Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

Rundrejse på Sri Lanka & kridhvidt strandparadis på Maldiverne

En fuldstændig eventyrlig rejse, der kombinerer en uforglemmelig og oplevelsesrig rundrejse til "den hellige ø", Sri Lanka med Maldivernes krystalklare vand og afslapning

På den smukke ø Sri Lanka forsvinder tiden, mens sanserne går på opdagelse. For den rejselystne byder den hellige ø på fabelagtige naturoplevelser, gemte kulturperler, et imponerende dyreliv, en imødekommende befolkning, fabelagtige strande og et køkken som bugner af friske råvarer, friskfanget fisk og eksotiske krydderier. Sri Lanka har en kultur som både ses, mærkes og føles – helt ind i sjælen.

Programmet er spækket med enestående seværdigheder og oplevelser, som er håndplukket af Unique Travel. Vi sørger for, at du får din egen personlige engelsktalende privatchauffør/guide. Han kender alle de bedste oplevelser og deler smilende små historier fra lokalområdet og anekdoter fra hverdagen. Han videregiver sin autentiske viden om oplevelserne af Sri Lankas kultur, landsbyer, dagligdag, historie og seværdigheder. Du har mulighed for at tilpasse tempo og aktiviteterne undervejs, alt efter ønske. På allerbedste vis kommer du helt ind under huden på Sri Lanka, og får mødt den imødekommende befolkning!

Din 7-dages rundrejse på Sri Lanka kommer blandt andet til at byde på utrolige UNESCO-sites, lokal togtur, templer, markeder, vandfald, te-plantager, lokalkultur i landsbyerne og safari blandt elefanter, leoparder, krokodiller, bjørne og meget mere af øens rige dyreliv. Både oplevelser og minder fra denne tur vil helt sikkert vare for evigt!

Du afslutter din magiske rejse med en afslappende badeferie på Maldiverne. Du skal bo på en lille tropisk ø omgivet af krystalklare laguner, hvide sandbanker og en tropisk botanisk have, hvor farvestrålende fugle holder til. 

Der er tale om oplevelser, som både øjet og kameraet vil nyde godt af!

Dag til dag program

Dag 1: Ankomst

Du bliver hentet i lufthavnen af din private chauffør og kørt til hotellet i Negombo. Her kan du slappe af og blive frisket op inden den eventyrlige rundrejse i Sri Lankas frodige landskaber og spændende kultur begynder.

Dag 2: Dambulla Cave Temple og det gamle kongepalads

Efter morgenmaden bliver du hentet på hotellet.

Allerede på køreturen mod Dambulla Cave Temple får du et fint indtryk af Sri Lankas farvestrålende og fremmedartede kultur. Ved foden af Dambulla Cave Temple bliver du fascineret af de mange indhuggede trin, der fører dig op til The Golden Temple. Det imponerende bygningsværk, som kom på Unesco's Verdensarvliste i 1991, ligger udhugget i en cirka 150 meter høj og 600 meter bred klippe. Bag tempelkomplekset ligger fem af områdets i alt 80 huler. Hulerne indeholder smukke vægmalerier og statuer af Buddha, srilankanske konger, guder og gudinder. Prikken over i'et er den tre etager høje Buddha-statue, som skuer ud over landet.

Turen op til templet får sveden til at pible frem på panden – men heldigvis giver de mange udsigtsposter en lille pause og du får lejlighed til at nyde udsigten og de mange aber, som nysgerrigt følger flowet af turister.

Du kører videre mod Sigiriya, hvor du får god tid til at tjekke ind på dit hotel Sigiriya Jungles (betinget af plads). Du kan blive frisket op efter rejsen, tage en dukkert i poolen og slappe af i de smukke omgivelser.

Derefter går turen gennem gamle tempelhaver med små søer, inden du atter starter en opstigning – denne gang 1.200 trin op mod Sigiria Rock Fortress, ruinerne af det gamle kongepalads, som ligger i 200 meters højde.

På vejen op bør du stoppe og betragte de smukke vægmalerier, som er levn fra en svunden tid. Sigiria Rock Fortress er – ligesom Dambulla Cave Temple – på Unesco's Verdensarvliste, og det er ikke uden grund. Stedet fungerede som hovedstad omkring år 477, hvorefter kongedømmet i år 495 flyttede hovedstaden til Anuradapura. Sigiria Rock Fortress har efterfølgende fungeret som et munkekloster frem til det 14. århundrede. Fra toppen er der en mageløs 360 grader udsigt, og du skal unde sig selv oplevelsen – selvom det stiller krav til konditionen.

