Menu
Forside/Blog/Inspektion af Thailands paradis-øer: Koh Mook, Koh Ngai & Koh Kradan

Inspektion af Thailands paradis-øer: Koh Mook, Koh Ngai & Koh Kradan

Ricko og Tildes inspektionsrejse endte på de tre små øer, Koh Mook, Koh Ngai og Koh Kradan. Her har de inspiceret de få strandresorts, der ligger og nydt godt af lokallivet, roen og de lækre omgivelser!
Det er de perfekte destinationer, hvis man ønsker at skrue helt ned for tempoet og bare slappe af!

Vi sejlede omkring 45 minutter fra Koh Lanta til Koh Mook, hvor vi tilbragte 3 dage på et hotel, som vi bruger rigtig meget, nemlig Sivalai Beach Resort.

Koh Mook og Sivalai Beach Resort

Koh Mook har været igennem en udvikling de seneste par år. Før var der kun 2-3 hoteller, hvor der nu er 6-7 stykker. Selvom der stadig ikke er meget at finde på øen, så har Koh Mook noget, der minder om det ultimative Beach Resort – Sivalai Beach Resort.

Det er et helt fantastisk og lækkert resort, hvor man kan bo helt nede i vandkanten i deres flotte beachfront bungalows. Og så er stranden jo skøn! Med kridhvidt sand og helt turkisblåt hav. Se min video, hvor jeg giver en rundvisning på Sivalai Beach Resort – LIGE HER. Det er virkelig et lækkert sted!

Her er masser af familie bungalows med 3 senge, hvor der er mulighed for at få en ekstra opredning, så man kan være en familie på 4 – hvilket er en kæmpe fordel!

Resortet har desuden to pool områder; et ældre, lidt mindre et, og et helt nyt større pool-område i den anden ende af hotellet.

***

Der er en lille og meget lokal by på Koh Mook, som er rigtig fin at besøge om aftenen. Her er et par massagesteder, enkelte kiosker og supermarkeder og nogle restauranter – det er super hyggeligt!

Det er MEGET lokalt! Her får man virkelig lov til at komme helt tæt på lokalbefolkningen og deres hverdag på den lille paradis-ø. Men det er jo også mange gange det man søger, når man vælger at rejse ud til de mindre øer.

Et andet hotel, der er virkelig hyggeligt og intimt er Koh Mook De Tara Beach Resort, hvor vi var inde og spise den ene aften. Det ligger tæt på Sivalai, og dermed også lige ved den fantastiske strand. Hotellet har kun omkring 7 værelser, og er meget småt – men her er så hyggeligt!

Koh Kradan og Koh Ngai - hoteller

Reef Resort, Koh Kradan

Et super, super fedt sted på Koh Kradan! Et lille hyggeligt sted med kun 14-15 værelser og så ligger resortet HELT ned til en rigtig lækker strand!

På resortet er der også en lækker pool, hvor værelserne er placeret rundt om. En lille perle, og et af mine favorit resorts i Thailand! Se LIGE HER, når jeg viser rundt på resortet.

Thanya Resort, Koh Ngai

Et hotel vi har brugt længe og stadig bruger rigtig meget, et rigtig fedt sted. Helt klart et sted vi skal fortsætte med at bruge!

Hotellet er placeret i den ende af øen, hvor vandet trækker sig mindst tilbage henover eftermiddagen, og i det hele taget en super, super god strand!

Familiebungalowsene på hotellet har plads til op til 5 personers familier, hvilket også er en klar fordel!

Se min rundvisning på resortet – LIGE HER!

Thapwarin Resort, Koh Ngai

Dette resort er placeret i den modsatte ende af Koh Ngai, i forhold til Thanya. De har nogle superfede beachfront bungalows, der ligger meget tæt på stranden, så her kan man virkelig også få den her ”beachfront fornemmelse”. Thapwarins beachfront bungalows ligger lidt tættere på vandet end de gør på Thanya, hvor der er et lille stykke græs og en pool foran.

