Menu
Forside/Kundernes rejseoplevelser/Bali/En måned spækket med oplevelser i Malaysia og Indonesien/Bali

En måned spækket med oplevelser i Malaysia og Indonesien/Bali

Hej Ricko og resten af Unique.

Så er vi retur i DK efter en måned spækket med oplevelser i Malaysia og Indonesien/Bali – vi tænkte at vi lige ville gi’ en lille referat, som måske kan være til glæde for både jer hos Unique og jeres gæster?

Vores rejse gik til: Kuala Lumpur, Boneo (Sandakan, Kinabatangan Wetlands Resort, Kota Kinabalu), Perhentian Island (Tuna Bay), Bali (Kuta, Ubud, Lovina). Vi rejste en familie på 2 voksne og 2 børn (12, 14)

Det praktiske omkring rejsen har fungeret til absolut top-karaktér, intet er misset. Afhentninger i lufthavne, ture/udflugter, hoteller, fly – ALT har klappet, og det er bare en dejlig basis-forudsætning som er på plads, så fokus kan være på alle de oplevelser, som det jo handler om.

 

Lidt om vores oplevelser de enkelte steder:

  • Kuala Lumpur: Dejlig by, masser af liv, vi mener at man med lidt effektivitet kan få dækket meget af på et par dage her.
  • Borneo, junglen: Turens højdepunkt. Vi fik af Ricko at vide at det ér en ekstra omkostning at tage Borneo med ift. at rejse i regnskoven på Malaysias fastland, men vi blev IKKE skuffede. Vi boede på Kinabatangan Wetlands Resort, og kort om vores oplevelser: Vi så Borneo’s Big 5: elefanter, orangutanger, krokodiller, næseaber, næsehornsfugle, herudover slanger, vildsvin, varaner, flagermus og mange, mange flere dyr. På lodgen er der et super personale og en fantastisk ro midt i junglen, og turene på floderne er fantastiske. Gigantisk oplevelse!!
  • Borneo, Kota Kinabalu: Byen ligger tæt på nogle små-øer som man kan sejle ud til på få minutter, og ellers er der mulighed for ture ud til nogle meget flotte rev, men det tager ret lang tid. Vi havde planlagt en cykeltur på MTB, hvor vi havde alletiders guide med, og her kom vi ud til det rigtige Borneo, kørte igennem landsbyer, over små hængebroer, spiste MEGET lokal frokost – god oplevelse. En anden dag gik med rafting (familieaktivitet), det var alletiders, rafting på en dejlig varm flod, hvor vi samtidig kunne springe fra klipper og bade.
  • Perhentian: En anden kæmpe oplevelse, hvor dyrelivet under vandet blev udforsket. Vi svømmede med havskildpadder på revet lige udenfor vores bungalow, og der er SÅ mange fisk i alle regnbuens farver. Vi tog dykkercertifikat, og her fik vi svømmet med revhajer. Perhentian er en rigtig bounty ø, hvor man for alvor kommer ned i gear. Mange muligheder for vandsport af forskellig karaktér.
  • Bali, Kuta: Dejligt område, mange mennesker og mange turister – men på de fleste af hotellerne er der alligevel en dejlig ro. Lækker strandpromenade binder området godt sammen.
  • Bali, Ubud: Alt fra billige souvenirboder til lækre butikker med kvalitet, lokale markeder, godt restauranter. Der er kaffe overalt (bl.a. den kendte Luwak kaffe, men sørg for at sikre at det er fra vilde luwak’er). Vi brugte desuden Ubud som afsæt for hiking på vulkanen Mt. Batur, man starter ved 02:00 tiden og når toppen til solopgang 06.45 (hårdt), efter sigende det hele værd og man kan se til Lombok, men vi var uheldige, og der var så tåget at sigtbarheden var max 5-10 meter….Vi havde nogle ture ud i Ubuds opland, hvor vi så forskelligt, fx kaffeplantager og prøvede de store gynger, Bali swing (det klart største sted for Bali swing er meget overrendt, men kør ud til de mindre, de starter ca. 1 km. Fra det store, her er udsigten bedre, prisen den halve og I slipper for at stå i kø i 2 timer, I er formentlig helt alene.  Man kan sagtens lave aftaler med lokale chauffører for både kvarte, halve og hele dage, aftal bare prisen på forhånd, de aftaler bliver holdt.
  • Bali, Lovina: Det nordlige Bali, hvor turismen en ret markant mindre end Kuta og Ubud. Vores oplevelser i Lovina var bl.a. delfin-tur, hvor vi sejlede ud tidligt om morgenen med en lokal fisker, der er MANGE delfiner. Rundtur i området, hvor vi badede i varme kilder. Ude i rismarkerne, Vest-Bali og dykker/snorkeltur på den lille ø Menjangan helt ovre mod Java, vandfald.

 

Mange hilsener, og 1000 tak for jeres hjælp til at skabe en rejse, som for os bli’r et familie-minde for resten af livet ?

Familien Gregersen

Har du spørgsmål?

Ricko sidder klar til at hjælpe med råd og vejledning.

Man til Tors 09-16.30 & Fre 09-15

Unique Travel er medlem af rejsegarantifonden