Efter endt besøg kører du tilbage til hotellet, hvor du resten af aftenen kan slappe af.

Måltider:
Morgenmad

Dag 3: Sri Lankas spirituelle centrum og Temple of Tooth

Efter morgenmaden på hotellet starter dagen med et par timers køretur fra Sigiriya og ned mod Kandy. Turen byder på et kuperet terræn med svimlende bjerglandskaber, smukke te-plantager og maleriske landsbyer. Undervejs stopper du i en lokal landsby, Habarana, hvor du besøger skolen Moragaswewa Vidyalaya. På turen ned mod Kandy kommer du også forbi en træskærings-fabrik, hvor du får et indblik i dagligdagen og produktionen på fabrikken.

Kandy er en UNESCO-by, og fremstår som Sri Lankas spirituelle centrum. Her får du mulighed for at se Spice Garden i Matale og Royal Botanical Garden. Et besøg på Gem Bureau, viser en film om Sri Lankas minedrift. Her kan også købes forskellige smykker.

Kandy har en af Sri Lankas største helligdomme, Temple of the Tooth, et gigantisk kompleks der både rummer selve templet, tempelsøen og det kongelige palads. Inde i templet finder du et af Sri Lankas mest betydningsfulde buddhistiske levn, nemlig en tand fra selveste Buddha, som opbevares sikkert i et juvelbesat skrin.

Efter besøget i Temple of the Tooth, har du rigeligt med tid til at shoppe i de farverige butikker samt se det spændende udvalg på de lokale markeder. 

Resten af eftermiddagen besøger du den royale botaniske have Peradeniya. Haven var i begyndelsen af 1374 en besøgshave for kongen af Gampola og Kandy. Der er mere end 5.000 forskellige træsorter og planter.

Om aftenen kan der, hvis du ønsker det, blive arrangeret et danseshow med indblik i den srilankanske befolknings folklore, musik og dansetraditioner. 

Efter check-in på Thilanka Hotel (betinget af plads) er resten af aftenen til fri disposition.

Måltider:
Morgenmad

Dag 4: Unik mulighed for river-rafting

På denne dag kan du vælge mellem to udflugtsmuligheder – alt afhængig af, om du ønsker at opleve river-raftning eller nyde en frokost tæt på et vandfald. Fælles for begge ture er garanti for masser af oplevelser.

Mulighed 1: Turen går fra Kandy og mod Nuwara Eliya, en tur på to til tre timer, alt efter trafikken. Du kører igennem et kuperet terræn med smukke te plantager op ad alle bjergskråninger. Et skønt syn. Det er også et landbrugsområde, så her sælges store mængder af grøntsager.

Turen byder på en udflugt til en tefabrik med rundvisning. De viser, hvordan teen sorteres, tørres og hvordan produktionsmaskinerne virker. Der er naturligvis smagsprøver og rig mulighed for at købe forskellig te med hjem.

Frokosten indtages ved et flot vandfald, som du kan komme helt tæt på. Temperaturen denne dag vil opleves lidt lavere, da du befinder sig 1.800 meter over havets overflade. Den første te blev plantet på Sri Lanka tilbage i 1824. Gennem tiden er te produktionen vokset og Sri Lanka er i dag en af verdens største te eksportører.

I eftermiddagstimerne ankommer du til Nuwara Eliya med check-in på hotellet. Resten af dagen er til fri afbenyttelse.

Mulighed 2: Fra Kandy går turen ad en snoet og meget kuperet vej. Denne tur "på afveje" byder på nogle af de mest fantastiske udsigter på rundrejsen. Du kommer helt tæt på naturen - forbi bjerge, jungle, rismarker, te plantager og landsbyer.

Selve riverrafting-sejladsen er en unik oplevelse, og er optimal for både voksne og børn i alderen 7-8 år og opefter. Der er styr på sikkerheden med både hjelme, redningsveste og solide gummibåde. Riverrafting tager godt halvanden time. Turen er det kun "vild" et par steder ud af de syv vandfald, som skal forceres. Mellem vandfaldene er der rig lejlighed til at nyde den vanvittig smukke natur ved flodbredden, og den sidste halve kilometer af turen kan man bade og lade sig flyde med strømmen.