Fantasy Resort, Koh Ngai

På trods af stilforvirringen på hotellet, der blander en 2-3 forskellige stilarter, er det et rigtig lækkert hotel!

Stilen på hotellet forvirrer lidt, og kan godt lidt ødelægge den visuelle oplevelse af resortet. Men det kan dog ikke ødelægge hotellets lækre beachfront værelser, der ligger helt ned til øens bedste strand.

Resortet er placeret tæt på Thanya Resort, og dermed er bademulighederne fra dette resort også helt optimale.

Strand, tidevand og udflugter

De fleste af både Koh Mook, Koh Ngai og Koh Kradans strande bliver påvirket af tidevandet henad eftermiddagen, hvilket betyder, at de ellers fantastiske strande, ikke er ligeså fede at bade på henover middag.

Det man typisk gør i stedet, er at tage ned på strandende om morgenen og formiddagen, og nyde godt af det kridhvide sand og det klare vand, inden vandet trækker sig tilbage. Når vandet begynder at trække sig tilbage, rykker man tilbage på resortet. Heldigvis har de fleste resorts på øerne nogle rigtig lækre poolområder. Vi har derfor aldrig set det som et problem, da man om eftermiddagen kan nyde godt af resortet faciliteter.

Alt efter om det er fuldmåne osv., er der forskel på, hvor meget vandet trækker sig tilbage. Det har passet os rigtig fint at bruge formiddagen og det første af eftermiddagen nede på stranden og herefter flytte os op til poolen!

Man kan selvfølgelig også bare gå lidt længere ud på stranden for at nå vandet, og så kan man jo stadig bade.

Udflugter og aktiviteter

Fælles for alle tre øer er, at der sker ikke en fløjtende fis – det er ren afslapning, nydelse, ro og fred. Her er kridhvide sandstrande, turkisblåt hav, der er helt klart, og perfekt til snorkling.

Så hvis man ønsker en masse dage, fyldt med oplevelser og masser af liv omkring én, så er det ikke her man skal tage hen. Ønsker man derimod at opleve lokallivet, og øernes fred og ro – så er øerne den perfekte destination!

En af de fede ting ved at være på de her mindre øer er, at man for et relativt lavt beløb kan leje en longtailboat, og sejle rundt til de forskellige omkringliggende øer, og tage på snorkeltur. Vi lejede en båd og sejlede fra Koh Mook til Koh Kradan, snorklede lidt rundt der, og sejlede videre til Koh Ngai og snorklede lidt rundt der også.

Med den private longtailboat kan man blandt andet også sejle til Emerald Cave, en grotte man kan svømme ind i. De første 80 meter svømmer man helt i blinde, og grotten er kulsort, og lige pludselig er der lys for enden af tunnelen – man kommer ind til en slags vulkan åbning, hvor man kan kigge op ad de kæmpestore kalkstens klippevægge, der omgiver grottens åbning. Og her er både strand og palmer og alting, midt inde i grotten. En ret fed oplevelse!

Hvis man gerne vil opleve grotten, så vil jeg anbefale, at man tager afsted tidligt om morgenen, omkring kl. 9, så man undgår de større turistbåde, der sejler hen til grotten. På den måde kan man få det hele lidt for sig selv, og det er virkelig en oplevelse for sig selv!

Det er lige nemt at leje både på alle tre øer, men der kan være en lille prisforskel fra ø til ø, men ellers er det samme princip på alle tre øer, og en rigtig god måde at udforske området på!

 

 

Læs om Ricko og Tildes inspektion af Koh Lanta & Long Beach Chalet og Koh Yao Yai & Koh Yao Noi.

Har du spørgsmål?

Ricko sidder klar til at hjælpe med råd og vejledning.

Man til Tors 09-16.30 & Fre 09-15

Rejseinspiration og eksklusive tilbud

Tilmeld dig vores nyhedsbrev med masser af spændende rejseinspiration og gode tilbud.