Forside/Rejsemål/Cambodia

Rejs til Cambodia for oplevelserne

Landet med motto'et "Alt kan være på en knallert"
 - bemærk billedet til højre taget ved grænsen til Cambodia.


Landet der er hjemsted for en hel by af templer i ruiner, nemlig det berømte Angkor Wat. Landet med skønne øde strande. Landet der endnu ikke er mærket af turisme, men også landet med en skrækkelig forhistorie præget af frygt, massedrab, forbud og ikke mindst en rædsel for de landminer som fandtes og stadig findes mange steder.


Cambodia er ikke et land som man rejser til, for at slappe af eller holde badeferie - det er mere et land man oplever!Her er storslået natur ogendnu større kultur. Det er den helt autentiske oplevelse afet asiatisk land, hvor der ikke ersket meget i mange mange år, og etland der for blot få år siden åbnede op for turismen.

Cambodia emmer af historie, og med rette. I sin storhedstid var landet en del af det mægtige Khmerrige (6.-13. århundrede), hvor også Thailand og Vietnam hørte under, og allerede på dette tidspunkt blev Angkor Wat templet Cambodias største turistattraktion - et tempel som kunne huse 1 million mennesker!Templet blev forladt pga. krig, og junglengemte det væk i flere hundrede år, inden det igen i 1800-tallet blev fundet - næsten ved en tilfældighed. Siden er templerne blevet brugt som kulisser i flere film såsom "Tomb Raider" og "Tigerbrødre". En rejse til Cambodia indebærer et besøg ved Angkor Wat!

 

PhnomPenh er Cambodias hovedstad, og man kan næsten ikke undgå at rejse igennem byen. Det er et knudepunkt, hvor man kan vælge at rejse mod vest til Angkor Wat eller mod syd til de lange hvide sandstrande og palmernes skygge. 

Det er på mange måder et land man skal have en vis respekt for - og specielt når man rejser rundt her. Man skal absolut ikke holde sig væk, men landet bærer på så brutal en fortid, at mange af deres turistattraktioner er meget specielle. F.eks. "Killingfields" hvor mange hundrede tusinde blev kørt til under Pol Pot styret for at blive henrettet. I dag kan man se de mange massegrave og et stort symbolsk tårn fyldt med kranier fra gravene. Man kan også tage ud til én af de berømte skydebaner og affyre en AK-47, eller hvis det skal være rigtig bisart, springe en ko i luften med en basuka! Man kan også nøjes med at købe en t-shirt med en masse huller hvorpå der står "I survived Cambodia".

 
Rejseforslag:

Phnom Penh, Siem Reap, Angkor Wat og Sihanoukville

17 dages rejse i Cambodia: Cambodia har masser af smukke seværdigheder. Nogle seværdigheder er også en smule bizarer, men vidner blot om den frygtelige historie som landet har været igennem, ikke mindst under Pol Pots drabelige magtstyre. Krigsmuseet og The Killing Fields lige udenfor Phnom Penh er barske realiteter, men siger meget om landet.
Fra Phnom Penh sejler I videre til Siem Reap. Blot få kilometer fra byen findes et af verdens syv vidundere - nemlig Angkor Wat. Et arkitektonisk mesterværk på højde med pyramiderne, bygget i begyndelsen af det 12. århundrede. Det ville tage flere uger at se alle templerne i området, så en guidet tur - f.eks. på cykel - kan anbefales.
Herefter er det tid til en pause for både kamera og historiske seværdigheder, det er tid til at slappe af og byde en uges badeferie ved nogle af Cambodias bedste strande!

Pris pr. person fra kun: 12.100,- DKK*


Prisen inkluderer:

 • Fly fra København til Phnem Penh tur/retur
 • 3 overnatninger i Phnom Penh
 • 3 overnatninger i Siem Reap ved Angkor Wat
 • Fly fra Siem Reap til Sihanoukville
 • 8 overnatninger på et lille hyggeligt strand resort
Rejseforslag:

19 dages rundrejse i Cambodia
(Siam Reap, Phenom Penh, Sihanoukville, Bangkok)

