrer gode safariture. Der er mulighed for at se ’The big 5’ – næsehorn, elefanter, bøfler, leoparder og løver og området har et meget rigt fugleliv og mindre pattedyr bliver tiltrukket af floden, skoven og de åbne sletter.

Det er et privat naturreservat, hvor dyrene går frit omkring. De private reservater er ikke indhegnet, så dyrene fra Kruger National Park kan naturligt bevæge sig ind på de private territorier. Man skal bo på Green Fire Game Lodge, for at få lov til at køre rundt i det private område. 

Green Fire Game Lodget er et sindsygt hyggeligt sted. Fantastisk bygget med den afrikanske stemning. De har tænkt på alle detaljer. Serviceniveauet er højt og personalet er professionelt. 

Vejen fra hovedvejen og ind til Green Fire Game Lodge er en lille grusvej og tager ca. en time. Man kører inde midt i reservatet og har sin egen lille minisafari. Jeg havde kørt i 2 minutter og så stødte jeg på en kæmpe stor giraf 2 meter fra min bil. Senere så jeg en hyæne – det er meget sjældent, at man ser dem så tæt på. Jeg har været på mange safarier, men det er første gang, at jeg oplever, at hyænen kommer så tæt på. Den var 8-9 meter fra bilen og stod og kiggede på mig i 10 min, mens jeg sad med vinduet åbent og forsøgte at tage nogle gode billeder og videoer.

Det er nogle fede oplevelser, du får på vej ind til Green Fire Game Lodge.

Livet på Green Fire og safari

Det er dyrt at bo her, så man skal kun bo på Green Fire Game Logde for at få safari-oplevelserne.

Der er organiserede safariture morgen og eftermiddag med højt kvalificeret guides, som gerne forklarer om livet og økosystemet i bushen.

Typisk starter dagen på disse private reservater med en morgen-safari med afgang kl. 5.30-6.00. Inden afgang får man lidt te, kaffe og en småkage og når man kommer tilbage kl. 9.00, er der stor morgenmad.

I løbet af dagen slapper man af, nyder dyrelivet helt tæt på og lytter til bushens afrikanske lyde. Det kan være lidt varmt, så det er lækkert at tilbringe lidt tid ved poolen. Det lækre pool-område har skyggefulde træer og verandaen er lavet, så man har udsigt ud over reservatet og de vilde dyr.

Eftermiddags-safari starter kl. 15.30-16.00 og varer ca. 3 timer.

Når man kommer tilbage, så har de dækket op til den helt store aftensmad. Enten har de tændt op i det traditionelle bålsted Boma, hvor maden serveres rundt om bålet og bordene er oplyst af fakler eller måske har de dækket op på verandaerne nede ved floden, så man kan sidde og nyde sin veltilberedte mad til synet af dyrene, der kommer ned for at drikke.

Den afrikanske stemning er intakt, når man kommer ind i baren med de store glaspartier, så man kan sidde og kigge ud på vildtet. Smukke udstoppede dyrehoveder, hænger på væggene og interiøret er holdt i naturmaterialer.

Hovedbygningen ligger på en høj, så man har udsigt ud over hele den jungleagtige skov.

Der er meget høj standard på maden både morgen, middag og aften. Super god service. Virkelig virkelig god mad! 

Stedet er autentisk og med afrikansk stemning og dyrene helt tæt på. For et par uger siden havde de en elefant inde mellem husene. Den væltede et par træer og trissede videre igen.

Hytter med første parket til det vilde liv 

Der er bygget 9 hytter på pæle nede ved floden. Hver hytte har sin egen veranda. De er alle udstyret med en fan i loftet og indrettet i en meget høj standard med naturlige materialer.

Når du sidder på din skyggefulde veranda ved din hytte tidlig morgen eller aften, så kommer dyrene ned for at drikke – også selvom der ikke er rindende vand i floden, så er der altid nogle vandpytter, som dyrene kommer ned og drikker af eller også skraver de i den tørre flodbund, hvor de altid kan finde vand ca. en halv meter nede. 

Man har den her fantastiske udsigt fra sin hytte – en eftermiddag var jeg lige kommet ud af badet og da jeg kiggede ud af vinduet, stod der en flok zebraer på den anden side af floden. Hytterne er bygget på, så de ligger isoleret helt ud til naturen.

Hytterne er eco-friendly og går meget ind for at genbruge ressourcerne.

Safari er som safari nu engang er – et spørgsmål om held

Det er enorme områder og der er ingen garantier for, at man kommer til at se bestemt dyr. Nogen gange er man heldig og andre gange er man ikke.

På en safari oplever man dyrene i deres naturlige omgivelser. Jeg har været heldig at møde en hyæne helt tæt på – og her til morgen så vi både næsehorn, flodheste og kæmpe store flokke med elefanter – og en af dem var 1 meter fra bilen.

Der er masser af dyreoplevelser – men at se dyrene er held, så det er bedst, hvis man kan afsætte et par dage og få så mange safarier, som overhovedet muligt.