Menu
Forside/Kundernes rejseoplevelser/Thailand/Sølvbryllupstur til Thailand

Sølvbryllupstur til Thailand

Destinationen var Thailand, årsagen var en sølvbrullupstur med børn og svigerbørn

Da først destinationen var på plads, kontaktede vi nogle forskellige bureauer for at høre om de kunne hjælpe med planlægningen. Valget faldt på Unique Travel, der kom med forslag til oplevelser for både unge og ældre. Vi blev opfordret til selv at bestille fly, da det ville blive den billigste måde for os. 

Vi fik en oversigt over de steder og oplevelser de kunne anbefale, og opgaven var nu at vælge fra. Også lister med hvilke hoteller de kunne anbefale, sendte de til os. Vores plan var knap tre ugers ferie, den første halvdel skulle være oplevelser, den sidste del badeferie. 

Da vi havde bestilt fly til og fra Thailand, og de tre interne flyvninger vi skulle have, kunne Unique Travel booke hoteller, nattog, transfers, færger, og oplevelser. 

Dette var en kæmpe hjælp – og gjorde at vi ikke skulle bekymre os om alt det praktiske. Inden afrejsen fik vi tilsendt diverse vouchers – så vi havde noget på alle oplevelse og destinationer.

 

Når man har rejst i mange timer er det fantastisk at se en person stå og vente i lufthavnen med familienavnet på et skilt ?

Efter flyvning fra Kastrup til Bangkok fløj vi straks videre til Chiang Mai.

Hotellet var super og vi fik set os lidt om i Chiang Mai.

På hotellet fik vi booket en tur til et højtliggende tempel - Wat Prahat Doi Suthep med en fantastisk udsigt over byen. Om eftermiddagen var vi på Happy Elefants hvor vi håndfodrede elefanter og efterfølgende badede i floden med dem. Stor oplevelse. Og skønt at se hvordan elefanterne havde fået et nyt liv efter flere års misbrug.

Herefter gik turen til Chiang Rai hvor vi skulle møde Nan på My Dream Guest House. Klart turens højdepunkt. Vi kørte ret langt fra rutebilstationen før vi nåede lokationen som var helt speciel. Lige op af en brusende flod blev vi indlogeret i hytter i en fin standard. 

Nan mødte os senere på aftenen hvor han fortalte om planerne for vores ophold. 

Første dag var vi på dagstur i området hvor vi blandt andet besøgte en vagtpost op til grænsen til Burma (Myanmar) lige på den anden side dyrkede de opium mv hvilket jo er helt ulovligt i Thailand. Vi var i kinesiske områder og fantastiske templer inden vi sluttede dagen i den gyldne trekant hvor Burma, Laos og Thailand mødes. 

Dagen efter skulle vi på Trekking i junglen. Vi havde gjort os en del tanker om denne tur, men var på ingen måde klar over hvad den indebar! 

Vi gik fra My Dream kl 9 med den oppakning der var nødvendig for overnatning i junglen. Solen stod højt på himlen og temperaturen var vel omkring 30-35g med en luftfugtighed på 85. Nan stoppede og fortalte jævnligt spændende beretninger om både folk og området. I løbet af 30 min var vi fuldstændig gennemblødte og forpustede men det var helt fantastisk. Nan er en rigtig dygtig formidler og han brænder vildt for naturen, området og de lokale stammer.

Han er selv fra Karen stammen men taler de andre stammers sprog også. Vi besøgte forskellige stammer og fik et indblik i deres liv via Nan. Frokost ved Black Lahu stammen som Nan tilberedte over bål i hytten - af medbragte og indsamlede råvarer på turen. Fantastisk mad. De lokale var meget gæstfri og nysgerrige. Som Nan sagde mange mange gange:

Thet are happy!!!

Videre op i 1.500 m højde og 13 km gennem jungle landede vi ved Red Lahu stammen hvor vi skulle spise og sove. Fantastisk gæstfrie mennesker og igen kreerede Nan et festmåltid og luksus var det med et bad fra en slange med iskoldt vand fra bjerget? i et  lille skur med lidt kryb på gulvet. 

Dagen efter gik vi mod aka stammen men på vejen skulle vi lige bade i et vandfald - sindssygt flot og meget tiltrængt.

Afslutningsvis fik vi et endnu et hjemmelavet super måltid og besøgte et par af stammefolkene bla en 86 årig kvinde som stadig bar varer hjem fra marken på ryggen!

Alle der tager turen til Chiang Rai bør vælge ophold ved Nan - helt klart turens højdepunkt og han kan ikke roses nok.

2 dage i Bangkok var en helt anden verden - vi havde valgt det autentiske Bangkok og fik et indblik i den rå bagside af storbyen. Vores guide var super til engelsk og vi blev meget klogere på byen og folket. Eneste minus her var knap 3 timers togtur i et skodtog for at se et fiskemarked - det var for langt.

Nattog til Koh Phangnan var en rigtig sjov oplevelse selv om aircondition var så kold, at vi måtte i kufferter og finde tøj frem?

På Koh Phangnan var vi blevet opgraderet og havde de bedste værelser på resortet - helt fantastisk og dejligt med afslapning her.

Koh Samui var en helt anden ø og her fik de unge mennesker også mulighed for at feste mv. Super strand med koraller, klovnefisk mv??

Alt i alt en fantastisk tur som vi vil se tilbage på med glæde og vi kan kun give vores absolut bedste anbefalinger til Unique Travel.

Mange hilsener 

Jette og Carsten Fuhlendorff

Børn og svigerbørn