Ikke mange tager på rundrejse i Cambodia, og kun få af de besøgendefårrigtig mærket landet og kulturen. Det gør du dog på denne tur. I starter jeres rundrejse i Siem Reap med 3 dage på byens eneste hotel med swimmingpool,og cocktailbar på taget med en smuk udsigt over byen. Hoteller ligger ikke langt fra Angkor Wat hvor I formentlig vil tilbringe de fleste af dagens timer. Det ville være synd andet! Fra Siem Reap sejler I videre tilPhnom Penh, hovedstaden og i sandhed et knudepunkt i Cambodia. Her ligger kongepaladset, og der er rig mulighed for masser af oplevelser og billig shopping. Ikke mindst på byens markeder. Herfra kan I også tage på udflugt til de berømte Killing Fields, der gør indtryk på én i mere end én forstand. Efter 3 dage i Phnom Penh, tager I bussen videre sydpå til Sihanoukville og de brede, hvide sandstrande. Her skal I nyde 8 af rundrejsens mest afslappede dage ved det azurblå hav i skyggerne af de høje palmer, evt. med en massage direkte på stranden.Fra Cambodia flyver I til Bangkok, hovedstaden i Thailand hvor rejsens sidste dage (og kufferten) skal fyldes opmed endnu flere oplevelser,billig shopping og altdet andet Bangkok har at byde på!

Pris pr. person fra kun: 10.100,- DKK*


Prisen inkluderer:

 • Fly t/r fra København til Bangkok og fly videre til Siem Reap
 • 3 overnatninger i Siem Reap
 • 3 overnatninger i Phenom Phen
 • 8 overnatninger i Sihanoukville
 • 2 overnatninger i Bangkok på hotel ved floden.
 • Fly retur fra Phnom Penh til Bangkok og diverse transfers er selvfølgelig også inkluderet.
Rejseforslag:

Phnom Penh, Angkor Wat, Bangkok, Koh Kood og Koh Chang

22 dage med en smuk kombination af Cambodias vidunderlige perler af seværdigheder, barske historie og gæstfrie lokalbefolkning, blandet med Thailands måske hyggeligste resort på den lille ø Koh Kood og den afslappede stemning på Koh Chang. På Koh Kood står tiden stille og stedet gør indtryk på alle der kommer til øen. Koh Chang tilbyder et væld af udflugtsmuligheder, lækre strande, shopping, barer og restauranter. På denne rejse er der noget for enhver smag, og masser af oplevelser i vente!

Pris pr. person fra kun: 11.800,- DKK*


Prisen inkluderer:

 • Fly fra København til Phnom Penh/hjem fra Bangkok
 • 3 overnatninger i Phnom Penh
 • 3 overnatninger i Siem Reap ved Angkor Wat
 • Fly fra Siem Reap til Bangkok
 • Blød-landings-pakke med afhentning i lufthavnen og 3 overnatninger i storbyen
 • Transport inkl. færge til Koh Kood
 • 4 overnatninger på Koh Kood Beach Resort
 • Speedbåd til Koh Chang
 • 6 overnatning på strandresort på Kog Chang.
Rejseforslag:

Phnom Penh, Siem Reap, Angkor Wat og Kep

En 19 dages rundrejse i Cambodia. De fleste kender måske til Phnom Penh, hovedstaden i Cambodia, der både byder på et pulserende markedsliv, store tempelbyggerier, en hyggelig havnefront og en mindre hyggelig påmindelse om landets rædselsregime under Pol Pot. Endnu flere har måske hørt om Siem Reap, der ligger tæt ved det 30 kvadratkilometer store område med Angkor-templer. Angkor Wat som det mest berømte. Men den lille by Kep er nok en af Cambodias beste bevarede hemmeligheder. Her er der mulighed for at holde badeferie i tropiske omgivelser, på de dejlige palmestrande og en vidunderlig afslappet stemning. 

Pris pr. person fra kun: 10.140,- DKK*


Prisen inkluderer:

 • Fly fra København til Phnom Penh tur/retur
 • Blød-landings-pakke med afhentning i lufthavnen, transfer og 3 overnatninger i byen. 
 • Båd fra Phnom Penh til Siem Reap
 • 3 overnatninger på Tara Angkor Hotel
 • Fly fra Siem Reap til Phnom Penh
 • Afhentning i lufthavnen og transfer til hotel
 • 7 overnatninger på The Beach House i Kep
 • Transfer retur til lufthavnen i Phnom Penh inden hjemrejse
Rejseforslag:

