Menu
Forside/Kundernes rejseoplevelser/Vietnam/Fantastisk tur rundt i Vietnam

Fantastisk tur rundt i Vietnam

Hej Ricko.


Vi er kommet godt hjem fra en fantastisk tur, 4 uger var meget passende til alle oplevelserne.

Det var et overvældende sansebombardement at starte i Hanoi - varmen som en mur, lugten af mad dagen lang, larmen fra alle scooterne, snakken fra alle menneskerne, varer langt ud på gaden og trafikken op på fortorvene, el-ledninger der hang som lianer - det hele var herligt.

Halongbugten var unik. Godt med 2 overnatninger, på den måde fik vi mulighed for en super cykeltur på Cat Ba, og en skøn dag med badning, på en mindre luksusbåd. Fordelen ved at komme i regntiden var, at der ikke var ret mange andre både og kanoer i bugten. Vi havde et vidunderligt udsyn.
Både i Hanoi, Hoi An, Dalat og Saigon købte vi ture, med lokale guider, og var sammen med 6 -10 andre gæster rundt på helt utrolige ture - også cykelture ud på øer og til små landsbyer. Det var bare en stor oplevelse. Vi fik megen viden om, hvordan det er at leve i dagligdagen i Vietnam. At hyre en Taxa ud til My Sun, og tale med den unge chauffør der kan engelsk, der reflekterer over nuet og fremtiden - høre ham synge sange fra sin tid i militæret - det var rørende. Vietnameserne er både søde, hjælpsomme og vil gerne lave sjov - men også gerne fortælle om de udfordringer de står over for. Vi har talt men mange forskellig folk - meget interessant.
Også mødet med familier fra andre nationalitet på disse ture var spændende - køre på cykel i 38 * varme på en vakkelvoren bambusbro og spise friskgrilled fisk i en junglehytte, kan nok få samtalen igang.

Alle flyaftaler fungerede rigtig fint, dagen inden vi skulle flyve blev vi orienteret om den aktuelle status, hvilket gav ro og tillid til at alt ville klappe. En gang blev vi henvist til et senere fly, da vil skulle til Phu Quoc. 7 timer måtte vi vente, således at vi faktisk mistede 1 dag ved havet. Vi hørte, at det måske var nogle russere, der havde betalt sig til en tidligere afgang. Hvem ved?

Vi var også meget tilfredse med hotellernes placering tæt på centrum. Dog måtte vi opdagradere værelserne, både i Hanoi, Hoi An og Phu Qouc. Vi overvejede det også i Saigon. Dels fordi vi i Hanoi og Saigon fik værelser uden vindue, dels fordi der var utætte vandrør på badeværelset i Hoi An, og dels fordi vi ikke kunne få det bestilte værelse på Phu Qouc, og måtte benytte et andet værelse den 1. nat. Så tog vi beslutningen om at få havudsigt i stedet for - ikke dårligt!
Dagen inden vi vil skulle til et nyt hotel, blev vi ringet op fra Thailand, som sikrede sig, hvornår vi ville ankomme. Så var det nye hotel altid parat til at tage imod os, selv sidst på aftenen. Det var fint!
 
Samlet set, har det været en meget vellykket tur. Vi er rigtig glade for, at vi selv kunne bestemme farten og hvad vi skulle bruge tiden på, selv gå rundt uden mål, sidde på cafeer - se billeder af Dronning Margrethe og Prins Henrik på KOTO og kigge på gadelivet med høns i rendestenen. Høre jazz eller se lokale kunstnere optræde, gå på sjove markeder, se på kunst, gå rundt mellem arbejderne på en silkefabrik i bjergene, spise silkelarver og andet kryb, og og og og...............vi har fået et herligt "lille" billed af et fantastisk land, med nogle utrolige arbejdssomme mennesker. Et land vi meget gerne vil tilbage til!
 
Jeg har allerede anbefalet dig til nogle venner og arbejdskolleger.
Hermed vil vi sige mange tak for god hjælp, rådgivning og guidning - tak for samarbejdet:)

Mange hilsner fra Birgit Balslev og Johs Thorst.