Fælles: Turen fortsætter mod Nuwara Eliya, som også kaldes Sri Lankas lille England. Temperaturen her i højlandet er som en skøn engelsk forårsdag. Den blomstrende Victoria Park midt i byen og huse i country stil vidner om briternes store indflydelse. Området er omgivet af et betagende landskab med bjerge, dale, vandfald og selvfølgelig te plantager. Du besøger også en te fabrik undervejs. Her viser de hvordan teen sorteres, tørres og hvordan produktionsmaskinerne virker. Der er naturligvis smagsprøver og rig mulighed for at købe te med hjem.

Herefter er der check-in på hotellet, Galway Heights (betinget af plads), der ligger i de rolige naturskønne omgivelser. Resten af aftenen er til fri afbenyttelse.

Måltider:
Morgenmad

Dag 5: Nationalparken Nuwara Eliya og spektakulær vandretur

Allerede tidligt om morgenen fortsætter turen i firhjulstrækker fra Nuwara Eliya til Hortons Plains National Park. Nationalparken dækker et areal på omkring 10.000 hektar og ligger godt 2.200 meter over havet. Parken rummer et rigt plante- og dyreliv. Her kan du opleve elge, leoparder, vildsvin og knap 90 fuglearter.

Du skal ud på en ni kilometer lang vandrerute med spektakulære udsigtspunkter. Vandreturen tager ca. 3 timer så medbring gerne drikkevand og lidt snacks, da det ikke er muligt at købe undervejs.

Vandreturen kræver ikke den store fysik, men du må på intet tidspunkt forlade stien. Undervejs kommer du blandt andet til World's End Mini, hvor udsigten er betagende. Næste punkt er World's End, som har et svimlende lodret fald på knap en kilometer. Her står tiden stille, og du kan fordybe dig i naturens storhed. Det tredje markante punkt på vandreturen er Baker's Falls, et 15 meter højt og 25 meter bredt vandfald.

Når du kommer tilbage til udgangspunktet, er der mulighed for at købe vand, te, kaffe eller lignende, inden du køres til den lokale banegård. Med det lokale tog går turen mod Ella, og her får du virkelig en fornemmelse af det lokale transportnet. Med åbne vinduer og døre kan du suge oplevelserne til dig, mens toget i de næste tre timer snor sig frem gennem dalene og den maleriske kulisse af grønne søer, bjerge og floder. Den bedste udsigt i toget er til højre i kørselsretningen, og selvom toget måske virker lidt overfyldt i starten, tynder det hurtigt ud i passagertallet.

Vel fremme i Ella venter en bil, der kører dig direkte til hotel Morning Dew hotel Ella (betinget af plads). 

Måltider:
Morgenmad

Dag 6: Pust ud i vidunderlige Ella

Hele dagen er til fri disposition i vidunderlige Ella. En lille rolig backpacker by. Langs hovedgaden ligger spændende små butikker, hyggelige caféer og restauranter. Her kan du prøve en af mange forskellige Ayurvediske behandlinger, der efterlader kroppen blød, afstresset og fornyet. Bagefter kan du slentre en tur til den sydlige del af Ella, som er vanvittig smuk. 

Måltider:
Morgenmad

Dag 7: Udawalawe Nationalpark og elefanter

Tidligt denne morgen er der udflugt til Nine Arches Bridge også kaldet Bridge in the Sky. Det er en viaduktbro fra 1921 og er et af de bedste eksempler på jernbanebyggeri fra kolonitiden. En skøn lille gåtur til broen eller alternativt mod ekstra betaling en køretur med tuk tuk.

Herefter bliver du kørt fra Ella til Udawalawe Nationalpark. Undervejs kommer du forbi et smukt og brusende vandfald, som helt sikkert fortjener et foto-stop.

I nationalparken skal du på en to-timers safari med mulighed for at opleve elefanter og andet spændende dyreliv. Safarien køres i rigtige safaribiler på ujævne veje, så du bliver godt gennemrystet. Det er en stor oplevelse at se dyrelivet så tæt på.

