Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

”Off the beaten track” i Tanzania og afslapning på Zanzibar

Dag 1: Ankomst til Kilimanjaro Airport og privat transfer til Planet Lodge Arusha 

Vi overnatter på Planet Lodge Arusha - en smuk grøn oase lidt udenfor Arusha.

De små hytter ligger spredt mellem bananpalmer, velplejede græsplæner og blomster. Hver hytte har sin egen skyggefulde terrasse. Poolen er omkranset af natursten og liggestole, hvor I kan slappe af med en kold øl, når I lander efter jeres lange flyrejse.

Dag 2: Arusha - Tanzanias safari-hovedstad

Vi starter rundrejsen i Tanzania med et besøg i safari-hovedstaden Arusha. Det er her de fleste safarier starter.

Det er spændende at opleve det pulserende liv i byens gader med livlige markeder, dufte, lyde, farvestrålende mennesker, forskellige religioner og hverdagslivet i en afrikansk by.

Vi går på oplevelse i byens hyggelige centrum med markeder fyldt med lokale produkter,  eksotiske frugter og velduftende krydderier. Vi besøger bazarer med alt, hvad hjertet kan begære og kommer forbi hyggelige restauranter, der byder på mad fra det lokale køkken. På den guidede tur besøger vi blandt andet Tanzanite Museum, der stolt viser Tanzanias ædelsten Tanzanite frem og fortæller om dens historie.

Vi overnatter på Planet Lodge Arusha.

Dag 3: Tarangire Nationalpark - elefanternes paradis

Turen går videre til den mindre turistet Tarangire Nationalpark. Parken er kendt for sine store flokke med op til 100 elefanter, der med stor værdighed spankulerer forbi på savannen. Det er et majestætisk oplevelse.

Området har også en stor koncentration af de store kattedyr. Løverne og leoparderne har nogle virkelig gode jagtmarker i området og der er mad nok til alle. Guiden kan hjælpe med at spotte den sjældne giraf gazelle, gerenuk og den vilde afrikanske hund, kudu.

Tarangire nationalpark skiller sig også ud med sine mange helt enorme baobabtræer, der står og vajer i den tropiske brise. De ligner næsten kæmpe elefantfødder. Ved siden af baobabtræet er vi mikrosmå. 

Vi overnatter på det luksuriøse Sangaiwe Tented Lodge. Teltene ligger midt i den smukke afrikanske natur. De hyggelige telte ligger spredt ud over en bjergskråning. Den høje beliggenhed gør, at I fra jeres private terrasse har en fantastisk udsigt over Rift Valley og Lake Burunge, der ofte er bliver farvet lyserød af flamingoer.

De 20 rummelige luksustelte er bygget på træplatforme og har eget toilet og privat terrasse med udsigt. Sengene er store og alle med myggenet. 

Rejser I som familie, er der mulighed for at booket et familiehus.

Dag 4: "Off the Beaten Track" i Lake Manyara National Park

Lake Manyara er en af de mest naturskønne parker i Afrika med et betagende landskab med savanne, mose og eviggrøn skov. Ernest Hemingway beskrev det utrolige landskab som det smukkeste, han havde set i Afrika.

Uden for regnsæsonen er det muligt at køre ”off the beaten track” mod gaten syd for parken. En spændende og autentisk rute gennem det rigtige Afrika. Det er meget få turister, der får muligheden for at opleve denne rute.  
(Hvis det ikke er muligt pga. regn, kører vi til den nordlige gate)

Der er chance for at se elefantfamilier, der bevæger sig gennem skoven eller Lake Manyara's berømte befolkning af træklatrende løver.

Mod øst i parken er den alkaliske sø Manyara, der i regntiden dækker en tredjedel af parken. I denne periode er søen vært for millioner af flamingoer og andet fugleliv.

Vi overnatter på Octagon Lodge. Små hytter ligger spredt i en frodig have. Hver hytte har sin egen lille veranda, hvor I kan sidde og slappe af i skyggen og fordøje dagen fantastiske oplevelser. Octagon Lodge ligger tæt på gaten til Ngorongoro krateret.

Dag 5: Ngorongoro krateret - med garanti for at se vildt

Vi slutter safarien med et besøg I Ngorongoro krateret. Her finder i verdens tætteste bestand af store dyr. Der lever omkring 20.000-30.000 gnuer, zebraer, gazeller, næsehorn, løver, flodheste, bøfler og elefanter i krateret. Kombinationen af frodig regnskov, en stor savanne og sletter dækket af hedelandsskab giver de ultimative vilkår.

Krateret kaldes for menneskenes vugge. Her er fundet 3,6 millioner år gamle fodspor. Området er så unikt, at det i 1979 blev optaget på UNESCOs liste over verdensarv.

Efter en overvældende dag i krateret kører vi tilbage til Octagon Lodge. Det er sidste aften med lyden af de vilde dyr der går til ro. Nyd en kold øl på verandaen eller bliv kølet ned i poolen.

Dag 6: Transfer fra Tanzania til Zanzibar

Efter morgenmaden kører vi til Arusha Airport, hvorfra I flyver videre til Zanzibar. 

I bliver kørt ud til det smukke privatejede boutique hotel Villa Kiva, som ligger helt ned til en fantastisk strand med klart azurblåt vand. Den store tropiske have med eksotiske planter og blomster når helt ned til det hvide sand.

Dag 7 til 13: Afslappende badeferie ved Zanzibars fabelagtige azurblå strand

Start ferien på Villa Kiva med at nyde den fabelagtige solopgang. Stå tidligt op og få stranden helt for jer selv, mens I nyder de smukke farver og mærke, at verden langsomt vågner.

Smid jer i skyggen i en af de mange sækkestole og nyd en kold øl, mens I bliver indhyllet i den dejlige afslappede atmosfære og utrolig smukke udsigt ud over havet. Bølgernes klukken og fuglene i haven fuldender stemningen.

Pool-området og det lille spahjørne ligger i den tropiske have. Alt efter årstid kan der her på østkysten være mere afstand mellem høj- og lavvande. Ved lavvande kan I trække ind i pool-området og nyde en kold øl i træernes skygge og blive afkølet i poolen.

De lyse værelser har store dobbeltsenge med myggenet, toilet, varmt vand og WIFI. Man kan enten bo med terrassen vendt ud mod haven eller med direkte udgang til stranden.

Restauranten serverer lækkert mad, der kombinerer smagene af europæsisk, swahili og italiensk. Nyd maden på den store overdækkede terrasse, i haven eller på stranden med fødderne begravet i sand.

Villa Kiva ligger i Matemwe i den mindre turistede del af øen. Her kommer I tæt på det autentiske liv i landsbyen. Ude på stranden leger de lokale børn leende i vandet og de små fiskerbåde flyder elegant forbi ude på det azurblå vand.

Hos Unique Travel skræddersyr vi hver eneste rejse ud fra kundens ønsker, og dette rejseforslag skal derfor blot tjene til inspiration.

Få et personligt rejsetilbud Se flere bestseller

 

Få et skræddersyet rejsetilbud med udgangspunkt i dette rejseforslag

Udfyld formularen, eller kontakt os på [email protected] eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at få udarbejdet et gratis rejsetilbud baseret på dette rejseforslag.