Trat, 4 river lodge, Phnom Penh, Siem Reap og Sihanoukville

Start denne 22 dages rundrejse med at tilbringe nogle skønne dage på et lækkert og stilrent resort i Trat (Thailand). Her kommer I fra starten af helt ned i gear, og giver jer selv lov til blot at nyde omgivelserne. Herfra går turen videre mod grænsen til Cambodia, hvorfra I transporteres det det vidunderlige flydende resort, midt ude i ingenting, men med så enestående atmosfære at man må knibe sig selv i armen. En lille oase man aldrig troede man skulle opleve! 
Efter nogle enestående dage, kører en minibus jer videre til Phnom Penh hvor I tilbringer et par dage. Transporten fra Phnom Penh til Siem Reap foregår i båd, som blot er en ny og anderledes måde at opleve landet og naturen. Fremme i Siem Reap bliver I indlogeret på hotellet der skal være jeres base de næste dage, hvor det meste af tiden formentlig vil gå med at opleve Angkor Wat og området omkring.  
Afslutningsvis skal I nyde 7 afslappende dage på Sihanoukvilles rolige strande...

Pris pr. person fra kun: 10.675,- DKK*


Prisen inkluderer:

 • Fly fra København til Bangkok/hjem fra Phnom Penh
 • Fly fra Bangkok til Trat, og afhentning i lufthavnen
 • Transfer til Mango Bay og 4 overnatninger på beach resort
 • 3 dage på det fantastiske 4 River Lodge
 • Transfer i minibus til Phnom Penh (5 timer)
 • 2 overnatninger i Phnom Penh
 • 3 overnatning i Siem Reap
 • Fly fra Siem Reap til Sihanoukville
 • 7 overnatninger på Sahaa Beach Resort

 


Angkor Wat:

Angkor-templerne er beliggende på et 30 kvadratkilometer stort område og rummer flere end 50 templer, som blev opført over en 600-årig periode. Templerne blev nærmest ved en tilfældighed opdaget af eventyreren Henri Marhot i 1868, og hans beskrivelse af bygningsværkerne gav temmelig hurtigt international bevågenhed. I dag er Angkor-templerne betegnet som verdens 8. vidunder og er naturligvis opført på UNESCO's Verdensarvliste.

Ligesom med pyramiderne har forskere endnu ikke formået at klække mysteriet om, hvorledes disse gigantiske bygningsværker er opført, men man ved med sikkerhed, at Angkor i sin tid var hovedstad i Khmer-riget som dækkede Cambodja og store dele af Thailand, Laos og Vietnam. Siem Reap blev betegnet som en slags hovedby med omkring en million indbyggere. Områdemæssigt vurderer forskere, at indbyggerne har boet på et areal svarende til nutidens New York.

Angkor Wat er det mest kendte tempel i området, og det blev bygget mellem 1113 og 1145. Den inderste gallerimur har over 100 kvadratmeter velbevarede relieffer som viser scener fra hinduernes skrifter og dagligdags liv som madlavning, brætspil og krig mod fjendtlige naboer.

Det blev bygget for at demonstrere khmer-herskeren Suryavarman II's rigdomme og magt, men er også et pragteksempel på menneskehedens hengivenhed til det spirituelle og den intense gudedyrkelse.

Den 65 meter høje trinpyramide er omgivet af hele fem koncentriske gårde, og indgangen til Angkor Wat er via en 200 meter lang stengade, hvor man næsten kan fornemme det hellige kompleks' betydning under Khmer-riget. Templets symbolik – i nutidig forstand – anskueliggøres ved det faktum, at Angkor Wat indgår i Cambodjas nationalflag. En påmindelse om national stolthed.

Phnom Penh:

Et besøg i Cambodjas hovedstad Phnom Penh byder på både pulserende markedsliv, uovertrufne tempelbyggerier og en påmindelse om Pol Pots rædselsregime som stadig hviler som en fortidig skygge over landet og dets befolkning. Men alt i alt er Phnom Penh en vidunderlig blanding af cambodjansk charme og gæstfrihed og et sammenkog af traditioner med en snert af vestlig indblanding. Geografisk ligger hovedstaden lige dér, hvor Mekong-floden løber sammen med Tonle Sap og Bassac. Et smukt og livligt område.