Efter safarien køres du til Yala, hvor der vil være tid til at spise en frokost, inden check-in på Blue Turtle Hotel (betinget af plads).

Aftenen bruger vi på at udforske Kataragama by og de fantastiske templer.

Måltider:
Morgenmad

Dag 8: Yala Nationpark og leoparder

Tidlig op denne morgen og afgang til Yala National Park. Her findes den største koncentration af leoparder i hele verden. Det kræver dog lidt held og et trænet øje at spotte dem, da de er sande mestre i at kamuflere sig. Heldigvis taler guiderne sammen over walkien, så de kan fordele oplevelserne til alle besøgende. Ligesom i Udawalawe Nationalpark kører man i rigtige safaribiler, der bumler hen over de ujævne veje. Men selvom man bliver kastet lidt rundt i bilen, er det hele oplevelsen værd. Elefanter, vandbøfler, leoparder, krokodiller, bjørne, vortesvin, påfugle og mange andre dyr gør oplevelsen total. Et øjeblik føler man sig hensat til den afrikanske savanne.

Efter endt safari går turen videre til strandbyen Unawatuna, hvor du tjekker ind på hotellet.

Måltider:
Morgenmad

Dag 9-10: Slap af ved Unawatunas smukke strand

I Unawatuna får du muligheden for at slappe af efter de oplevelsesrige dage og fordøje de mange indtryk. Du har en fuld dag til at gå på opdagelse på egen hånd eller fordybe dig i en god bog på stranden.

Der er i alt 3 overnatninger på hotellet. 

Den sidste dag er der transfer til lufthavnen i Columbo, hvor du flyver til Male på Maldiverne.

Måltider:
Morgenmad

Dag 11-16: Nyd Maldivernes krystalklare vand og azurblå laguner

Du lander i et magisk univers omgivet af naturlig skønhed med kridhvide sandstrande, krystalklart vand og grønne palmer.

Vågn op ved synet af den smukke azurblå lagune og lyden af de farverige tropiske fugle i den grønne botaniske have midt på øen.

De moderne huse ligger smukt placeret med udsigt til haven eller det store blå ocean. Alle huse har egen veranda, hvor du kan trække dig tilbage og nyde stilheden.

Water Vilaerne ligger i den azurblå lagune. Fra terrassen er der direkte adgang til det varme klare vand. Udsigten kan nydes fra de private liggestole. Horisontens blå farver og lyset falder ind i soveværelset og den store komfortable dobbeltseng.

På stranden kan I slappe af og nyde den fantastiske udsigt fra en liggestol med det Indiske Ocean ude i horisonten, azurblå laguner, bløde sand og palmer. Det klare vand er dejligt varmt og indbyder til at tage en dukkert eller udforske koralrevet og de farverige fisk med snorkel og dykkerfødder.

Der er mulighed for at leje cykler eller gå en tur i den botaniske have med de farvestrålende fugle. Det lækre spacenter inviterer til en verden fyldt med ro og velvære. 

Får du lyst til lidt action kan du komme på dykkertur og opleve koraler, eksotiske fisk, skildpadder og mantarays, eller du kan leje en vandscooter og opleve den tropiske ø fra søsiden.

Der er flere restauranter på øen med hver deres køkken. Maldivisk, italiensk, thai og en restaurant i trætoppen, der serverer lækre retter med fisk, grønt og urter fra øen.

Barerne ligger smukt placeret med udsigt til havet. Om dagen serveres forfriskninger og om aftenen serveres eksotiske drinks og kolde øl til tonerne af musikken blandet med lydene fra den tropiske ø.

Villa Park ligger I den sydlige Ari Atol ved siden af det verdenskendte South Marine Protected Area (SAMPA). 

Der er 5 overnatninger på øen inden du med vandfly bliver fløjet tilbage til Male, hvor turen går mod København.

Måltider:
Helpension

 

Hos Unique Travel skræddersyr vi hver eneste rejse ud fra kundens ønsker, og dette rejseforslag skal derfor blot tjene til inspiration.

Få et personligt rejsetilbud Se flere forslag til Maldiverne

 

Få et skræddersyet rejsetilbud med udgangspunkt i dette rejseforslag

Udfyld formularen, eller kontakt os på info@uniquetravel.dk eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at få udarbejdet et gratis rejsetilbud baseret på dette rejseforslag.