I Phnom Penh må man ikke lade sig snyde for et besøg i Sølvpagoden, som er en integreret del af Kongepaladset. Sølvpagoden er den eneste del af Kongepaladset, hvor der er offentlig adgang – men der er til gengæld ikke sparet på herlighederne. Et skinnende sølvgulv og en guldbuddha med knap tusind diamanter er intet mindre end storslået. Men cambodjanernes sølvkunst er også både smuk og alsidig, og hvis der er tid til det, bør man unde sig en tur til landsbyen Po Toueh, "Sølvsmedenes landsby" som ligger lidt udenfor Phnom Penh. Her er sølvsmedekunsten gået i arv gennem generationer, og man får lov at se hele processen.

Hvis man vil se, hvad der sælges på markederne, så kan man tage et smut forbi Paar Themei, det nye marked, og her finder man alt, hvad hjertet kan begære af frugt, grønt, grillede insekter, smykker, antikviteter og tøj. Man kan til gengæld også lade vejen falde forbi det russiske marked, Psar Tuol Tom Pong, hvor lokale tekstilfabrikker sælger billigt mærkevaretøj til spotpriser.

Nyd stemningen ved havnefronten som veksler mellem bystrand, parker og den smukke promenade. Bestil et lækkert måltid og lad indtrykkene forplante sig. Phnom Penh er bestemt et besøg værd.

Siem Reap:

I bund og grund betyder navnet Siem Reap "Siams nederlag", og navnet hentyder til den hundredårige konflikt mellem Cambodja og Thailand. I dag er byen i det nordvestlige Cambodja beboet af omkring 140.000 indbyggere, og er en kombination af en hurtigtvoksende by og selve adgangsporten til det 30 km2-store område med de berømte Angkor-templer.

Men Siem Reap er så meget andet. Forstæderne står i stille kontrast til det pulserende bymiljø, og en cykeltur giver mulighed for at opleve Siem Reap i eget tempo.

Flere end en million turister besøger hvert år byen, og det ser man også tydeligt på udbuddet af restauranter, barer og natklubber. Men man kan også gå på opdagelse i Old Market, Psah Chas, som byder på et væld af restauranter og butikker. Sidstnævnte er en vidunderlig blanding af lokale silkevarer, krydderier og andre typiske cambodjanske handelsvarer.

Det bedste tidspunkt at besøge Siem Reap er oktober til marts, hvor vejret viser sig fra den mest behagelige side. Temperaturen er moderat og solen skinner det meste af dagen. Fra april til august er det regnfuldt og kombinationen af høje temperaturer og høj luftfugtighed gør oplevelsen til en hed affære.

Sihanoukville:

230 kilometer sydøst for hovedstaden Phnom Penh ligger Sihanoukville, en støvet by med omkring 150.000 indbyggere. Men et par kilometer fra hovedbyen finder man den 440 kilometer kyststrækning ud til den thailandske bugt, fra Koh Kong, over Sihanoukville til Kep. Denne strækning byder på de ultimativt bedste strande i Cambodja, som benyttes af både lokale og turister.

De seks mest berømte strande er: Victory Beach, Sokha Beach, Ochheuteal Beach, Independence Beach, Serendipity Beach og Otres Beach. Den mest livlige af strandene er Ochheuteal Beach, som byder på solstole, sælgere og højlydt musik. I den modsatte ende af skalaen finder man den sydligste af strandene, Otres Beach. Stranden er til turisten, som blot vil nyde roen uden alt for meget ståhej.

Mest populær er Serendipity Beach, med sit hvide sand og placeret i en lille bugt. Snorkelmulighederne direkte fra stranden er det bedste, men blot en bådtur væk fra kysten findes der et rigt liv under havets overflade, af både fisk og koraller.

Vil man helt væk fra det hele, så anbefales det at besøge nogle af de smukke øer i området. De byder på fantastiske snorklemuligheder og hyggelige overnatningsmuligheder.

 

*Der tages forbehold for prisændringer.

 

 

 Har du spørgsmål?

Ricko sidder klar til at hjælpe med råd og vejledning.

Man til Tors 10-16.30 & Fre 10-15

Rejs med os fordi...

 • Specialister

  Vi har Danmarks bedste kendskab til Thailand og Østen. Alle steder vi anbefaler har vi personligt oplevet.

 • Bedste priser

  Vi laver Danmarks billigste rundrejser i Østen.

 • Totalløsning

  Vi inspirerer jer til en anderledes ferie fyldt med oplevelser og præsenterer jer for en komplet løsning.

Gratis Rejsetilbud

Lad os sammensætte et skræddersyet rejsetilbud på netop din drømmerejse.

Unique Travel er medlem af rejsegarantifonden